MarecQi Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Podejrzewam, ze będą teraz obkrajac wydajność, na rzecz Mi9... Tak jak to miało miejsce w P9, Nie dało się go używać po kilku aktualizacjach. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Podejrzewam, ze będą teraz obkrajac wydajność, na rzecz Mi9... Tak jak to miało miejsce w P9, Nie dało się go używać po kilku aktualizacjach. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Masakra. Moim zdaniem byłoby to przegięcie. A może ja naiwny jestem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Wszyscy znani mi producenci od lat tak robią, więc dlaczego Xiaomi miało by być gorsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Psuć wydajności raczej nie będą, takiego Snapa 845 ciężko popsuć. Prędzej Mi 8 nie otrzyma bajerów z Mi 9/Mi 10 po prostu. Oczywiście na Globalu, bo xiaomi.eu czy customy pewnie będą miały 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 23 godziny temu, MarecQi napisał: Podejrzewam, ze będą teraz obkrajac wydajność, na rzecz Mi9... Nie u Xiaomi... Stare dobre telefony jak np. Mi5, nadal działają tak samo dobrze jak przy zakupie. 4 godziny temu, pkonrad napisał: Wszyscy znani mi producenci od lat tak robią, więc dlaczego Xiaomi miało by być gorsze? Jak na razie nie było żadnego modelu, który byłby przez aktu specjalnie postarzany na rzecz nowego... Xiaomi raczej zaczyna po pewnym czasie olewać aktualizacje dla danego modelu i wypuszcza aktu, które nic nie zmieniają. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarecQi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Oby było jak piszecie Mi8 to na prawdę bestia. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Wszyscy znani mi producenci od lat tak robią, więc dlaczego Xiaomi miało by być gorsze?Tak się zastanawiam. Czy są jakieś udowadniające dane, które chociaż trochę to potwierdzą.Bo jeżeli to spekulacja i ogólna afera iPhone'a - nie znalazłem nic oprócz teorii spiskowych -"bo mój telefon zwolnił po 2 latach". Moja teoria - już nie spiskowa hehe, jest taka, że przez dwa lata wszystko puchnie. Aplikację potrzebują więcej RAM - ogólnie mocy obliczeniowej. Najbardziej narażone na taki stan rzeczy są urządzenia budżetowe, które już na starcie działają na styk. Najbardziej zwalnia pamięć flash telefonu. Tzn. prawdopodobnie najszybciej się zużywa. Chciałem zgłębić temat i to zrobiłem i po części jest to faktem. Komórki się zużywają, ale nie jest to mocno zauważalne od momentu wprowadzenia USF2.0 - szczątkowe informacje są, ale coś tam znalazłem.Specjalnie źródeł nie daje, bo zauważyłem, że ludzie nie klikają linków. Ale również się czepiają o źródło. Dziwne:)Moim źródłem było - wyszukiwarka Google.Polecam poszukać wszelkich info na zagranicznych serwisach, bo przeważnie tam jest więcej informacji.Więc powracając do tematu. Nic nie znalazłem, żeby aktualizacja telefonu miałaby go spowalniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 1 godzinę temu, peseq napisał: Czy są jakieś udowadniające dane, które chociaż trochę to potwierdzą. Samsung i Apple się praktycznie przyznali do zwalniania urządzeń po pewnym czasie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsky Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Dnia 12.03.2019 o 06:13, pkonrad napisał: Nowy update OTA dla Mi 8 - MIUI 10.2.3.0 (Global Stable ROM) głupie pytanie czy to moge zainstalowac na wersji softu z xiaomi.eu ta paczke 49mb np z twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Samsung i Apple się praktycznie przyznali do zwalniania urządzeń po pewnym czasie.Tak. W wypadku tych drugich chodziło oA8 baterie. Samsung oficjalnie tego nie przyznał. Jedynie miał sprawę w sądzie. Ale wyroku skazującego nie było:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 9 minut temu, peseq napisał: Ale wyroku skazującego nie było:) Jak nie? .https://www.chip.pl/2018/10/15-mln-eur-kary-dla-samsunga-i-applea/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Jak nie? .https://www.chip.pl/2018/10/15-mln-eur-kary-dla-samsunga-i-applea/Ok. Mój błąd. Źle doczytałem wcześniej. Wiem, że kare mieli zapłacić, ale byłem pewien, że to nie sąd tylko jakaś organizacja rządowa, która po prostu tak może. Ok. Ale dalej tocząc temat, mysle, że jak wczytać się w to wszystko, to po prostu nieuwaga programistów, czy zabieg taki, jak to w internecie piszą? Dobra przestanę ich bronić hehe. Chciałem faktów i je dostałem, chociaż pamiętajmy, że nie wszystko jest takie jak piszą wszyscy w dobie wycieków kontrolowanych itp. źle mówią? To nic. Ważne że mówiąAle to co napisałem w poprzednim poście - nie zmieniam zdania. Tel zwalnia, bo to naturalna kolej rzeczy. To jak powiedzieć, że na kompie dwa lata temu gry działały płynnie, ale dziś te gry mają połowę framerateu, bo przez wszystkie aktualizacje rozrosły się i potrzebują więcej mocy. Pozdrawiam ciepło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 1 minutę temu, peseq napisał: Tel zwalnia, Tak, tylko co innego jest zwykłe spowolnienie przy utrzymaniu tych samych parametrów na np CPU, a czym innym jest obniżanie taktowań CPU . Wiadomo, że soft jest tworzony pod urządzenia dzisiejsze, a nie wczorajsze i nowe gry/apki mogą być gorzej zoptymalizowane pod starszy sprzęt, ale no... Udowodnione jest obniżanie taktowań CPU, celowe, pod pretekstem "ochrony usera", a każdy wie jak jest. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Tak, tylko co innego jest zwykłe spowolnienie przy utrzymaniu tych samych parametrów na np CPU, a czym innym jest obniżanie taktowań CPU . Wiadomo, że soft jest tworzony pod urządzenia dzisiejsze, a nie wczorajsze i nowe gry/apki mogą być gorzej zoptymalizowane pod starszy sprzęt, ale no... Udowodnione jest obniżanie taktowań CPU, celowe, pod pretekstem "ochrony usera", a każdy wie jak jest.Racja. Mam nadzieję, że nie zniszczą wydajności Mi8. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Nawet jak Xiaomi zwolni to nie specjalnie, tylko przez błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
00raq00 Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 On 3/12/2019 at 10:02 AM, MarecQi said: Podejrzewam, ze będą teraz obkrajac wydajność, na rzecz Mi9... Tak jak to miało miejsce w P9, Nie dało się go używać po kilku aktualizacjach. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Xiaomi to nie Huawei i Samsung... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarecQi Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Xiaomi to nie Huawei i Samsung... Poczekajmy, aż wbija się na rynek. 2 lata temu mało kto wiedział co to Xiaomi, teraz jest coraz popularniejszy, wbija sie cenami, a zobaczymy za rok - dwa za ile będziemy mogli flagowca kupić, czy za 2 tys., czy za 3500 Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Xiaomi prawie 3 lata jest na polskim rynku, popularne u nas było jeszcze zanim weszło, więc z tymi wyliczeniami nie byłbym taki pewny. Mam do czynienia z kilkoma sprzętami na co dzień, jedno ma ponad 3 lata. Nie zauważyłem, żeby cokolwiek było spowalniane sprzętowo - wiadomo, słabsze urządzenia działają wolnej, ale jak już ktoś wspomniał aplikacje puchną w oczach, potrzebują coraz więcej mocy obliczeniowej. Odnośnie cen - za parę lat nadal będzie się bardziej opłacało kupić Xiaomi za 3500-4000 niż Samsunga za 8000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 4 minuty temu, paveu napisał: Xiaomi za 3500-4000 niż Samsunga za 8000 Właśnie chciałem to samo napisać, jeżeli Xiaomi wskoczy na półkę 4k PLN, to taki Samsung wyleci na 8-9k za podstawowe wersje, a Apple po 15k . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Cóż, ja nie ukrywam że flagowce Xiaomi są dla mnie okrojone i gdyby nie cena to siedziałbym teraz z S10+ a nie Mi 8, ale właśnie... Cena. Nie podcieram się jeszcze banknotami żeby kupować Samsunga i nie wykorzystać większości funkcji (w Mi 8 też nie wykorzystuję pewnie połowy, ale mam kaprys na flagowca po prostu). W sumie to gdyby nie okrojony modem i audio to taki Mi 8 jest dla mnie kompletny. Aparaty poprawili, z GCam jest miód, więcej mi nie potrzeba. Fajnie by było gdyby wrócili do gniazd jack, ale o tym można zapomnieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 2 minuty temu, galakty napisał: W sumie to gdyby nie okrojony modem i audio to taki Mi 8 jest dla mnie kompletny. Jest szansa, że i to poprawią, Mi9 dostał L1 już na starcie. Od czasu jak weszli na więcej rynków ludzie chcą więcej i więcej od strony softu, a Xiaomi jako, że zgrywało zawsze firmę "słuchających fanów" to muszą dalej tą szopkę odgrywać . Zobaczymy co przyniosą kolejne fony, bo widać, że Xiaomi zaczyna się na rynku EU starać, widzi, że klienci tutaj są inni niż w Chinach, czy Indiach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 13 minut temu, Nezumi napisał: Jest szansa, że i to poprawią, Mi9 dostał L1 już na starcie. Szkoda że dopiero w przyszłości Mi 8 jak dostanie L1 to będzie dobrze, coś czuję że może nie otrzymać. Mi 9 i tak nie planuję kupić bo jest w moich oczach gorszy od Mi 8, prędzej bym na Mixa 3 5G spojrzał. Więc może jak Mi 10 ogarną w kwestii modemu to wpadnie w rączki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 3 minuty temu, galakty napisał: Mi 9 i tak nie planuję Ja też. Po prostu nie widzę sensu wymieniać telefonu co rok. Rynek może i jest dynamiczny, ale postępu brak, różnice są znikome i więcej robi placebo, niż rzeczywiste różnice. Po prostu jak kupujesz nowy sprzęt, to zawsze masz ten... miesiąc miodowy . Potem zaczynają wychodzić babole i niedociągnięcia i wychodzi na to, że się nie opłacało . Link to comment Share on other sites More sharing options...
macel_x Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Witam urzytkowników Mam pytanie odnośnie aktualizacji androida. Dwa dni temu wleciała aktualuzacja na mojego mi 8 lite do androida Pie a jedną z nowości z tego co przeczytałem jest tryb ciemny w najnowszym androidzie. Jednakże tej opcji nie ma na moim telefonie, dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 28, 2019 Author Share Posted March 28, 2019 Taki tryb jest obecnie dostępny w MIUI Beta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 @up jest w opcjach deweloperskich. Nie działa w pełni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adix1066 Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Mam pytanko dlaczego nie mam opcji nagrywania w 60fps ani w 1080p ani 4k ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 (edited) Nowa aktualizacja OTA dla Mi 8 Edited April 4, 2019 by pkonrad 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 (edited) 13 minut temu, pkonrad napisał: Nowa aktualizacja OTA dla Mi 8 Zobacz jakie zdjęcie wrzuciłeś i dlaczego powinieneś się wstydzić EDIT: Naprawili pasek notcha?! Pobieram! Edited April 2, 2019 by galakty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Naprawili PS.Co jest nie tak że screen z poprzedniego posta ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 6 minut temu, pkonrad napisał: Co jest nie tak że screen z poprzedniego posta ? Nic nie widać, rozmiar ucięło Notch naprawiony, dodali 4k 60 fps... No to nie mam już powodu żeby wgrywać xiaomi.eu 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 (edited) Oto kilka screenów po aktualizacji: Niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI 10.3.1.0 Paczka 461 MB do aktualizacji z wersji 10.2.3.0: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V10.2.3.0.PEAMIXM-V10.3.1.0.PEAMIXM-620d8ee068-9.0.zip Pełny ROM 1.8 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V10.3.1.0.PEAMIXM_2b7f9b716a_9.0.zip Udanych aktualizacji życzę Edited April 2, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Wreszcie gesty przestały klatkować animacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Na minus to, że trybu nocnego ciągle brak i powiadomienia również nie naprawili. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Motyw by się przydał, a o powiadomieniach można zapomnieć na Globalu w Mi 8 (tak sądzę). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts