Jump to content

Zapomniany kod do odblokowania telefonu

YellowDawido

Recommended Posts

Witajcie posiadam xiaomi mi 8 Dipper na miui 10.2.2 z andkiem pie mam problem mianowicie całkiem z głowy wypadł mi pin blokady odblokowywania telefonu żeby móc z niego korzystać.

robiłem wipe przez recovery skutek restart przebiegł pomyślnie natomiast przechodząc przez konfiguracje wyskakuje mi że mój tlefon ma blokade konta po czym loguje sie na konto xiaomi i dokańczam konfiguracje telefon przechodzi do momentu pytania mnie czy chce wgrać kopie mojich plików tu już chodzi o google czy klikam nie czy klikam tak chce kopie ukazuje mi się potwierdz swoje hasło a jak już mówiłem pinu nie pamiętam telefon ma zablokowany bootloader jak moge to obejść bo już nie mam siły Pozdrawiam Dawid

• Haha 1

Może spróbuj tego:
https://xiaomifirmware.com/guides-and-tips/remove-lock-screen-password-on-xiaomi-redmi-note-3/
Na moim MI8 też miałem kiedyś problem z pinem. Fakt nie wszystkie z tych plików znalazłem. Ale po wykasowaniu tego co znalazłem.... pomogło.
Nie jestem do końca przekonany czy o to Ci chodziło.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

do EDL potrzebujesz specjalnego konta... możesz się albo dogadać z jakimś gościem z Tajwanu, czy innego kraju, który ma jakieś dostępy, za ~20$, albo zgłosić się do MiCenter(http://micenter.pl/) i zapłacić za normalną instalację xiaomi.eu (kiedyś chyba brali 50-70zł, teraz nie wiem, musisz się dopytać przez zgłoszenie).

Kurde to wczoraj wysłałem zgłoszenie do tego serwisu 

Tak tylko nawet jak zainstaluje to i tak nie mogę w nią wejść cholerka

Wiecie może w jaki sposób przez tą przeglądarkę mógłbym włączyć ta przeglądarkę od googla przez którą można przejść do ustawień

Z Chrome nie przejdziesz do ustawień, to nie jest apka systemowa... Co więcej, wchodząc do ustawień prawdopodobnie znowu będzie prosił o hasło. Te hasła są po to, aby zabezpieczać fon, a nie po to, aby je obchodzić przez ustawienia. Nie wiem jak wy to robicie, że ustawiacie sobie PIN i go nie pamiętacie...

pytałem o naprawe gwarancyjną stwierdzili że nie działa na to gwarancja. kontaktowałem się z mi center i pan powiedział że nie mają pojęcia jak to obejść więc telefon raczej jak sobie nie przypomne pinu do kosza kur!!!

Da się wgrać tego globala gdy mam zablokowany bootloader?

ok sprawa wygląda tak z tymi kontami po full wipe wyskakuje okno device locked po czym klikam to verify account loguje się na konto xiaomi i normalnie konfiguracja tzn start-> język polski ->region polska->połącz z siecią dodaje wifi swoje-> warunki użytkowania akceptuje-> sprawdzanie karty sim czy mam włożoną czy nie przechodze dalej -> i teraz powinna być opcja dodania konta google a tu co kopiowanie aplikacjii i danych znowu czy klikne nie kopiuj czy kopiuj->POTWIERDŹ SWOJE HASŁO !!! i tu staje wszystko bo go zapomniałem 

telefon odblokowany sposobem :) 

Hi, 

Thank you for contacting Xiaomi Customer Support and sharing the snapshots with us. I am Saloni and sorry to know that your device is locked. 

I would request you to follow below mentioned steps:  

1. On the screen of selecting WiFi network, select your network. Get connected.

2. Then hit "modify", and hit "change password" field.

3. Tap "show password" button, then type your phone number (or any other one).

4. Long tap and hit "call". A caller app is loaded.

5. Hit Save contact.

6. Tap the contact, then hit "share".

7. Choose Gmail app (note: adding Gmail account won't work from there, tried that).

8. Choose "Exchange". Type your email address (or any other one).

9. On the next screen (password selection), hit "select" to choose a certificate.

10. At this moment a device locking screen will be brought up. Change the lock to a PIN number.

!!!Voila!!!

11. Then go back to the beginning of the phone setup process and add Google account with no extra questions.

I hope this troubleshooting will be helpful for you and for any further assistance, feel free to contact us.

• Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...