Jump to content

Problem z wyświetlaczem w Mi8 miganie/błyskanie

Patrykowski98

Recommended Posts

@Nezumi Myślałem, że będą wymieniać u mnie ekran, lecz szkło które miałem naklejone dalej jest naklejone, nie dostałem również żadnej kartki co zostało zrobione mimo wypytywania się o nią, możliwe, że nawet telefon nie był rozbierany jedyne widocznego co zrobili to telefon miał wgrane miui china stable które zmieniłem odrazu na xiaomi.eu , a problem po niespełna 24h zaczął się pojawiać z powrotem, ustąpiło póki co po zrobieniu tego co napisałeś wyżej oraz ustawieniu wyższej jasności

Drugą kwestią jest to, że jestem w małej kropce, bo zostawiłem im w biurze jedyny oryginał dowodu zakupu (paragon wraz z kartą gwarancyjną), i mówią, że go nie brali, wysłałem e-maila z prośbą żeby poszukali lub wysłali mi kopie dowodu zakupu, lecz póki co bez odpowiedzi, telefon oddałem 7 stycznia, a odebrałem 20 marca, także pewnie gdzieś zapodziali, a troszkę mój błąd, że nie zrobiłem kopii, ehhh...

@Patrykowski98 Na 100% go brali, bo jak do nich wysyłałem to też chcieli paragon. Dowodem zakupu także jest sama aukcja, potwierdzenie zapłaty/przelewu.  Obstawiam, że chińczyk telefonu nawet nie otwierał, bo jak do nich przyjechał to ekran działał normalnie, więc tylko wgrał soft czysty, miałem to samo, tylko w Polsce, wysłałem fon, który błyskał od byle czego, a jak zaczęli go oglądać, to poszedł tekst, że u nich wszystko działa i po ~tygodniu odesłali.

16 minut temu, latet napisał:

Niezły biznes dla nieucziwych serwisów...

Niby oficjalny serwis Xiaomi, a przynajmniej tak zapewnia ILTRADE :D. Nigdy więcej nic w ILTRADE nie kupię, a przynajmniej nie kupie rozszerzonej polskiej gwarancji u nich, bo co z niej się ma, jeżeli sprzedawca i tak wysyła paczkę do chin, bo "mu się nie opłaca naprawiać w MiCenter" mimo tego, że klient za takową naprawę jakby nie było zapłacił... Jeszcze jak ktoś ma 24 miesięczną gw, to sprzedawca po tych 12msc wyjścia już nie ma i naprawiać musi w MiCenter, ale jeżeli ktoś kupił 12msc rozszerzoną gw. to wywalił hejs w błoto, bo ILTRADE i tak nic naprawiać w MiCenter przez pierwsze 12msc nie będzie... Zwykły "polski janusz"...

• Like 1

• 3 weeks later...

Wygląda na to, że w końcu naprawili ten screen flickering, po aktualizacji do 9.4.11 od 2-óch dni mam odpalone AoD i 0 błyskania

Edit. Dobra jednak powróciło po 3 dniach włączonego AoD po wyłączeniu jak ręką odjął xD

Czyżby w końcu koniec błyskania?

Screenshot_2019-05-24-02-01-13-706_com.android.chrome.png

Edited by Patrykowski98

• 5 months later...

U mnie też od tygodnia lub dwóch zaczęło się miganie podczas blokowania ekranu lub odblokowywnia. Nigdy nie miałem AoD włączonego.

To miganie pojawia się sporadycznie. Mam włączone automatyczne wyłaczanie telefony o 1 w nocy i włączanie o 6. Gdzieś o drugiej w nocy obudziło mnie miganie telefonu.

Widzę, że to jednak jakaś przypadłość Mi 8 :( ale wydaje mi się, że to mogło się zacząć po jakiejś ostatniej aktualizacji, zobaczymy może aktualizacja do MIUI 11 rozwiąże problem...

Mój mi 8 spadł na ziemię. Było dobrze.. po kilku dniach takie coś jak w załączniku. Nawet rysy nie miał. Po jakimś czasie wygasł do zera cały ekran. Kupiłem mi9. Aparat w mi8 był lepszy. Nic poza tym. Teraz dla samego siebie przetestuje telefony za większą kwotę. Na pierwszy ogień biorę iPhone xr czy jak mu tam. Zobaczymy ile jest wart.19056e261cf5ef283e5051dac99a3aba.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
  • 3 months later...