Jump to content

Google Maps - zawieszanie się aplikacji Mi5 MIUI 10.2

tiuro

Recommended Posts

Hej

Od wielu tygodni borykam się z problemem zawieszania się aplikacji Mapy Google. Zazwyczaj dzieje się to po odpaleniu nawigacji. Od czasu do czasu działa to lepiej czyli dłużej do zwieszenia, czasem dzieje się to bardzo szybko. Ogólnie jednak nie da się używać tej nawigacji. Myślałem, ze to mój zasyfiony system, ale okazało się, że po czystej instalacji dzieje się to samo. Wobec tego zacząłem szukać. Okazało się, że problem jest znany (tu nas lokalnie nic jednak nie znalazłem) i występuje nie tylko na Mi5. Akurat Mi5 już nie jest aktualizowany więcej (tragedia swoją drogą), ale na forum Xiaomi użytkownicy mówią, że na Stable też to się dzieje /?/ ja używam ostatniej wersji rozwojowej. 

Czy zna ktoś jakieś obejście? Jakimś obejściem jest używanie Mapy Go, ale nie podoba mi się to w tej apce po odpaleniu odhacza się opcja pokazywania korków (i po każdym restarcie trzeba z powrotem zaznaczyć), nie wiem też jeszcze czy działa z Andorid Auto (muszę sprawdzić).

Próbowałem też 1 inną wersję z internetów ze strony chyba apk mirror i to samo.

Edited by tiuro

No nie wiem, jeżdżę głównie po mieście, drogę znam, używam do omijania korków. Używam też czasem Waze, natomiast Google Maps są nie zastąpione jeśli chodzi o estymowanie tras i czasu w korkach w dużym ruchu miejskim. 

GM ma najlepszy algorytm cały czas poprawiany przez machine learning. 

Edited by tiuro