rezmus Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 nic sie nie zmienia w temacie ikea, wciaz ta sama lista wspieranych zarowek. aqara i huby mi globalne (linux) w ogole ich nie wspieraja, ale wyglada na to, ze wsparcie wroci w nowych hubach combo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 dzięki za potwierdzenie, dodam jeszcze, że IKEA Wrocław, jedyna GU10 wspierana w bramce XIAOMI obecnie jest już nieprodukowana/niedostępna/zastępowana modelem za 34,99, wziąłem ostatnie 6 sztuk zostaje tylka ta z linka z 39,99 z 3 barwami lub wspomniana"nowość" za 34,99 z jedną ciepłą barwą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zook Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Cześć, jakaś szansa na podłączenie E27 (LED1836G9)? Mam wersję huba EU. Próbowałem zresetować żarówkę (6x klik) i dodawać przez apkę, albo 3x klik na hubie i nic. Na liście oświetlenia w Mi home niestety nie ma nic z Ikea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 nie, firmware tego huba nie wspiera ikea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 mnie gu10 znowu przestały się parować, wszystko było ok, ale teraz bramka xiaomi v2 ich nie widzi. Myślę, że jednak może mieć to znaczenie, że mam zapalone równocześnie 6 gu10 w tubach na 1 sekcji, zamiast dodawać pojedynczo, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Ja dodaję po 1 szt wyłączając przekręcaniem żarówki.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 (edited) Dnia 7.11.2019 o 20:30, Gawronnek napisał: Ja dodaję po 1 szt wyłączając przekręcaniem żarówki. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka testowałeś te nowe żarówki z ikei na gu 10 ? lub czy udało się połączyć żarówki na gwint e14 ? Edited December 22, 2019 by SMART HOME PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Niestety już od miesiąca co jakiś czas próbuję dodać e27 1000lm led1623g12 bez rezultatu. Wyłączałem na różne sposoby, nawet wykręcając i niestety gateway ( v2 chiński) jej nie znajduje. W ogóle patrząc na filmik ikei wydaje mi się ,że nigdy nie udało mi się tak naprawdę jej zresetować , nigdy nie mignęła ani nie zaczęła świecić mocniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof1979 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) No i w końcu zadziałało. Kilkanaście prób. Już miałem się poddać a tu nagle - POSZŁO! Aplikacja połączyła się z ikea.light.led1545g12 ---> https://www.zigbee2mqtt.io/devices/LED1545G12.html Długo nie odpuszczałem, bo aplikacja dzisiaj głupiała, gubiło mi gniazda, włączniki reagowały z opóźnieniem i kiedy w końcu wszystko wróciło do normy spróbowałem raz jeszcze i o dziwo żarówka połączyła się za pierwszym razem. Edited January 6, 2020 by Krzysztof1979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Męczę się właśnie z 1739R5. Czytam i pytam na kilku forach i już jestem totalnie głupi. U mnie problem powstaje w momencie tego 6 krotnego wł/wył. Na końcu wyskakuje "nie można dodać urządzenia". Nie wiem czy to kwestia żarówek, bramy czy mi home... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Hej. Czy żarówkę 1737R5 można dodać do Mi Home? Czy tylko 1739R5? Obie żarówki mają ten sam kod IKEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts