Kacper Skrzypek Posted February 2, 2019 Author Share Posted February 2, 2019 To jest wina Xiaomi i tego nie naprawisz nawet jakbyś mocno chciał. Miniaturki działają normalnie ale jak z poziomu paska powiadomień poprzez skrót w prawym górnym rogu wejdziesz w ustawienia bądź wyszukiwarkę. Jak się od razu próbuje wyjść do ekranu głównego to cóż, dzieje się to co się dzieje...wysłane z Mi8SE via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Jak zwykle musieli coś skopać ech...:/ Dobrze że chociaż da się jakkolwiek włączyć miniaturkę map. Wczoraj właśnie jadąc samochodem chciałem skorzystać z minimalizacji map tak aby widzieć gdzie mam skręcić i nie działało:/Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 @marcinj6 i @Orjon Wszystko działa tylko jest mały bug. Jak chcesz mieć podgląd map to najpierw zrób gest "pokaż ostatnie aplikacje", poczekaj 2 sekundy aż podgląd się pojawi i wtedy w możesz przełączyć na inną aplikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 [mention=10009]marcinj6[/mention] i [mention=29619]Orjon[/mention] Wszystko działa tylko jest mały bug. Jak chcesz mieć podgląd map to najpierw zrób gest "pokaż ostatnie aplikacje", poczekaj 2 sekundy aż podgląd się pojawi i wtedy w możesz przełączyć na inną aplikację.Tym sposobem pokazuje mi się tylko przeźroczyste okienko i nic więcej. Jedyne co działa to odpalenie map i wejście w ustawienia przyciskiem na pasku powiadomień.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Dnia 25.01.2019 o 09:09, ketesch napisał: Mi5S plus - bezproblemowy update, wszystko co ma działać to działa, jak zwykle zresztą A jak Ci śmiga GPS? Ja mam stable 10.1.3 I nie wiem dlaczego ale GPS to porażka. Jestem pewien że mój tel ma świetny GPS bo wcześniej przed aktualizacją smigal idealnie. Teraz mam problem i zastanawiam się jaka wersję systemu zapodac. Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Takie luźne pytanie: czy odblokowanie bootloadera w RN5 pro ale nie wgrywanie jeszcze twrp i nie robienie wipe mając jeszcze ver. stable spowoduje utratę danych? Samo odblokowanie bootloadera kasuje dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 29 minut temu, zagrobelny napisał: Samo odblokowanie bootloadera kasuje dane? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Samo odblokowanie bootloadera kasuje dane? TakWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 13 godzin temu, fullrespect napisał: A jak Ci śmiga GPS? Ja mam stable 10.1.3 I nie wiem dlaczego ale GPS to porażka. Jestem pewien że mój tel ma świetny GPS bo wcześniej przed aktualizacją smigal idealnie. Teraz mam problem i zastanawiam się jaka wersję systemu zapodac. Dzięki za info Na tym romie gps działa normalnie, a jak jest na stable nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Czy coś się zmieniło w działaniu apki do odblokowywania BL? Bo nie przypominam sobie, aby wcześniej odblokowanie BL wiązało się z utratą danych. Bo niby czemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Odblokowanie bootloadera Poradnik dotyczący odblokowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 4 godziny temu, latet napisał: Czy coś się zmieniło w działaniu apki do odblokowywania BL? Bo nie przypominam sobie, aby wcześniej odblokowanie BL wiązało się z utratą danych. Bo niby czemu? Zwyczajnie sobie nie przypominasz Zawsze to tak działało i to niezależnie od producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 42 minuty temu, Antyhaker napisał: Zawsze to tak działało i to niezależnie od producenta. Nie zawsze to tak działało. Przykład z brzegu - odblokowanie Mi A1 do czasu, kiedy dostał 8.1 nie wymazywało danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 34 minuty temu, paveu napisał: Nie zawsze to tak działało. Przykład z brzegu - odblokowanie Mi A1 do czasu, kiedy dostał 8.1 nie wymazywało danych. Korzystam ze smartphonów trochę dłużej niż od premiery Mi A1, no ale sprzeczać się nie będę Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Odblokowanie bootloadera nie wymazuje danych,testowane na R4A,R4X i R5A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 U mnie ostatnio takie fazy się zaczynają robić nie da się korzystać tak jak by od czasu do czasu crash systemu Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 4, 2019 Author Share Posted February 4, 2019 To nie jest temat dot. odblokowania bootloadera. Takie info proszę do wątku w dziale Tutoriale. U mnie na Note 5 dane wymazało. Na starszych być może nie wymazuje, ale informuje o tym MiUnlock przy odblokowaniu. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outvec Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Co z redmi note 7??? Ma już ktoś? jak wygląda wgranie Xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
golem14 Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 Czy będą dalsze aktualizacje dla Rolexa (Redmi 4A) bo u Was 9.1.3 z początku stycznia a global od chińczyków ma wyższe numerki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 5, 2019 Author Share Posted February 5, 2019 Nie. Przynajmniej nie u nas. Global i China jeszcze będą tak jak inne mody MIUI.wysłane z Mi8SE via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Dlaczego od jakiegoś czasu nie ma opcji wybrania dzwonka dla powiadomień innych niż SMS (Ustawienia>Dźwięki..)? Teraz jest jeden wspólny dla wszystkich powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZiP Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Działają komuś MMS`y na tej wersji w njumobile ? Dodałem odpowiedni APN od njumobile, niestety ten od orange jest nie do usunięcia :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 W T-Mobile mi nie działają mmsyWysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 TMobile może jeszcze walczy z awarią,kolega też narzekał że net nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Możliwe, że tak jest bo właśnie sprawdziłem i działa. Chociaż kiedy sprawdzałem poprzednio to u mojej żony , która również jest w T-Mobile działało(tel nie Xiaomi), a u mnie nie. Także działa/działało to jakoś wybiórczoWysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Dnia 4.02.2019 o 15:29, ohara napisał: Odblokowanie bootloadera nie wymazuje danych,testowane na R4A,R4X i R5A. Wymazuje jeśli fabrycznie jest android 8 lub wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Czy planujecie dodanie funkcji wywołania asystenta Google poprzez przytrzymanie przycisku power? Widziałem w necie artykuł, że na globalu się taka opcja pojawiła. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Czy planujecie dodanie funkcji wywołania asystenta Google poprzez przytrzymanie przycisku power? Widziałem w necie artykuł, że na globalu się taka opcja pojawiła. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaWystarczy włączyćWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 1 godzinę temu, Klocek87 napisał: Wystarczy włączyć Niestety na Mi6 niema takiej opcji. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Jest i to od dawien dawna. Masz chyba jakąś dziwna wersje jeśli tego nie masz Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 mam Mi6 z MIUI 9.1.24 i też tego nie mamTapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Na Mi 8 SE jest od dawnaWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Hmmm to ciekawe.. Jakieś czyszczenie cashy np próbowaliście?Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 To ciekawe bo w opcjach tej funkcji u mnie niema. Jednak w wyszukiwarce ustawień znajduje taką opcje, po jej kliknięciu przenosi do zakładki "skróty i gesty" i opcji nie ma... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 21 godzin temu, ZiP napisał: Działają komuś MMS`y na tej wersji w njumobile ? Dodałem odpowiedni APN od njumobile, niestety ten od orange jest nie do usunięcia :/ rozumiem, że apn można dodać nowy ale i tak mms nie działają? na starszych wydaniach było podobnie ale mms działaly. Dobrze że doczytałem, bo chciałem dzisiaj wgrać i bym się wkurzał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.