Patrykowski98 Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 @Nezumi Myślałem, że będą wymieniać u mnie ekran, lecz szkło które miałem naklejone dalej jest naklejone, nie dostałem również żadnej kartki co zostało zrobione mimo wypytywania się o nią, możliwe, że nawet telefon nie był rozbierany jedyne widocznego co zrobili to telefon miał wgrane miui china stable które zmieniłem odrazu na xiaomi.eu , a problem po niespełna 24h zaczął się pojawiać z powrotem, ustąpiło póki co po zrobieniu tego co napisałeś wyżej oraz ustawieniu wyższej jasności Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Niezły biznes dla nieucziwych serwisów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykowski98 Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Drugą kwestią jest to, że jestem w małej kropce, bo zostawiłem im w biurze jedyny oryginał dowodu zakupu (paragon wraz z kartą gwarancyjną), i mówią, że go nie brali, wysłałem e-maila z prośbą żeby poszukali lub wysłali mi kopie dowodu zakupu, lecz póki co bez odpowiedzi, telefon oddałem 7 stycznia, a odebrałem 20 marca, także pewnie gdzieś zapodziali, a troszkę mój błąd, że nie zrobiłem kopii, ehhh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 @Patrykowski98 Na 100% go brali, bo jak do nich wysyłałem to też chcieli paragon. Dowodem zakupu także jest sama aukcja, potwierdzenie zapłaty/przelewu. Obstawiam, że chińczyk telefonu nawet nie otwierał, bo jak do nich przyjechał to ekran działał normalnie, więc tylko wgrał soft czysty, miałem to samo, tylko w Polsce, wysłałem fon, który błyskał od byle czego, a jak zaczęli go oglądać, to poszedł tekst, że u nich wszystko działa i po ~tygodniu odesłali. 16 minut temu, latet napisał: Niezły biznes dla nieucziwych serwisów... Niby oficjalny serwis Xiaomi, a przynajmniej tak zapewnia ILTRADE . Nigdy więcej nic w ILTRADE nie kupię, a przynajmniej nie kupie rozszerzonej polskiej gwarancji u nich, bo co z niej się ma, jeżeli sprzedawca i tak wysyła paczkę do chin, bo "mu się nie opłaca naprawiać w MiCenter" mimo tego, że klient za takową naprawę jakby nie było zapłacił... Jeszcze jak ktoś ma 24 miesięczną gw, to sprzedawca po tych 12msc wyjścia już nie ma i naprawiać musi w MiCenter, ale jeżeli ktoś kupił 12msc rozszerzoną gw. to wywalił hejs w błoto, bo ILTRADE i tak nic naprawiać w MiCenter przez pierwsze 12msc nie będzie... Zwykły "polski janusz"... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykowski98 Posted April 16, 2019 Author Share Posted April 16, 2019 (edited) Wygląda na to, że w końcu naprawili ten screen flickering, po aktualizacji do 9.4.11 od 2-óch dni mam odpalone AoD i 0 błyskania Edit. Dobra jednak powróciło po 3 dniach włączonego AoD po wyłączeniu jak ręką odjął xD Czyżby w końcu koniec błyskania? Edited April 18, 2019 by Patrykowski98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlotnik Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 (edited) Mi miganie zaczęło się od 3dni . Wersja stabilna 10.3.5 telefon mam od marca 2019 nigdy nie używałem opcji aod jestem załamany :(( wersja 9pkq1 180729.001 Edited October 14, 2019 by zlotnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 2 godziny temu, zlotnik napisał: Mi miganie zaczęło się od 3dni włącz DC Dimming (ograniczanie migotania). Link to comment Share on other sites More sharing options...
92christof Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 U mnie też od tygodnia lub dwóch zaczęło się miganie podczas blokowania ekranu lub odblokowywnia. Nigdy nie miałem AoD włączonego. To miganie pojawia się sporadycznie. Mam włączone automatyczne wyłaczanie telefony o 1 w nocy i włączanie o 6. Gdzieś o drugiej w nocy obudziło mnie miganie telefonu. Widzę, że to jednak jakaś przypadłość Mi 8 :( ale wydaje mi się, że to mogło się zacząć po jakiejś ostatniej aktualizacji, zobaczymy może aktualizacja do MIUI 11 rozwiąże problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Mój mi 8 spadł na ziemię. Było dobrze.. po kilku dniach takie coś jak w załączniku. Nawet rysy nie miał. Po jakimś czasie wygasł do zera cały ekran. Kupiłem mi9. Aparat w mi8 był lepszy. Nic poza tym. Teraz dla samego siebie przetestuje telefony za większą kwotę. Na pierwszy ogień biorę iPhone xr czy jak mu tam. Zobaczymy ile jest wart.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlotnik Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Rozwiązał już ktoś migający ekran w mi 8? U mnie miganie się nasila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 A włączyłeś opcje o której Ci napisał Nezumi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlotnik Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 włączyłem to wczoraj zobaczymy. Tobie pomogło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Ja nie miałem tego problemu ale podobno pomaga. Sprawdzę jak u mnie będzie migać Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Dnia 14.10.2019 o 09:28, Nezumi napisał: włącz DC Dimming (ograniczanie migotania). Gdzie to jest? Nie umiem odszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 7 minut temu, frrancuz napisał: Gdzie to jest? Nie umiem odszukać. wpisz sobie w lupce w ustawieniach.. Powinno być w ustawieniach wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
92christof Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Wejdź w Ustawienia->Wyświetlacz i włącz Ograniczenie migotania. U mnie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Dnia 7.11.2019 o 22:10, frrancuz napisał: Gdzie to jest? Nie umiem odszukać. Ty masz 9SE a tak teraz patrzę u brata i w tym modelu nie widzę tej funkcji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloonek Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Rozwiązał ktoś problem z miganiem ekranu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts