Jump to content

Funkcja "przypadkowe użycie w kieszeni"

adi997

Recommended Posts

Hej, nie mogę znaleźć nigdzie opcji przypadkowego użycia, pamiętam że w Mi5 miałem coś takiego na każdej wersji MIUI. Mix2s nie ma tej funkcjonalności? Dzisiaj mialem sytuację, że niezablokowany telefon w kieszeni coś naklikał...

• 6 months later...

Niestety przy używaniu słuchawki BT muszę wyciągać telefon z kieszeni i blokować ekran bo po odebraniu połączenia przez słuchawkę telefon ma włączony ekran. Wiele razy rozłączał, wyciszał lub zawieszał połączenia. Szkoda, że nie blokuje się automatycznie gdy ma podłączoną słuchawkę lub wpięte słuchawki. 

Ja noszę telefon w skórzanym futerale, BT nie powoduje rozłączeń czy innych cudów, chyba tam masz opcję przyblokowania wybudzeń vs urządzenia BT, tryb w kieszeni raczej nie pomoże.

19 godzin temu, irek6311 napisał:

Ja noszę telefon w skórzanym futerale, BT nie powoduje rozłączeń czy innych cudów, chyba tam masz opcję przyblokowania wybudzeń vs urządzenia BT, tryb w kieszeni raczej nie pomoże.

Mam wszystko wyłączone jeżeli chodzi o wybudzanie przy pomocy BT. Telefon tak ma, że przy odbiorze połączenia przez słuchawkę włącza się ekran.

Też tak mam ale to tylko ekran blokady, trzeba dużego farta mieć by rozłączyć połączenie, sprawdzałem u siebie, co innego jak telefon luzem w kieszeni jest.

To może jak więcej w kieszeni jest, tryb oszczędzania energii włącz, powinien zaraz po zakończeniu rozmowy ekran blokować, ba usypiać, nie testowałem tego, ale musi to działać, ewentualnie aplikacja z Google Play.

Wiem o co ci chodzi ;)  Ale to występuje we wszystkich telefonach, ekran się wybudza byś odebrał połączenie, po rozłączeniu powinien się zablokować automatycznie, tą kwestię to już by musiał naświetlić ktoś co Xiaomi zna od podszewki (najlepiej programista), ja tam siedzę w Windows, sporadycznie grzebię w Linuks. Tak na marginesie problem chyba po stronie oprogramowania Xiaomi jest, sprawdzałem na RN6 i też tak jest, jak luzem telefon noszę, Motorola One Action, nie robi takich cudów.

Edited by Guest