Buriza Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 (edited) . Edited August 3, 2016 by Buriza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Ale poza butami, pistonami i MiBand za... 140 zł macie coś jeszcze? Wysłane z MI4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted December 1, 2014 Author Share Posted December 1, 2014 Spokojnie, aukcje dodamy w ciągu kilkunastu godzin Na stanie posiadamy: 12x Xiaomi Redmi Note LTE 50x Xiaomi Piston v2 (srebrne + złote) 30x oryginalne Flip Cover Case dla Mi3/Mi4/Redmi Note (LTE) 20x MiKey Pod koniec tygodnia/początku następnego zostanie nadana paczka z: 100x Xiaomi Power Bank 10400mAh 50+ oryginalne obudowy, Flip Cover Case, gumowe pokrowce dla Xiaomi Red Rice (1S)/ Mi3/Mi4/Redmi Note (LTE) 10x Xiaomi Redmi Note LTE 20+ oryginalnych folii dla Mi3/4/Red Rice 30x Xiaomi Piston v2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Na aukcjach nie widzę ani słowa o gwarancji - jak to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted December 5, 2014 Author Share Posted December 5, 2014 (edited) Każdy towar jest objęty 12 miesięczną gwarancją producenta - Xiaomi nie posiada autoryzowanego serwisu w Europie. Czyli kupujący odsyła na swój koszt do Chin (przesyłamy dokładny adres pod jaki należy wysłać sprzęt). Po naprawie odsyłamy na nasz koszt kurierem DHL. Koszt paczki pocztowej priorytetowej do Chin to 30zł Kurier UPS Express Saver to 97,51 zł. Nie udzielamy gwarancji komisowej w Polsce, ponieważ nieautoryzowana próba naprawy w Polsce = permanentna utrata gwarancji producenta. Po drugie naprawa komisowa najprawdopodobniej odbędzie się na nieoryginalnych częściach zamiennych. Także naszym zdaniem dużo bardziej opłacalne jest wydanie te kilkadziesiąt złotych na wysyłkę do Chin niż naprawa w komisie w Polsce. Do każdego zakupu przesyłamy ORYGINALNY dowód zakupu oraz papiery gwarancyjne wystawione przez Xiaomi - także gwarancja producenta jest pewna. Edited December 5, 2014 by Buriza Link to comment Share on other sites More sharing options...
malpa409 Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Osobiście kupiłem MI4 od użytkownika Buriza. Przesyłka doszła ekspresowo, towar jak najbardziej zgodny z opisem 100% satysfakcja i perfekcjia w obsłudze klienta. Polecam i potwierdzam bezpieczeństwo oraz oryginalne pochodzenie towarów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redkontakt Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Kupiłem MiBand- doszedł ekspresowo, cena bardzo przyzwoita, także polecam bardzo zakupy u BURIZA Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzieckoBezZycia Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Świetny sprzedawca Świetny kontakt Świetny telefon Szybko doszło przed świętami Sprzedawca zainstalował i skonfigurowal MIUI 6 Polecam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojnaRR Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Polecam. Szybko. Sprawnie. Super Cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duchu Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Na stronie Xiaomi jest napisane, że działa również z iOS. Sprawdzałeś może czy faktycznie tak jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikus149 Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 Polecam. Zadowolenie 100%. Znakomity kontakt z użytkownikiem. !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Buriza a zajmujecie się sprowadzaniem i sprzedażą ori wyświetlaczy do aparatów Xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
McDoGG Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Xiaomi nie sprzedaje i nie udostępnia części do swoich produktów więc wątpię aby jakiś sprzedawca miał oryginalne części na stanie. Jedyną możliwością aby dostać oryginalne części jest pozyskanie ich z uszkodzonych telefonów. Napisz do Acida może będzie miał akurat oryginalne wyświetlacze. Edited March 25, 2015 by McDoGG Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 To co nas wyróżnia to fakt, że urządzenia kupujemy prosto od Xiaomi, a nie od chińskich pośredników! Dzięki temu macie Państwo 100% gwarancję oryginalności. Spoko, czekam na odpowiedź sprzedawcy. Pytam, bo trochę mnie to zaciekawiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 t.bone - tak jak pisał mcdogg nie ma możliwości zakupu od Xiaomi wyświetlaczy, ponieważ producent nie sprzedaje części do swoich urządzeń. Te posiada tylko serwis Xiaomi znajdujący się w Chinach. Jedyną możliwością naprawy telefonu w twoim przypadku jest odesłanie na odpłatną naprawę do pośrednika od którego kupiłeś telefon, a on dalej odsyła do serwisu w Chinach. Druga możliwość to kupno zamiennika lub polować na oryginalny LCD z demontażu niesprawnego telefonu na aliexpress itd. Cały towar który mamy w ofercie kupujemy od producenta. Ostatnio np. zamawialiśmy na specjalne życzenie osób z forum m.in. mini router Xiaomi, orginalne baterie do Redmi Note i Mi2s i inne akcesoria jak drewniane plecki do Mi4 niedostępne nigdzie indziej w Polsce. Tak przy okazji to bawi nas fakt konkurencji, która wystawia na allegro telefony Xiaomi i ma zaznaczone "gwarancja producenta", a w opise, że serwis w Polsce. Jedno z drugim się wyklucza bo Xiaomi nie posiada autoryzowanego serwisu w europie a tym bardziej w PL. Po drugie ciekawe jak kupuje konkurencja części zamienne skoro Xiaomi ich nie udostępnia :> Jedyna możliwość to nieautoryzowana naprawa na częściach zamiennych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 t.bone - tak jak pisał mcdogg nie ma możliwości zakupu od Xiaomi wyświetlaczy, ponieważ producent nie sprzedaje części do swoich urządzeń. Te posiada tylko serwis Xiaomi znajdujący się w Chinach. Jedyną możliwością naprawy telefonu w twoim przypadku jest odesłanie na odpłatną naprawę do pośrednika od którego kupiłeś telefon, a on dalej odsyła do serwisu w Chinach. Druga możliwość to kupno zamiennika lub polować na oryginalny LCD z demontażu niesprawnego telefonu na aliexpress itd. Cały towar który mamy w ofercie kupujemy od producenta. Ostatnio np. zamawialiśmy na specjalne życzenie osób z forum m.in. mini router Xiaomi, orginalne baterie do Redmi Note i Mi2s i inne akcesoria jak drewniane plecki do Mi4 niedostępne nigdzie indziej w Polsce. Tak przy okazji to bawi nas fakt konkurencji, która wystawia na allegro telefony Xiaomi i ma zaznaczone "gwarancja producenta", a w opise, że serwis w Polsce. Jedno z drugim się wyklucza bo Xiaomi nie posiada autoryzowanego serwisu w europie a tym bardziej w PL. Po drugie ciekawe jak kupuje konkurencja części zamienne skoro Xiaomi ich nie udostępnia :> Jedyna możliwość to nieautoryzowana naprawa na częściach zamiennych. I tak Was ustawowo obowiązuje rękojmia z tytułu niezgodności towaru z umową i gdy coś z telefonem będzie nie tak, klient ma pełne prawo reklamować z tytułu niezgodności towaru z umową w ciągu 24 miesięcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Ja też niestety mam już części nieoryginalne. Mam niby wysokiej jakości ekrany LCD np. do MI2 czy MI3 ale nie sa to oryginały. Widać to po czasie od naprawy. Nagle po 3-6 miesiącach coś z dotykiem się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 baku1991 dlatego też pisaliśmy w tym topicu, że jako jedyni z nielicznych importerów w PL bierzemy na siebie gwarancje i odsyłamy do producenta (konsument może odesłać osobiście lub odesłać do nas i my odsyłamy do Chin) i zapewniamy jako nieliczni PRAWDZIWĄ gwarancję producenta gdzie telefon zostanie naprawiony na oryginalych częściach, a nie na zamiennikach. Tak jak pisałem Xiaomi nie udostępnia swoich oryginalnych części innym podmiotom i tutaj należy zdecydować czy chcesz aby towar był naprawiony profesionalnie z dłuższym czasem oczekiwania z wysyłką do Chin lub naprawiony w nieautoryzowanym sewisie najprawdopodobniej na nieoryginalych częściach ale w Polsce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Acid wiesz, że mnie zmartwiłeś tą informacją. Przy pierwszej naprawie w Micenter w BG via Ibuygou, został włożony nieoryginalny wyświetlacz. I teraz klops. Powtórka? IBG robi jawnie w wała. Buriza z tego co widzę, że czasem na allegro pojawiają się wyświetlacze do Mi3 w cenie >300 PLN, czyli raczej oryginały. Nie mówię już o tym, że jest sporo poniżej tej kwoty - oczywiście nieori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 t.bone - wylatuję do Chin za 2 tygodnie to będę mógł się dopytać chińczyków czy nie mają oryginalnych wyświetlaczy. Wyślij do mnie msg na PM ok 11 kwietnia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dzięki. Wrzucam przypominajkę w kalendarz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Wiesz. Na ekranach do MI3 nie mam nigdzie napisane, że to zamiennik. Porównywałem wyświetlacze zdjęte (pod względem wnętrzności). Identyczne. Nawet co niektóre mam jeszcze z oryginalnymi naklejkami na których były klejone elementy. Myślę, że część mam z demontażu, część jakieś inne lekko. Fakt, że te z dostaw z zeszłego roku (Twój i co najmniej dwa moje) mogły być z innych źródeł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) No stwierdzę , że temat realizacji gwarancji i użycia części do naprawy, bardzo mnie zmartwił. Fakt, że już mam po gwarancji, ale dla osób, które mają telefony pokroju Mi2s (czyli już wiekowe, czyli praktycznie oryginalne wszystkie części /akcesoria są wyprzedane)... to teraz grubsza naprawa, nie dość że wiąże się ze sporym kosztem, to na NIEORYGINALNYCH częściach! Masakra. Mi2s powered by sMIUI Edited March 25, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Buriza, ja o czym innym, Ty o czym innym. Oprócz rocznej gwarancji producenta macie również obowiązki ustawowe wobec klienta tylko o nich nie wspominacie bo wtedy wy dokładacie do interesu. Tylko z polskimi sprzedawcami tak jest, że jeśli klient nie zna swoich praw to mu się wmówi, że roczna gwarancja minęła i niech płaci. I dlatego podkreślacie oryginalną gwarancję producenta bo wtedy robota jest na jego koszt, a w przypadku rękojmi, tudzież niezgodności towaru z umową, usunięcie wad jest na Waszej głowie. Mydli się w głowach "dobrem klientów", a tak na prawdę chodzi o kasę. Szacun, że opłacacie kuriera z własnej kasy bo to nie mały koszt, ale to nie zmienia faktu, że klient ma prawo reklamować towar zakupiony przez okres 2 lat od dnia zakupu. Edited March 25, 2015 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 To zależy jak kupujesz na fakturę VAT to masz tylko gwarancję 12 miesięcy, jak na paragon to masz gwarancje 12 i rękojmie 24 miesiące. Żaden sprzedawca o tym nie informuje, bo... tak już jest w Polsce. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 (edited) To zależy jak kupujesz na fakturę VAT to masz tylko gwarancję 12 miesięcy, jak na paragon to masz gwarancje 12 i rękojmie 24 miesiące. Żaden sprzedawca o tym nie informuje, bo... tak już jest w Polsce. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu TapatalkaHehe. To faktura to jakis magiczny dokument. Gdzie to wyczytales? Edited March 26, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coby6 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Wszelkie roszczenia z tytułu niezgodności towaru z umową dotyczą tylko osób fizycznych nie prowadzących działalność gospodarczą. Paragon bądź faktura to tylko dokument rejestrujący fakt sprzedaży . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anrold24 Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Jakieś nowe opinie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 w przyszłym tygodniu powinna być... póki co "The item is pre-advised" Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 (edited) Jakieś nowe opinie? Dostałem właśnie Mi3, i wszystko w najlepszym porządku, przeszło bez vatu i polski rom był już zainstalowany Polecam jak najbardziej. Edited June 27, 2015 by MasaMasen Link to comment Share on other sites More sharing options...
matis2118 Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Ha! I to jest Sprzedawca:) czarna mi4 gb z wgranym Miui Polska już jest. Szybka przesyłka, no i obeszło się bez VATu polecam jak najbardziej Użytkownika Buriza Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 (edited) No i do mnie również dotarł Mi4. Szybko bo 10-11 dni i listonosz zapukał. Bez VATu Telefon dokładnie sprawdzam, mam nadzieje że pozytywna opinia zostanie już na stałe Aktualnie polecam ) Wysłane z mojego MI 2S Edited June 29, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 No i do mnie również dotarł Mi4. Szybko bo 10-11 dni i listonosz zapukał. Bez VATu Telefon dokładnie sprawdzam, mam nadzieje że pozytywna opinia zostanie już na stałe Aktualnie polecam ) Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Ja też potwierdzam wiarygodność i polecam. Wczoraj dotarł do mnie telefon Kontakt bardzo dobry. Towar jak w zamówieniu bez dodatkowych dopłat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 A dziś i mój telefonik dotarł, szedł troszkę długo bo ponad 2 tygodnie. Kontakt bardzo dobry, "fabrycznie" wgrane miuipolska. Na razie jak najbardziej polecam. edit WER - Warszawa, dodam że to ostatni przystanek trackingowy, w Polsce już nikt nie aktualizuje statusu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts