Jump to content

Mix 2s rom/działanie na baterii

fuktu

Recommended Posts

Cześć, szukam jakiś info na temat działania baterii na romie global i eu. Wiadomo, jest trochę opini na temat czy global czy eu, ale nie mogę nic znaleźć konkretnie o mi mix 2s. 

Chodzi mi o to jak telefon trzyma na baterii, czy jest lepiej niż na globalu. Na razie jestem zadowolony co do globca (mam sot na poziome 5-6h przy włączonym LTE, bt, jasność 60% na sztywno i cały czas SMS, chrome, YouTube, Gmail, ale bez synchro), ale rozpatruje przesiadkę na eu i nie wiem czy się opłaca skoro nie będzie to miało większego wpływu na baterie. 

Ktoś testował i może się podzielić odczuciami i korzyściami płynącymi z romu eu?

• Like 1

Na xiaomi.eu bateria chodzi tak samo jak na global. Sprawdzałem MiPa kernel i poprawy raczej nie zauważyłem. Ogólnie bateria schodzi szybko podczas użytkowania, wystarczy otworzyć przeglądarkę i patrzeć jak co kilka minut procenty spadają. Porównując do poprzedniego telefonu Mi5 obstawiam, że zużycie baterii jest bardzo zbliżone, mimo większej pojemności w Mixie 2s. MIUI 10 to tragedia, pamiętam jak na MIUI 7 miałem po 6-7h screen on time w Mi5. Zastanawiam się nad Lineage albo Pixel Experience ROM, ale nie mam na razie czasu na zabawy ze zmianą systemu i wgrywaniem wszystkich aplikacji.

• 1 month later...

Siemandero Aktualnie mam i jestem zadowolony z Nokii 8. SOT ok. 8h przy korzystaniu na maksa z wszystkiego. Mixa 2s chciałbym kupić głównie ze względu na to że podoba mi się :-) Czy na mixie, który ma większą od Nokii baterię, czas na ekranie będzie podobny? Chodzi o soft global i ostatnie miui bo telefon byłby na gwarancji bez możliwości odblokowania bootloader'a. Jakie soty notuje aktualnie po wszystkich aktualizacjach?

Wysłane z mojego TA-1004 przy użyciu Tapatalka

Dnia 1.03.2019 o 16:57, siesiu napisał:

Jakie soty notuje aktualnie po wszystkich aktualizacjac

Ja aktualnie mam 4-5h sotu będąc na miui global dev. LTE włączone non stop bo akurat nie mam wi-fi.

• Like 1

• 1 month later...

@fuktu telefon działa na baterii w zależności od tego jak się go skonfiguruje i używa. Czasem jakiś rom od xiaomi.eu działa pod tym względem tragicznie i nie jest to raczej ich wina, są też takie, których żal aktualizować, bo działają długo i stabilnie. Taka kolej rzeczy, używam tych romów od dłuższego czasu, przewinęło się już kilka różnych modeli słuchawek. Na szczęście ten telefon można naprawdę szybko podładować.

ja mam ok 9h sotu jesli uzywam telefonu od odlaczenia kabla do ok 8% non stop....

im dluzej telefon lezy nieuzywany to sot bedzie krotszy.

rom xiaomi eu

Edited by doktor

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Tak czytam te wszystkie posty na forum i zastanawiam się co się wszyscy uparli na ten SOT? Jak dla mnie to nie jest wyznacznik tego ile trzyma bateria. Najczęściej SOT mam 3-4h i bateria nadaje się do ładowania po 10h używania (staram się nie schodzić poniżej 20%), a innym razem trzyma dobre 15h i więcej zanim zacznę go ładować. Wszystko zależy od tego jak używam telefonu. Często wykonuje dużo rozmów przez słuchawkę BT i podczas takich rozmów wyłączam ekran. Oprócz tego Twitter, 2 konta mailowe, Messenger, Whatsapp i bateria ucieka. Siedząc na działce gdzie zasięg mam słaby baterie ładuje 2 razy dziennie. Nigdy nie miałem z tym problemu i nie szukam innych romów. Jadę na Globalu. Cały czas LTE. Powyłączałem niepotrzebne aplikacje i ich też nie aktualizuje. Nie instaluje też czegoś co mi się nie przyda. Nie używam ciemnego motywu. To jest telefon, a nie urządzenie do bicia rekordów w działaniu, a jeżeli po tym weryfikujecie wybór telefonu to Was podziwiam. 

Edited by Szaju
Literówka