hehe_heroina Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 (edited) Witam. Mam problem z mikrofonem do rozmów w swoim mi8. Podczas rozmowy telefonicznej odbiorca zamiast słyszeć mnie, słyszy szumy lub bardzo słaby głos. Po przełączeniu na głośnik problem występuje sporadycznie, ale jednak się zdarza. W 1 na 20 rozmów jest ok. Co ciekawe problem nie występował od początku. Mikrofon sprawdzałem w diagnostyce ustawień dodatkowych, w dyktafonie również wszystko jest ok i nagrany głos jest czysty. Ustawienia sieci zmieniane z automatycznego na ręczne, bez zmian. Dodam tylko, że ustawiłem region na Indie by zdjąć ograniczenie głośności w słuchaniu muzyki, ale to chyba nie ma wpływu na połączenia. Ktoś z szanownych użytkowników ma jakiś pomysł z czym to może być związane? wersja miui: 10.2.1.0 Global Edited January 24, 2019 by hehe_heroina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapzone Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Mam podobny problem. Rozmówca słyszy jakieś trzaski itp. Czy ktoś ma podobny problem? Czy jest gdzieś opcja korygowania redukcji szumów lub coś podobnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hex Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 U mnie również podobny problem rozmówca słyszy trzaski, szumy Xiaomi Mi 8 6GB pojawiło się samo z siebie. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts