p.korol

Tutorial, Mi robot - zmiana oprogramowania usunięcie błędu local serwer.

Recommended Posts

Co do aktualizacji softow robota jeśli się pojawiają. . 

Aktualizujcie. Za każdym razem gdy poprosi. 

Nic się nie stanie. Odkurzacz nie zgubi parametrów, ani języka ani ustawień. 

Oprogramowanie które wgrywacie to oficjalna chińska wersja. Więc aktualizacje tylko ją nadpisuja. 

 

Zadaniem tutoriala jest tylko zmiana oprogramowania. Z International do chinese. Ale to dalej oryginalne oprogramowanie. 

 

Dnia 28.01.2019 o 22:56, wrzesinski1 napisał:

Ile powinno trwać download firmwaru  w S50 czyli krok 5 w przewodniku -  Przywróć oryginalne oprogramowanie układowe. U mnie błędów nie rzuca ale wygrywałem kilka razy i za pierwszym razem przerwałem po 20 min, następnie po 30 a gdy minęła godzina zegarowa startował od 0.

Czekać do oporu czy powtarzać procedurę od pierwszego punktu ?

Przy wgrywaniu w punkcie pl 5 połączenie sieciowe zostaje przerwane, jedynie włączenie i wyłączenie karty sieciowej pomaga. Komputer stacjonarny z połączeniem kablowym z routerem.

Czy to jest normalne ?

Mi też kilka razy zawiesił się przy wgrywaniu. Jeśli proces będzie trwał dłużej niż 15 min. To go zakończ zamykając program. Nie się nie powinno stac. U mnie nic się nie wydarzylo. 

Po tym zacznij od nowa. I powinno pójść wszystko ok. 

Edited by p.korol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napisałem później że na jednym komputerze nie mogłem wgrać w jeden dzień straciłem około 4 h, na następny z godzinę. Dopiero z innego komputera udało się.

Co do firmwaru pytałem o te dostępne przez FloleVac są nowsze wersje, skąd one są ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie pomocy. zrobiłem wszystko jak w tutorialu i wszystko było ok do momentu jak zaktualizowałem odkurzacz poprzez apke do wersji 1768 która była dostępna i teraz nawet nie mogę zdajnie włączyć odkurzacza a jak wchodze w apce na robota to wyskakują mi chińskie znaczki co przypuszczam jest komunikatem o regione jak przez "modyfikacją". nawet teraz nie umiem wyciągnąć na nowo tokena. błagam macie jakieś pomysły żeby mi pomóc?

Udało mi się odzyskać token wracając do starszej wersji oprogramowania natomiast pojawił sie teraz drugi problem. Odkurzacz nie potrafi ruszyć i wywala mi błąd "błąd wewnętrzny, zrestartuj system". Jakieś pomysły. Błagam pomóżcie. Dopiero co go kupiłem. Roborock S55

Edited by walus902

Share this post


Link to post
Share on other sites
Panowie pomocy. zrobiłem wszystko jak w tutorialu i wszystko było ok do momentu jak zaktualizowałem odkurzacz poprzez apke do wersji 1768 która była dostępna i teraz nawet nie mogę zdajnie włączyć odkurzacza a jak wchodze w apce na robota to wyskakują mi chińskie znaczki co przypuszczam jest komunikatem o regione jak przez "modyfikacją". nawet teraz nie umiem wyciągnąć na nowo tokena. błagam macie jakieś pomysły żeby mi pomóc?
Udało mi się odzyskać token wracając do starszej wersji oprogramowania natomiast pojawił sie teraz drugi problem. Odkurzacz nie potrafi ruszyć i wywala mi błąd "błąd wewnętrzny, zrestartuj system". Jakieś pomysły. Błagam pomóżcie. Dopiero co go kupiłem. Roborock S55
Odłącz odkurzacz od apki wyczyść jej pamięć i wyszukaj jeszcze raz. Miałem podobnie.

Obecnie problemem dla mnie jest brak możliwości aktualizacji softu odkurzacza przez apke.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogarnąłem temat. po wielu próbach udało mi się aktualizować go i dzisiaj z aktualizowałem do przez apke FloleVac do wersji 1768 i odziwo zaczął mi działać normalnie i nawet aplikacja Mi Home zaczeła go widzieć normalnie jak powinna i to wszystko na Chinskim serwerze a najlepsze jest to że wcześniej na tej wersji mi nie chciał działać przez Mi Home a tu prosze. Teraz jestem mega zadowolony i mam nadzieję że się już nic nie wykrzaczy, mimo to dzięki za wszelką pomoc. Pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możecie wspomóc - przy próbie zmiany firmware'u na chiński, zczytałem token i ip, po wpsaniu mam komunikat że np się ładuje, albo wraca do bazy ( coś wrtócić nie może...) ... jak już wrócił, był na bazie, naładowany, sending firmware - ok, updating firmware : failed....

Edited by m-blue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now