adiz47 Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 po aktualizacji do miui 10.04 nie działa mi MTP jest tylko ladowanie, myslalem ze sie cos naprawi po aktualizacji do 10.06 ale wciaz nie dziala mtp w developerskich wlaczone/wylaczone debugowanie.. na komputerze nic wyskakuje rowniez w menadżerze urzadzeń. Na telefonie jest tylko i wylacznie ładowanie nie da sie tego zmienic. Probowałem na wielu kablach i inne komputery Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 12 godzin temu, adiz47 napisał: po aktualizacji do miui 10.04 nie działa mi MTP jest tylko ladowanie, myslalem ze sie cos naprawi po aktualizacji do 10.06 ale wciaz nie dziala mtp Pewnie Windows aktualizował się ostatni, więc pogubił sterowniki. Musisz je na nowo zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted December 25, 2018 Author Share Posted December 25, 2018 mam wylaczone w teorii aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Ponownie zainstaluj sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted December 26, 2018 Author Share Posted December 26, 2018 (edited) adb tez komputer nie wykrywa jest tylko ładowanie, instaluje niby sterowniki w sumie nawet nie wiem ktore i wciaz nic .. ;/ Edited December 26, 2018 by adiz47 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 przechodzac do sedna to telefon nie wyswietla mi powiadomienia o podlaczeniu go do komputera "wlaczenie opcj programistycznych debugowania usb nic nie daje" po wybraniu opcji "mtp" i uruchomieniu telefonu ponownie ta opcja zmienia sie na "ladowanie" natomiast jak nie uruchomie telefonu ponownie to nic sie nie dzieje po zmianie tej opcji mam mam wgrane twrp 3.2.3.2 na bootmenu "power +" z rootem po podpieciu telefonu pod fastboot telefon nie zotaje wykryty przez komputer jak i laptop "sterowniki sa popranie zainstalowane kable sa sprawne sprawdzone na innym telefonie" format telefonu przez przywrocenie go do stanu jak z pudelka nic nie pomogl inne dane telefonu to miui 10 global android 8.1 jesli cos pominalem co pomoglo by w rozwiazaniu problemu to prosze powiedziec i uzupelnie potrzebne informacjie prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 8 minut temu, Fox86 napisał: prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu dziekuje Wyłączyłeś cyfrowe podpisywanie sterowników w Windows? Dopiero potem instaluje się sterowniki i ADB. Po tych zabiegach telefon powinien być rozpoznawany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 (edited) nie sadze poniewaz korzystalem z tego poradnika https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb nie bylo tam nic o wylaczeniu podpisu cyfrowego sterownikow ale mimo to wczesniej adb wykrywal moj telefon po wpisaniu "fastboot devices" teraz tego niestety nie robi mogl bys podeslac link z forum gdzie jest opisane jak wylaczyc ta opcje w windowsie 7 home ? Edited January 4, 2019 by Fox86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Fox86 jako admin wpisz terminalu bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKSI enterhttps://pl.soringpcrepair.com/how-disable-digital-signature-drivers-in-windows-7/#iWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 (edited) podpis cyfrowy sterownikow wylaczony co teraz ? adb fastboot 1.4 zainstalowany ponownie sterownikow zainstalowac nie moge bo telefon dalej nie jest wykrywany przez system w fastboot "power -" Edited January 4, 2019 by Fox86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Zainstaluj Miflash: stąd: https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 Przy kolejnych monitach o brak podpisu cyfrowego, za każdym razem wybierz: "Zainstaluj sterownik pomimo to". i ADB: stąd: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37936&sort_by=date&sort_dir=DESC (pobierz najnowszy). Po instalacjach restart komputera i podepnij telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 sterowniki i programy zainstalowane niestety telefon dalej nie jest wykrywany Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 11 minut temu, Fox86 napisał: sterowniki i programy zainstalowane niestety telefon dalej nie jest wykrywany Coś jest nie tak z komputerem Spróbuj innych przewodów USB albo innych portów USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 laptop jak i komputer stacjonarny jest sprawny tak samo jak porty usb w nich i kable ubs jakie mam poniewaz inny telefon zostaje normalnie wykryty w systemie "mowa o samsungu s3" czy mozliwe jest to ze namieszane jest w plikach androida tak ze nawet powrot do czystego androida nie pomaga ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Odpalić live CD Linuxa i odrazu wykryje Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 sciagam knoppix v8.2 2018.5.10 en iso dvd wypale plyte i sie odezwe w tym temacie natomiast ponawiam pytanie czy mozliwe jest to ze namieszane jest w plikach androida tak ze nawet powrot do czystego androida nie pomaga ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 44 minuty temu, Fox86 napisał: czy mozliwe jest to ze namieszane jest w plikach androida tak ze nawet powrot do czystego androida nie pomaga ? Jest możliwe, że masz jakiś dziadowski system. W komputerze albo telefonie. Na innych komputerach niż dwa wymienione telefon jest wykrywany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 nie telefon na 2gim laptopie "taty" nie jest wykrywany system w telefonie jest oryginalny miui 10 global android v8.1 "na laptopach rowniez systemy sa oryginalne na stacjonarnym niekoniecznie" nic procz wgrania twrp i roota nie robilem w systemie telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 4 minuty temu, Fox86 napisał: nie telefon na 2gim laptopie "taty" nie jest wykrywany ADB wykrywa telefon w fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Jestem pewny że wejście mikrousb w telefonie jest sprawne w 100% Nie adb nie wykrywa telefonu usb org nie dziala na telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Wgraj OrangeFox, na nim musi wykryć. Jeśli nie wykrywa to problem po stronie telefonu, innej możliwości nie widzę. Jakoś TWRP przecież wgrałeś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Mam kabelek usb org podpiąłem pendriva 64gb i go nie wykrył "brak info że co kolwiek podpiąłem" to samo z myszką Co to jest OrangeFox ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 (edited) Kilka dni wcześniej miałem taki motyw z telefonem że Wyłączył się całkowicie i nie chciał się włączyć a miał 85% baterii Jedynie podłączenie go pod ładowarkę uruchomiło telefon Ale nie pamiętam czy zresetował sie "nie pamiętam czy musiałem wpisywać login i hasło do odblokowania telefonu i na nowo instalować aplikacje Od tamtej pory nie działa mi opcja mtp "a wyświetlała się na pasku powiadomień" Myszka też nie działa Edited January 4, 2019 by Fox86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted January 5, 2019 Author Share Posted January 5, 2019 ten sam problem mam wciaz brak rozwiązania.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox86 Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Spoko oddam go na gwarancję zobaczymy co powiedzą Mimo wszystko stawiam na błąd w plikach systemu odpowiadającego za mtp I jak by ktoś mógł podesłać pliki i ścieżkę to podmienił bym dla swojego świętego spokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts