Jump to content

Żarówki IKEA Tradfri i MiHome/Gateway 2

abgar

Recommended Posts

dzięki za potwierdzenie, dodam jeszcze, że IKEA Wrocław, jedyna GU10 wspierana w bramce XIAOMI obecnie jest już nieprodukowana/niedostępna/zastępowana modelem za 34,99, wziąłem ostatnie 6 sztuk ;) zostaje tylka ta z linka z 39,99 z 3 barwami lub wspomniana"nowość" za 34,99 z jedną ciepłą barwą.

• 4 weeks later...

Cześć, jakaś szansa na podłączenie E27 (LED1836G9)? Mam wersję huba EU.

Próbowałem zresetować żarówkę (6x klik) i dodawać przez apkę,  albo 3x klik na hubie i nic. Na liście oświetlenia w Mi home niestety nie ma nic z Ikea. 

• 1 month later...

mnie gu10 znowu przestały się parować, wszystko było ok, ale teraz bramka xiaomi v2 ich nie widzi. Myślę, że jednak może mieć to znaczenie, że mam zapalone równocześnie 6 gu10 w tubach na 1 sekcji, zamiast dodawać pojedynczo, tak?

• 1 month later...
Dnia 7.11.2019 o 20:30, Gawronnek napisał:

Ja dodaję po 1 szt wyłączając przekręcaniem żarówki.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

testowałeś te nowe żarówki z ikei na gu 10 ? 

lub czy udało się połączyć żarówki na gwint e14 ?

Edited by SMART HOME PL

• 2 weeks later...

Niestety już od miesiąca co jakiś czas próbuję dodać e27 1000lm led1623g12 bez rezultatu. Wyłączałem na różne sposoby, nawet wykręcając i niestety gateway ( v2 chiński) jej nie znajduje. W ogóle patrząc na filmik ikei wydaje mi się ,że nigdy nie udało mi się tak naprawdę jej zresetować , nigdy nie mignęła ani nie zaczęła świecić mocniej

No i w końcu zadziałało. Kilkanaście prób. Już miałem się poddać a tu nagle - POSZŁO!

Aplikacja połączyła się z ikea.light.led1545g12 ---> https://www.zigbee2mqtt.io/devices/LED1545G12.html

Długo nie odpuszczałem, bo aplikacja dzisiaj głupiała, gubiło mi gniazda, włączniki reagowały z opóźnieniem i kiedy w końcu wszystko wróciło do normy spróbowałem raz jeszcze i o dziwo żarówka połączyła się za pierwszym razem.

Edited by Krzysztof1979

• 1 month later...

Męczę się właśnie z 1739R5.
Czytam i pytam na kilku forach i już jestem totalnie głupi.
U mnie problem powstaje w momencie tego 6 krotnego wł/wył.
Na końcu wyskakuje "nie można dodać urządzenia".

Nie wiem czy to kwestia żarówek, bramy czy mi home...

• 1 year later...