pkonrad Posted May 18, 2019 Author Share Posted May 18, 2019 A z jakiej wersji MIUI korzystasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 16 minut temu, pkonrad napisał: A z jakiej wersji MIUI korzystasz? Ze starej i przez to narzeka na problem, który nie występuje od dwóch miesięcy Ale jak to on pisał? Skoro wszystko działa to po co aktualizować XD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Ze starej i przez to narzeka na problem, który nie występuje od dwóch miesięcy Ale jak to on pisał? Skoro wszystko działa to po co aktualizować XD Używam nie starej. Tylko tej która jest. Brak aktualizacji przez OTA - posiadam najnowszą wersję. Wiem, że jest do wgrania ręcznie, ale po co.Btw. Nie narzekam na notcha. W ogóle nie narzekam na tel, napisałem tylko swoja opinię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 21, 2019 Author Share Posted May 21, 2019 Kurcze, dopiero teraz zauważyłem że Mi 8 wraz z aktualizacją MIUI V10.3.2.0 dostał tryb ciemny. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 2 godziny temu, pkonrad napisał: Kurcze, dopiero teraz zauważyłem że Mi 8 wraz z aktualizacją MIUI V10.3.2.0 dostał tryb ciemny. Ja też dopiero dzisiaj... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Sorry, tryb ciemny, moje oczy Cię nie znoszą :/ Aczkolwiek - to jest wspaniały, klasyczny przykład na to, że w changelog'ach nie wspominają o rzeczach ważnych dla ludzi Edited May 21, 2019 by latet 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 No tak średnio to wygląda bym powiedział, tak średnio. Niby ciemny, ale coś mi nie gra, biały lepiej wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 21, 2019 Author Share Posted May 21, 2019 Tyłka nie urywa, ale tragedii też nie ma. Może trzeba się przyzwyczaić do ciemnych kolorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Tylko po co męczyć oczy? W imię może nieco dłuższego działania na baterii? Mi nie potrzeba - jak rano ładuję do 80%, to wieczorem mam 40-50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Szkoda, że nie można ustawić harmonogramu tego trybu ciemnego. Odczucia mam podobne jak wyżej, niby spoko ale za dnia biały przyjemniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Dla mnie ten tryb jest za ciemny, w ciągu dnia jak mam np. jasną apkę i ściągam belkę to nic nie widzę, muszę wytężyć wzrok. Wracam do białego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 4, 2019 Author Share Posted July 4, 2019 (edited) W dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania dla naszych Mi 8, wersja MIUI V10.3.3.0 jest już rozsyłana OTA. Jeśli ktoś nie dostał jeszcze tej aktualizacji, niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI V10.3.3.0.PEAMIXM Paczka 245 MB do aktualizacji z wersji 10.3.2.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.3.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.3.2.0.PEAMIXM-V10.3.3.0.PEAMIXM-0f01a25260-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.3.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.3.0.PEAMIXM_7e838f24e4_9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. New: More clock formats for Ambient display Fix: Issues with overlapping in Dual Clock settings Fix: Screen didn't always light up for notifications Fix: Media volume couldn't be restored after receiving a notification Settings Optimization: Sorting principles for Wi-Fi network A tak prezentują się dodane nowości: Udanych aktualizacji życzę Edited July 4, 2019 by pkonrad 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 Po cyrkach z Mi 9 SE boję się wgrywać... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 4, 2019 Author Share Posted July 4, 2019 U mnie poszło bez problemu. Wszystko śmiga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 Poszło, może ogarnęli baterię, bo na ostatniej wersji schodziła jak głupia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted July 4, 2019 Share Posted July 4, 2019 Choć nie narzekam ani trochę na 10.3.2 (bateria też OK), to dziękuję @pkonrad za info i pewnie niebawem zainstaluję. Najpierw chwilę poobserwuję ten wątek, czy jednak ktoś nie zgłosi jakiegoś "ciekawego" problemu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 5, 2019 Author Share Posted July 5, 2019 Czy na poprzedniej wersji na górnej wysuwanej belce była ikona NFC ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shige Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Była 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 5, 2019 Author Share Posted July 5, 2019 Ale tego na pewno nie było. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ikona NFC jest od kilku miesięcy. A ta animacja ładowania mnie rano wystraszyła, myślałem że mi telefon padł, ekran zaczął świecić kolorami XD Nie wiem na cholerę to komu, mało kolorków w systemie chyba było. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 U mnie nadal brak aktualizacji OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 9, 2019 Author Share Posted July 9, 2019 Przez kilka postów wyżej wrzuciłem link do pobrania pliku i ręcznej aktualizacji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 U mnie dalej bateria leci w oczach... Świeżo po kupnie miałem 5-7h SoT, teraz ledwo 3-5h dobijam. TO chyba ostatni telefon od Xiaomi, czytam forum Mi 9 i ten sam problem, drenaż w tle, do tego wybudzanie w kieszeni i inne błędy. Tragedia jakaś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 @up chyba jednak nie. Jak czytam co piszesz to jakbym miał inne telefon.Tragedii nie ma, nic mi się w kieszeni nie wybudza i nie mam drenażu baterii. To taka wzmianka o mi9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 8, 2019 Author Share Posted August 8, 2019 (edited) W dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania dla naszych Mi 8, wersja MIUI V10.3.4.0 jest już rozsyłana OTA. Jeśli ktoś nie dostał jeszcze tej aktualizacji, niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI V10.3.4.0.PEAMIXM Paczka OTA 404 MB do aktualizacji z wersji 10.3.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.4.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.3.3.0.PEAMIXM-V10.3.4.0.PEAMIXM-bfacdb95dc-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.4.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.4.0.PEAMIXM_51a7ff309d_9.0.zip Changelog: System Optimization: Updated Android Security Patch to July 2019. Increased system security. Mi Cloud Optimization: Improved sync across multiple devices Edited August 8, 2019 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Coraz biedniejsze te patch notki... Ciekawe co zmienili poza tym co wypisali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 11 minut temu, galakty napisał: Coraz biedniejsze te patch notki... Ciekawe co zmienili poza tym co wypisali. Mam nadzieję, że naprawili słabości wersji 10.3.3, bo nie byłem z tej wersji zadowolony. W porównaniu z poprzednią, telefon chodził mi wolniej (niewiele, ale jednak), a bateria sprawowała się gorzej (wyraźnie gorzej). Niekiedy telefon "zapominał" przejść w deep-sleep na całą noc i wtedy bateria leciała na łeb. Instaluję 10.3.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 9, 2019 Author Share Posted August 9, 2019 Coraz biedniejsze te patch notki... Ciekawe co zmienili poza tym co wypisali. Z widocznych zmian nic nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Bateria bez zmian, chociaż u mnie MiFit wybudza telefon i przez niego ucieka. Co ciekawe testowałem chwilę wideo i dalej jest błąd ze skaczącym balansem bieli (stroboskop). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 16, 2019 Author Share Posted August 16, 2019 Dzisiaj przypadkiem odkryłem nową funkcję, która prawdopodobnie pojawiła się po ostatniej aktualizacji - ograniczenie migotania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_hejzek Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Witam. Można napisać do was na priv galacty lub nezumi? Whatsapp lub Messenger? Mam kilka pytań odnośnie chińskiej wersji xiaomi mi 8. Możecie podaç emaila albo napisać do mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 @dj_hejzek Po prostu oznacz któregoś z nas "@nick" tutaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Aktualizacja V10.3.5.0.PEAMIXM z wrześniowymi poprawkami.http://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.5.0.PEAMIXM_db02d24cf1_9.0.ziphttp://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.3.4.0.PEAMIXM-V10.3.5.0.PEAMIXM-8f9a66ef84-9.0.zipWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Chyba tylko zaktualizowano poprawki bezpieczeństwa i nic więcej. Można ustawić aby tryb ciemny był włączony w określonych godzinach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 23, 2019 Author Share Posted September 23, 2019 Chyba tylko zaktualizowano poprawki bezpieczeństwa i nic więcej. Można ustawić aby tryb ciemny był włączony w określonych godzinach?Chyba nie masz racji: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts