Stasiek85 Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Witam w związku zakończeniem wsparcia dla Redmi 4 pro zapraszam do wymiany opinii na temat najlepszej wersji Miui której używacie. Ja mam obecnie 8.12.20 i zastanawiam się nad instalacją ostatniej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Popieram temat, co do najlepszego Miui na Redmi 4 Pro. Używam ostatniego 10.3 xiaomi.eu 9.1.3 oraz TWRP 3.2.1.1. Co do tej ostatniej wersji firmware, generalnie wszystko jest OK, poza irytującym symbolem % zużycia baterii wpisanym w wykres, przez co staje się on mało czytelny. Do plusów tej ostatniej wersji zaliczyć za to należy możliwość podwójnego kliknięcia w ekran pulpitu w celu jego zablokowania. Ale może ktoś ma inne spostrzeżenia co do najlepszego firmware na "pożegnanie" wsparcia tego modelu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek85 Posted January 11, 2019 Author Share Posted January 11, 2019 A jak z baterią na 9.1.3? Na 8.12.20 dwa dni i 6 h sot średnio Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Bateria na 9.1.3 według mnie też jest OK, ale to zależy jak i do czego używa się telefon. Nigdy dokładnie nie badałem użycia baterii na poszczególnych firmware, raczej na wyczucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek85 Posted January 13, 2019 Author Share Posted January 13, 2019 Zainstalowałem 9.1.3 i u mnie jest źle aplikacja pogody wywala błąd i nie da się zalogować na Gmail w przeglądarce systemowej bo jest błąd się zamyka. Spróbuję 8.12.27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Używałem 9.1.3 , ale wróciłem do wcześniejszej wersji. Miałem problemy jak opisane wyżej. Mam do Was pytanie, czy pamiętacie która wersja miała normalnie działający przycisk głośności? Tzn, że był przypisany do głośności dzwonka, a nie do multimediów, tak jak to było od dłuższego czasu... Chciałbym wrócić do tamtego MIUI, póki jeszcze używam Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambek1 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Dnia 11.01.2019 o 15:02, huzar napisał: Do plusów tej ostatniej wersji zaliczyć za to należy możliwość podwójnego kliknięcia w ekran pulpitu w celu jego zablokowania. Gdzie się ustawia taką możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts