latet Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 (edited) O, wskoczyła mi przez OTA, choć musiałem kilka razy pod rząd kliknąć na "Sprawdź dostępność aktualizacji" Zaraz instaluję. Edited September 23, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
punciaks Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Mam zainstalowaną ostatnią Global Betę 9.6.27. Myślicie, że wskoczy przez ota aktualizacja do wersji stabilnej, czy zainstalować tą najnowsza dostępną tutaj ręcznie i stracić wszystkie dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Wczoraj podobno wyszedł global update do MiUI 11.Ma ktoś moze link do pobrania?Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 3, 2019 Author Share Posted November 3, 2019 https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/35217-Mi-8---dyskusja-ogólna#entry536665 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 5, 2019 Author Share Posted November 5, 2019 No i mamy oficjalnie MIUI V11.0.6.0.PEAMIXM dostępne OTA dla wszystkich. Recovery (1.9 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.6.0.PEAMIXM_45261e66d2_9.0.zip Changelog Comprehensive design optimized for full screen display devices Removing visual clutter, improving touch controls, and refining the use of color allowed us to create the system where nothing stands between you and the content Always-on display Always-on display now comes with gorgeous dynamic themes. Essential information is displayed on your screen 24/7. Personalize your device with a unique signature Keep your screen alive with our amazing special effects Sounds of nature Wake up to the gentle sounds of nature with our new alarm ringtones Notification sounds won't make you tired. Now, they keep changing dynamically, just like nature does. Mi Share Transfer files from phone to phone at breakneck speeds Documents Preview your documents before you open them Stay productive and efficient with our all-new Mi Doc Viewer Printing Print photos and files directly from your phone without installing any additional apps More features Tasks. Manage and edit your tasks in the Notes app. Receive timely notifications and mark things done. Quick replies. Reply to messages from any app. Game Turbo. Turn your device into an ultimate gaming console. System New: Editing, sharing, and customizing your screenshots is now much easier Optimization: Lock screen pocket mode App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade New: More clock formats for Always-on display New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen New: Different options for hiding the notch Optimization: Calendar icon on the turned off screen Optimization: Improved UI and layouts for selecting items that are displayed on the turned off screen Fix: Issues with overlapping in Dual Clock settings Settings Fix: Wi-Fi page wasn't displayed correctly App vault New: You can swipe down to view more shortcuts now Optimization: All-new design and UI Game speed booster New: Continuous swiping opens an additional menu in Game Turbo now New: You can create a Home screen shortcut for Game Turbo now Fix: Hands-free call duration wasn't displayed correctly in Game Turbo Refreshed start page of Game Turbo Auto brightness, screenshot gestures, and Reading mode can be turned off automatically when Game Turbo is on A major upgrade for the toolbox in Game Turbo: autoplay and switching between data SIM cards are available now Battery usage Fix: Some Battery saver setting options didn't appear 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Ciekawe co to będzie? Patrząc w dyskusji Mi9 to jeszcze jest sporo błędów. Jak ktoś już będzie miał zainstalowane to niech się podzieli wrażeniami. I problemami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Mi9 dostało Androida 10, większość błędów jest przez niego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Ok, zasysam. Będzie na Ciebie[mention=7568]galakty[/mention] Edit: już mam. Na pierwszy rzut oka inne ikonki. Jakieś roszady w ustawieniach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Ciekawe co to będzie? Patrząc w dyskusji Mi9 to jeszcze jest sporo błędów. Jak ktoś już będzie miał zainstalowane to niech się podzieli wrażeniami. I problemami. Większość błędów wynika z charakteru OTA i jej wad. Ja po restarcie nie mam tych błędów. Działa naprawdę ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misurf Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Czy ktoś może sprawdzić czy działa nagrywanie rozmów na Miui 11? Dla mnie to mus i nie wiem czy aktualizować telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Czy ta aktualizacja wnosi androida 10 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kielson Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, misurf napisał: Czy ktoś może sprawdzić czy działa nagrywanie rozmów na Miui 11? Dla mnie to mus i nie wiem czy aktualizować telefon. Tak, oczywiście. 20 minut temu, 90tomash napisał: Czy ta aktualizacja wnosi androida 10 ? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Z moich spostrzeżeń to to, że zniknęła mi ikona VoLte, oraz jak ktoś chce się pozbyć "zegara" z paska po lewej to na danym pulpicie musi się znajdować Widget z nim (Czytaj np pogodynka wraz zegarkiem) i w tedy znika zegarek z paska powiadomień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Oficjalne OTA i u mnie. Generalnie z tego co widzę to można usunąć tak po prostu część aplikacji od Google co akurat mi się podoba, ikony powiadomien pojawiają się na wcięciu koło zegara i tam są a nie jak wcześniej że znikają. Zauważyłem że mimo włączenia czcionki XS samą wielkość czcionki jest w SMS Chyba większą. Full wipe zrobiony Link to comment Share on other sites More sharing options...
lejem Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Przestało działać wyświetlanie na tv. Nie wykrywa wogóle tv (Sony)Tapeta ekranu blokady resetuje się do domyślnej (region Polska, po zmianie na Ukrainę nie ma problemu)Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
92christof Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 U mnie po aktualizacji do 11 strasznie drenuje baterię. Wytrzumuje z 13h, a przed aktualizacją ponad 20h bez problemu. Też macie taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 8, 2019 Author Share Posted November 8, 2019 Sprawdzałaś jakie i ile aplikacji masz dodanych do Autostartu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 (edited) Dnia 8.11.2019 o 18:59, pkonrad napisał: Sprawdzałaś jakie i ile aplikacji masz dodanych do Autostartu ? U mnie po aktualizacji 10→11 do autostartu same dodały się praktycznie wszystkie apki, jakie mam zainstalowane, ale za to zniknęły z niego te, które… wcześniej miałem w Autostarcie Dopiero przed chwilą to zauważyłem i poprzełączałem. Zobaczymy, czy rzeczywiście wpłynie na baterię, która także u mnie na "11" trzyma mniej więcej 2x krócej. Poza tym szczególnych problemów na "11" nie zauważyłem, nie licząc drobnych zmian w powiadomieniach (np. apki którym wcześniej wyłączyłem możliwość powiadamiania diodą, odzyskały ją samowolnie, itp, itd., ale nic nie do ogarnięcia). Edited November 10, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Mam wrażenie, że po aktualizacji jest jakiś problem z "dzieleniem się" sygnałem GPS pomiędzy aplikacjami. Np. AutoMapa + Yanosik. Jeżeli Yanosik działa w tle, to po jakimś czasie wyświetla komunikat "szukam GPS", gdy AM działa normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erill Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Witam. Czy na chwilę obecną jest sens i możliwość aktualizacji Mi8 do Androida 10 i miui 11? Jak z błędami? Super pilnie mi to nie potrzebne, ale lubię nowości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 Sens jest, ale mozliwosci już nie ma, bo taki soft jak na razie nie istnieje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Nie wiem czy do końca w temacie, ale ma ktoś może coś takiego po ostatniej aktualizacji że przy odblokowywaniu telefonu (jak się zapala ekran) wyświetlacz tak jak by błyskał na biało 8 czasami przy wygaszaniu tak samo. Dzieje się to tylko wtedy jak mam ustawiony czarny tryb albo AOD. Przy białym trybie tego nie robi.Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 1 godzinę temu, maztey napisał: Nie wiem czy do końca w temacie, ale ma ktoś może coś takiego po ostatniej aktualizacji że przy odblokowywaniu telefonu (jak się zapala ekran) wyświetlacz tak jak by błyskał na biało 8 czasami przy wygaszaniu tak samo. Dzieje się to tylko wtedy jak mam ustawiony czarny tryb albo AOD. Przy białym trybie tego nie robi. Sent from my MI 8 using Tapatalk Być może jest to związane z tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Nie sądzę. Wróciłem do miui na tydzień i zauważyłem to kilka razy. Nie zdarza się takie coś na innych custom romach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Jest to coś chyba z softem. Po włączeniu w ustawieniach ekranu anti-fliker mode przestało migać. Mam nadzieję że nie wróci bo bardzo denerwujące to było.Zaczęło się dziać po włączeniu ciemnego motywu. A kiedyś też po AOD.Mam nadzieję że poprawia bo.spodobal mi się ciemny motywSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 W temacie co podałem wyżej jest napisane że to błąd oprogramowania związany z AOD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 (edited) 14 godzin temu, kiltel napisał: W temacie co podałem wyżej jest napisane że to błąd oprogramowania związany z AOD. Nie używam AOD, błysk zauważyłem przy powiadomieniu, przed pojawieniem się niebieskiego podświetlenia po bokach jako powiadomienia. Włączę AOD i sprawdzę czy się nasili błyskanie. Wychodzi na to, że jednak AOD nasila te błyski. Teraz nie jest to pojedyńcze błysk, tylko kilka. Aktualizacja miui to rozszerzenie starych błędów i dodanie nowych. Edited December 30, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Wiadomo, kiedy będzie Android 10 dla wersji global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 W sieci są informacje, że w nowym wersjach MIUI 11 znika nagrywanie rozmów, a aplikacje kontrakty i wiadomości zastąpią te od Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Na nowych urządzeniach i to tych, które mają już te apki od startu. Stare nie mają tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 6 godzin temu, Orjon napisał: Na nowych urządzeniach i to tych, które mają już te apki od startu. Stare nie mają tego. Czytałem o Mi9T. Pewnie docelowo wrzuca wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 Czytałem o Mi9T. Pewnie docelowo wrzuca wszystkim Chyba o Mi 9T Pro. W Mi 9T jest i będzie po staremu, czyli apki od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Racja, teraz doczytałem. Wracają też motywy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Aktualizacja do Androida 10 https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.1.0.QEAMIXM_ca414294fa_10.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 46 minut temu, Orjon napisał: Aktualizacja do Androida 10 https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.1.0.QEAMIXM_ca414294fa_10.0.zip Jak wrócę z pracy to sprawdzę na Mi 8 żony. Nawet jak nie będzie aktualizacji OTA, to z pliku powinno się dać zainstalować, bo jest zarejestrowana w programie Mi Pilot. Podejrzewam, że Ci co nie są zarejestrowani w programie Mi Pilot, na razie nie zainstalują aktualizacji. Edit: Dla uczestników programu Mi Pilot jest update OTA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts