adi997 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Hej, nie mogę znaleźć nigdzie opcji przypadkowego użycia, pamiętam że w Mi5 miałem coś takiego na każdej wersji MIUI. Mix2s nie ma tej funkcjonalności? Dzisiaj mialem sytuację, że niezablokowany telefon w kieszeni coś naklikał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Nie ma takiej opcji w Mix2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Jeśli jest blokada na paluch czy twarz, to telefon nic nie naklika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Niestety przy używaniu słuchawki BT muszę wyciągać telefon z kieszeni i blokować ekran bo po odebraniu połączenia przez słuchawkę telefon ma włączony ekran. Wiele razy rozłączał, wyciszał lub zawieszał połączenia. Szkoda, że nie blokuje się automatycznie gdy ma podłączoną słuchawkę lub wpięte słuchawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Ja noszę telefon w skórzanym futerale, BT nie powoduje rozłączeń czy innych cudów, chyba tam masz opcję przyblokowania wybudzeń vs urządzenia BT, tryb w kieszeni raczej nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Jeśli jest blokada na paluch czy twarz, to telefon nic nie naklika Mylisz się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Tak jeszcze dodam, może wybudzanie urządzenia vs inne na BT, mam powyłączane wszystko i telefon nic sam nie robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 19 godzin temu, irek6311 napisał: Ja noszę telefon w skórzanym futerale, BT nie powoduje rozłączeń czy innych cudów, chyba tam masz opcję przyblokowania wybudzeń vs urządzenia BT, tryb w kieszeni raczej nie pomoże. Mam wszystko wyłączone jeżeli chodzi o wybudzanie przy pomocy BT. Telefon tak ma, że przy odbiorze połączenia przez słuchawkę włącza się ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Też tak mam ale to tylko ekran blokady, trzeba dużego farta mieć by rozłączyć połączenie, sprawdzałem u siebie, co innego jak telefon luzem w kieszeni jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Ja odbieram dużo połączeń i za każdym razem muszę wyciągnąć telefon z kieszeni żeby go zablokować po odebraniu. Będę szukał aplikacji do blokowania ekranu po odebraniu połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 To może jak więcej w kieszeni jest, tryb oszczędzania energii włącz, powinien zaraz po zakończeniu rozmowy ekran blokować, ba usypiać, nie testowałem tego, ale musi to działać, ewentualnie aplikacja z Google Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Mi chodzi o to aby po odebraniu rozmowy przez BT nie podświetlał ekranu tylko został zablokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 (edited) Wiem o co ci chodzi Ale to występuje we wszystkich telefonach, ekran się wybudza byś odebrał połączenie, po rozłączeniu powinien się zablokować automatycznie, tą kwestię to już by musiał naświetlić ktoś co Xiaomi zna od podszewki (najlepiej programista), ja tam siedzę w Windows, sporadycznie grzebię w Linuks. Tak na marginesie problem chyba po stronie oprogramowania Xiaomi jest, sprawdzałem na RN6 i też tak jest, jak luzem telefon noszę, Motorola One Action, nie robi takich cudów. Edited August 25, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts