WNS Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Cześć wszystkim, Kupiłem minidrona od Xiaomi, a mianowicie Mi Drone Mini i mam problem ze sparowaniem go z padem Manta MM824. Jest to pad bezprzewodowy Bluetooth pod platformę Android i iOS. Sparowanie z telefonem działa lecz gdy próbuję to zrobić z dronem sterowanie nie działa. Diody w dronie przestają migać szybko i zaczynają wolno na padzie również zaświeca się na stałe jedna dioda, ale mimo wszystko dron nie reaguje na pada. Nie można wystartować, a gdy wystartuje z poziomu smartfona to mimo wszystko nie mogę sterować padem. Mało tego nie reagują również przyciski ekranowe za wyjątkiem startu i lądowania. Czy ktoś mógłby pomóc w połączeniu obu urządzeń ze sobą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WNS Posted February 4, 2019 Author Share Posted February 4, 2019 (edited) Udało się rozwiązać problem. Wina leżała po stronie pada. Trzeba było włączyc na nim tryb, który pozwala na latanie bez programowania klawiszy i zadziałało Pad zdecydowanie poprawił komfort latania. Edited February 4, 2019 by WNS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts