lucas4 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 (edited) Cześć Posiadam Xiaomi Mi 8. Wersja softu (prawdopodobnie) v10.0.1.0 global. Wczoraj pojawiła mi się automatyczna aktualizacja w systemie (która wersja? chyba coś z v10.1.1.0) - telefon wpadł w pętle przy uruchamianiu. Pojawia się tylko logo "Mi" i po parunastu sekundach resetuje się ponownie... Telefon niestety jest zablokowany... "Mi unlock" mówi mi że: "Current account is not bound to this device" - na telefonie byłem zalogowany do konta mi, ale chyba nie miałem włączonych nawet opcji dewelopera Mogę wejść w fastboota na telefonie, jak widać telefon zablokowany: C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem device-info ... (bootloader) Verity mode: true (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Device critical unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: false OKAY [ 0.006s] finished. total time: 0.007s Z tego co znalazłem w internecie, przy zablokowanym telefonie trzeba zainstalować rom'a chińskiego, odblokować telefon i ponownie zainstalować rom global. Ale chyba jestem w kropce bo nie mogę zainstalować rom'a przez MiFlash: Erase is not allowed in Lock State Doczytałem też o metodzie "testpointów" - telefon mogę otworzyć, to nie żaden problem - ale czy wtedy przy instalacji będzie trzeba mieć jakieś zweryfikowane konto (coś z EDL)? Tak widziałem na jednym z poradników. I jeszcze coś związane z EDL. Znalazłem przed chwilą do kupienia "Kabel EDL (Deep Flash Mode)" - czy taki kabel może pomóc i w jaki sposób to działa? Co robić, jak żyć? Edited December 18, 2018 by lucas4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts