pkonrad Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 @latet Z tego co wiem to niestety nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 (edited) 6 minut temu, pkonrad napisał: @latet Z tego co wiem to niestety nie ma. OK, to pozostają jeszcze inne metody (sprawdzone przez lata przygody z różnymi urządzeniami Xiaomi), które mogą poprawić (na jakiś czas) pracę baterii, np.: ręczne restarty telefonu, np. raz na dobę zaktualizowanie systemu tym samym ROM-em, który się już ma (zaszkodzić nie może, a efekt odświeżający jest, czasem różne problemy znikają) w ostateczności, albo raz na parę miesięcy - full wipe (wiem, to dyskomfort, ale moim zdaniem czasem naprawdę warto). Edited April 10, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 12 minut temu, latet napisał: "Delikatna" to delikatnie powiedziane Myślę, że kolega @paseq ma na myśli to, że jak nie ma aktualizacji OTA to może dlatego, że było z nią coś nie halo i dlatego została wycofana więc lepiej nie ryzykować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 (edited) Kolega @galakty zgłaszał problem z balansem bieli przy nagrywaniu wideo po aktualizacji do MIUI 10.3.1.0 Edited April 10, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Ta, wideo jest bezużyteczne, trzeba używać innych aplikacji do nagrywania. Poza tym nic złego nie zaobserwowałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 2 godziny temu, Miodeczek napisał: Myślę, że kolega @paseq ma na myśli to, że jak nie ma aktualizacji OTA to może dlatego, że było z nią coś nie halo i dlatego została wycofana więc lepiej nie ryzykować. Jeśli nie ma aktualizacji OTA a plik jest do pobrania na stronie producenta to wszystko jest z nim okej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Paczka 461 MB do aktualizacji z wersji 10.2.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.2.3.0.PEAMIXM-V10.3.1.0.PEAMIXM-620d8ee068-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.1.0.PEAMIXM_2b7f9b716a_9.0.zip Linki nadal działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 2 godziny temu, galakty napisał: Ta, wideo jest bezużyteczne, trzeba używać innych aplikacji do nagrywania. Poza tym nic złego nie zaobserwowałem. Nie sądzę, że wycofali ROM z OTA z tego powodu, zresztą - jak napisał @paveu - skoro ROM jest dostępny na oficjalnej stronie Xiaomi, to nie został wycofany. Ha, tyle, że - jak widzę - na oficjalnej stronie też go nie ma: http://en.miui.com/download-346.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 To jest typowe działanie Xiaomi, puścili pewnie dla pewnej fazy użytkowników. Zakładam że niedługo pojawi się to po prostu ponownie. W systemie OTA wersji 10.3.1.0 już nie widzi, tak jakby na razie kompletnie ją z niego usunęli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 1 minutę temu, Orjon napisał: To jest typowe działanie Xiaomi, puścili pewnie dla pewnej fazy użytkowników. Zakładam że niedługo pojawi się to po prostu ponownie. W systemie OTA wersji 10.3.1.0 już nie widzi, tak jakby na razie kompletnie ją z niego usunęli. Robią to by ta grupa użytkowników zgłosiła ew. błędy czy z innych powodów? Jeśli dla zgłaszania błędów i jeśli je poprawią, to czy "wznowienie" będzie miało taki sam numer (10.3.1.0) czy wyższy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Przed chwilą, latet napisał: Robią to by ta grupa użytkowników zgłosiła ew. błędy czy z innych powodów? Prawdopodobnie albo błędy albo sprawdzenie czy nie ma większych problemów z działaniem. Co do wersji - tego nie wie nikt. Jeśli nie będzie problemów to pewnie puszczą tak jak było 10.3.1.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedo1320 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 cos wiadomo kiedy wyjdzie poprawione 10.3.1.0. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Nie ma żadnego poprawionego 10.3.1.0, jest ten sam co był. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedo1320 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 ok, to kiedy będzie OTA, cos wiadomo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 25, 2019 Author Share Posted April 25, 2019 Napisz do Xiaomi, może Ci powiedzą. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Dnia 10.04.2019 o 13:36, pkonrad napisał: Paczka 461 MB do aktualizacji z wersji 10.2.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.2.3.0.PEAMIXM-V10.3.1.0.PEAMIXM-620d8ee068-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.1.0.PEAMIXM_2b7f9b716a_9.0.zip Linki nadal działają. jak to zainstalować z nie odblokowanego urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Tapnij kilka razy ikonę 10 w aktualizatorze i powinny ci się odblokować dodatkowe funkcje. Tam będzie m.in. wskazanie paczki aktualizacji i tam wskazujesz paczkę do aktualizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 8, 2019 Author Share Posted May 8, 2019 @ArieloPL Witam Instalował ktoś z Was może oficjalną aktualizację MIUI 10.1 Global z Android Pie na Mi 8 ?? Link do pobrania softu:http://bigota.d.miui.com/V10.1.1.0.PEAMIFI/miui_MI8Global_V10.1.1.0.PEAMIFI_60a2522efd_9.0.zip Jest to oficjalna stabilna wersja softu, aktualizujesz bezpośrednio z systemowego aktualizatora. Nie trzeba mieć odblokowanego bootloadera Dla regionu Polska nie ma jeszcze aktualizacji OTA. Więcej informacji na temat ręcznej aktualizacji w linku poniżej.http://en.miui.com/thread-4865664-1-1.html Jakbyś poszukał to byś wiedział 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 (edited) @Orjon super pojawiło się wybór paczki, oraz uruchomienie w trybie Recovery... Raz jeszcze dzięki. @pkonrad właśnie nie miałem tych opcji, ale po zastosowaniu się do tego co napisał @Orjon pojawiły się te opcje. Edited May 8, 2019 by ArieloPL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 8, 2019 Author Share Posted May 8, 2019 To też było opisane wcześniej w tym temacie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 ściągnąłem tą mniejszą paczkę i wyskakuje mi komunikat: Cytat Nie można zweryfikować aktualizacji ROM is in beta testing, make sure you have signed in with a beta authorized xiaomi account. i tylko jest button: OK ta druga paczka, większa coś zmieni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Raczej nie. Pewnie po prostu nie puścili publicznie, tylko dla jakiejś randomowej grupy użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 potwierdzam, tez nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 (edited) W dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania dla naszych Mi 8, wersja MIUI V10.3.2.0 jest już rozsyłana OTA. Jeśli ktoś nie dostał jeszcze tej aktualizacji, niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI V10.3.2.0 Paczka 620 MB do aktualizacji z wersji 10.2.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.2.3.0.PEAMIXM-V10.3.2.0.PEAMIXM-5e46dec2c4-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.2.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.2.0.PEAMIXM_d9cf6c80bf_9.0.zip Te osoby, które obecnie korzystają z wycofanej przez Xiaomi wersji MIUI V10.3.1.0.PEAMIXM, dla świętego spokoju proponuję zrobić update plikiem z pełnym ROMem (1,8 GB). Udanych aktualizacji życzę Edited May 17, 2019 by pkonrad Dodano zrzuty ekranu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Jakiś changelog? Wrażenia? Problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 (edited) 38 minut temu, latet napisał: Jakiś changelog? Wrażenia? Problemy? Uaktualniłem poprzedni post. Jeśli chodzi o wrażenia po jakiś 2-3 min użytkowania to są jak najbardziej pozytywne. Problemów również nie zauważyłem. Changelog: Spoiler System Optimization: Updated Android Security Patch to March 2019. Increased system security. Optimization: Updated Android Security Patch to April 2019. Increased system security. Phone Fix: Ending calls took longer time than expected Fix: Status bar shortcut and floating notification for calls appeared at the same time Lockscreen, status bar, Notification shade New: NFC shortcut in the Notification shade New: You can restrict opening Notification shade on the Lock screen now New: You can choose not to show the fingerprint icon on the turned off screen. Fingerprint unlock will still work normally. New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen Optimization: The height of status bar is equal to the height of the notch now Fix: Fingerprint unlock issues Fix: Media playback volume couldn't be restored after it was lowered by an incoming notification Fix: Clock flashed when fingerprint unlock was used Fix: LED light didn't blink when battery was low Fix: Low battery warning didn't appear in landscape mode Fix: Call time bubble overlapped with notification icons Fix: Fingerprint scanner couldn't be used when TalkBack was on Fix: Password form flashed black whenever a notification was tapped on the Lock screen Fingerprint unlock option on the Lock screen Home screen Fix: Notification badges were displayed incorrectly on the WhatsApp icon Clock Fix: Timer button started flashing after being tapped Fix: Clock force closed on some specific dates Camera New: New modes for AI camera Fix: Camera force closed when the app was closed and opened again in the Video mode Fix: When the user canceled making a photo using a shortcut in Messaging and then tapped the Camera shortcut again, Camera crashed Settings Fix: Sync page couldn't be refreshed whenever sync was turned on or off in the Notification shade Recents Optimization: App names were truncated when texts size was set to large Game speed booster New: Floating windows for incoming calls during games Mi Cloud Optimization: We redesigned Mi Cloud's start page. It looks much better now! Other Fix: Displaying items on the turned off screen couldn't be turned off on time in some cases Edited May 17, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Nagrywanie wideo dalej szaleje i jest bezużyteczne. Trzeba będzie się zastanowić jak zmianą, skoro takiego 4k 60 fps nawet nie da się wykorzystać... Brawo Xiaomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 4 godziny temu, galakty napisał: Nagrywanie wideo dalej szaleje i jest bezużyteczne. Trzeba będzie się zastanowić jak zmianą, skoro takiego 4k 60 fps nawet nie da się wykorzystać... Brawo Xiaomi. Ja bym powiedział, że nagrywanie wideo w moim Mi8 jest całkiem wporzo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 Nagrywanie wideo dalej szaleje i jest bezużyteczne. Trzeba będzie się zastanowić jak zmianą, skoro takiego 4k 60 fps nawet nie da się wykorzystać... Brawo Xiaomi. Teraz sprawdziłem nagrywanie i podobnie jak mój poprzednik stwierdzam, że raczej jest ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Też sprawdziłem później i już jest ok, ale świeżo po aktualizacji wariowało jak wcześniej... Ręce opadają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lejem Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Video ok, zmienili LTE na 4G.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 17, 2019 Author Share Posted May 17, 2019 Już w wersji V10.3.1.0 była zmieniona ikona LTE na 4G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Ja mam globala 10.2.3.0 PEAMIXM. Ręcznie nie aktualizowane, bo ten co mam działa bardzo dobrze. Podchodzę do tego tak. Jeśli coś działa dobrze, to nie ma co tego zmieniać. Jestem naprawdę zadowolony z mojego MI8, chociaż ekran AMOLED, który po użytkowaniu dzień w dzień non stop włączony ekran uśredniając do 13 godzin na dzień, na szarej planszy widać już delikatnie, że notch jest wypalony. Jasność spada w tamtym miejscu. A w naszych globalach pasek "wystaje" za notcha, więc na szarym tle już widać przebarwienie. W ogóle nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu, bo tego nie widać - obojętnie czy film czy coś innego. Tylko szara plansza objawia to coś. Jak wytrzyma ten telefon u mnie więcej jak rok, to będę szczęśliwy. Bo nie mam do nich szczęścia. Każdy skończył tragicznie w różnych dziwnych sytuacjach.Jedyny telefon, który zepsuł się sam z siebie to xperia xa1 Sony. Dotyk przestał reagować po około 6 miesiącach. Stopniowo od brzegów. Dziś nie łapie około po centymetrze od każdego brzegu ekranu:) Z tych wszystkich telefonów mój MI8 jest najlepszy. Szkoda że nie ma podczerwieni. W poprzednim REDMI miałem i korzystałem z tego udogodnienia.Pozdro. EditZapomniał bym. Nigdy nie kupię nic więcej na zwykłych matrycach IPS. AMOLED wymiata jeśli chodzi o jakość obrazu. Rok temu kupiłem TV który jest na VA. Piękny ma obraz. Ale trochę żałuję, że nie kupiłem OLEDA. To jest nowa jakość obrazu. Trudno się mówi. Za kilka lat zmienię już na bank na organiczne piksele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 9 godzin temu, peseq napisał: A w naszych globalach pasek "wystaje" za notcha Przecież pasek notcha poprawili jakiś czas temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Przecież pasek notcha poprawili jakiś czas temu... U mnie wystaje za notcha. Kilka pikseli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts