fuktu Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Cześć, szukam jakiś info na temat działania baterii na romie global i eu. Wiadomo, jest trochę opini na temat czy global czy eu, ale nie mogę nic znaleźć konkretnie o mi mix 2s. Chodzi mi o to jak telefon trzyma na baterii, czy jest lepiej niż na globalu. Na razie jestem zadowolony co do globca (mam sot na poziome 5-6h przy włączonym LTE, bt, jasność 60% na sztywno i cały czas SMS, chrome, YouTube, Gmail, ale bez synchro), ale rozpatruje przesiadkę na eu i nie wiem czy się opłaca skoro nie będzie to miało większego wpływu na baterie. Ktoś testował i może się podzielić odczuciami i korzyściami płynącymi z romu eu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 plusy Hmm chyba numerek Minusy to wiadomo bateria i więcej bugów(ale są fani tego rozwiązania ) co zyskasz przechodząc pewnie ilość postów na forum.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuktu Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Miałem rn4 i pamiętam, że z baterią było troszeczkę lepiej na eu, przesiadłem się tylko z powodu problemów z powiadomieniami na globcu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 W moim odczuciu bylo lepiej dla mnie na globalu niż na xiaomi.eu, ale to tylko moja teoria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi997 Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Na xiaomi.eu bateria chodzi tak samo jak na global. Sprawdzałem MiPa kernel i poprawy raczej nie zauważyłem. Ogólnie bateria schodzi szybko podczas użytkowania, wystarczy otworzyć przeglądarkę i patrzeć jak co kilka minut procenty spadają. Porównując do poprzedniego telefonu Mi5 obstawiam, że zużycie baterii jest bardzo zbliżone, mimo większej pojemności w Mixie 2s. MIUI 10 to tragedia, pamiętam jak na MIUI 7 miałem po 6-7h screen on time w Mi5. Zastanawiam się nad Lineage albo Pixel Experience ROM, ale nie mam na razie czasu na zabawy ze zmianą systemu i wgrywaniem wszystkich aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siesiu Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Siemandero Aktualnie mam i jestem zadowolony z Nokii 8. SOT ok. 8h przy korzystaniu na maksa z wszystkiego. Mixa 2s chciałbym kupić głównie ze względu na to że podoba mi się Czy na mixie, który ma większą od Nokii baterię, czas na ekranie będzie podobny? Chodzi o soft global i ostatnie miui bo telefon byłby na gwarancji bez możliwości odblokowania bootloader'a. Jakie soty notuje aktualnie po wszystkich aktualizacjach?Wysłane z mojego TA-1004 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Dnia 1.03.2019 o 16:57, siesiu napisał: Jakie soty notuje aktualnie po wszystkich aktualizacjac Ja aktualnie mam 4-5h sotu będąc na miui global dev. LTE włączone non stop bo akurat nie mam wi-fi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Tak to u mnie wygląda na miui.eu Niestety nie mam z globala :/ Jeśli będzie potrzeba mogę dać na niższym % baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 @fuktu telefon działa na baterii w zależności od tego jak się go skonfiguruje i używa. Czasem jakiś rom od xiaomi.eu działa pod tym względem tragicznie i nie jest to raczej ich wina, są też takie, których żal aktualizować, bo działają długo i stabilnie. Taka kolej rzeczy, używam tych romów od dłuższego czasu, przewinęło się już kilka różnych modeli słuchawek. Na szczęście ten telefon można naprawdę szybko podładować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) ja mam ok 9h sotu jesli uzywam telefonu od odlaczenia kabla do ok 8% non stop.... im dluzej telefon lezy nieuzywany to sot bedzie krotszy. rom xiaomi eu Edited May 1, 2019 by doktor Link to comment Share on other sites More sharing options...
erem Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Mam taki problem (bug?) na global, że pokazuje cały czas aktywne WiFi, mimo że nie używam. Ktoś miał podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 (edited) Też tak mam. Sam nie wiem czemu. Edited May 11, 2019 by kaolad Link to comment Share on other sites More sharing options...
xawm Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Sprawdź czy masz włączone skanowanie wifi. Jeżeli tak to wyłącz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Wifi jest cały czas wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xawm Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Świetnie, że masz wyłączone wifi ... Gratuluję ! Wyłącz jeszcze "SKANOWANIE WIFI" w "Lokalizacja" ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
erem Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Było włączone, dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaolad Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Dzięki zapomniałem o skanowaniu wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuecko11 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Na najnowszym xiaomi.eu bateria schodzi zdecydowanie wolniej niż na globalu. Bez porównania lepiej oczywiście niż na wszystkich customach bazujących na AOSP, Los itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Jaki macie sot na xiaomi.eu ? Bo na globalu osiągam od 3-4h max.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 (edited) Tak czytam te wszystkie posty na forum i zastanawiam się co się wszyscy uparli na ten SOT? Jak dla mnie to nie jest wyznacznik tego ile trzyma bateria. Najczęściej SOT mam 3-4h i bateria nadaje się do ładowania po 10h używania (staram się nie schodzić poniżej 20%), a innym razem trzyma dobre 15h i więcej zanim zacznę go ładować. Wszystko zależy od tego jak używam telefonu. Często wykonuje dużo rozmów przez słuchawkę BT i podczas takich rozmów wyłączam ekran. Oprócz tego Twitter, 2 konta mailowe, Messenger, Whatsapp i bateria ucieka. Siedząc na działce gdzie zasięg mam słaby baterie ładuje 2 razy dziennie. Nigdy nie miałem z tym problemu i nie szukam innych romów. Jadę na Globalu. Cały czas LTE. Powyłączałem niepotrzebne aplikacje i ich też nie aktualizuje. Nie instaluje też czegoś co mi się nie przyda. Nie używam ciemnego motywu. To jest telefon, a nie urządzenie do bicia rekordów w działaniu, a jeżeli po tym weryfikujecie wybór telefonu to Was podziwiam. Edited September 11, 2019 by Szaju Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts