radier Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Mod w wersji takiej jak ostatni używany oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neverbf Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Wybaczcie offtop, ale ogólnie polecam taki sposób, GPS łapie fixa dość długo, ale trzyma trasę dość dobrze. Mam polskie ogonki, powiadomienie kto pisze/dzwoni, pogoda po polsku (poza dniami). Menu jest tak proste, że nie potrzeba go tłumaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 A mifit 3.6 jaki gps firmware madla bip-a? Moze ktos sprawdzic bo nie chce przeskakiwac z 3.5.5.4 tylko po to aby sprawdzic a potem min. godzine wracac do 3.5.5.4 ze starszym firmware.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted April 25, 2019 Author Share Posted April 25, 2019 3.6.0 - w dalszym ciągu zawiera GPS w wersji 15974,e61dd16,126 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clover Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Witam, czy nadal występuje ten problem? Mam obecnie MiBand2 ale zastanawiam się nad wymianą go na Amazfit ze względu na gps. Głównie jeżdżę rowerem i obecnie używam endomondo w telefonie i pulsometru w mi bandzie, lecz wolałbym korzystać z gps bez telefonu i tylko później synchronizować z endomondo, lecz jeśli występują duże przekłamania w odczytach gps to nie ma sensu.. I jeszcze pytanie jak działa gps na dystansach 40-100km? Bo gdzieś rzuciło mi się w oczy że na dłuższych dystansach przerywa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robisto Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Witam, nie udało mi się znaleźć takiej opcji ani w N&F ani w GB, czy aktualizacja A-GPS jest dostępna tylko w MiFit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted May 21, 2019 Author Share Posted May 21, 2019 Dnia 18.05.2019 o 09:11, clover napisał: I jeszcze pytanie jak działa gps na dystansach 40-100km? Na GPS z firmware w wersji 18344 na mojej najdłuższej trasie 44 km (więcej niestety jeszcze nie biegłem), BIP zarejestrował trasę w 100% poprawnie, bez przerw i dziwnych anomalii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tool17 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Ja korzystam z oryginalnego MiFi i zegarek bez żadnych modów - żadnych ingerencji po wyjęciu z pudełka. Nie interesuje mnie jaki mam firmware zegarka ani GPS. Wszystko aktualizuje się samo, fabrycznie. Jedynie dograny amazfit tools, żeby pokazywał mi nr dzwoniącego i wyświetlał powiadomienia bez krzaczków zamiast polskich znaków. Od miesiąca fixa łapie 30 sekund max i track jest bardzo dokładny już od pierwszego kilometra Edited May 21, 2019 by tool17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clover Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Też nic nie modyfikowałem, korzystam od 2 tygodni i fixa łapie bardzo szybko, 30 s to max zwłaszcza poza miastem. Do tej pory miałem kilka przejażdżek rowerem poza, miastem i jestem bardzo zadowolony z jakości odzwierciedlenia trasy, w 95% dokładnie się pokrywa, bardzo rzadko jakoś bardziej zetnie zakręt, jedynie co to dziś na 20 km zawiesił mi się gps i zaczął pokazywać prędkość 12km/h (średnio jeżdżę 21-24km/h) i dystans się nie przesuwał. Musiałem zatrzymać trening i od nowa go uruchomić i dalej już było ok Mam nadzieję że to był jednorazowy problem bo wcześniej bez problemu czytał trasy 35 - 45 km Niestety spacery po mieście są tragiczne.. Linia na mapie lata od jednej strony drogi do drugiej a często i do połowy budynków, ogólnie większość trasy jakby była przesunięta o jakieś 15-20 metrów w bok, tak, więc w zabudowanym terenie bardzo słabo sobie radzi.. Chociaż fixa równie szybko łapie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tool17 Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Najnowsza aktualizacja do wersji 4.0.2 jest jak dla mnie strzałem w kolano. Nieintuicyjne menu, gdzie teraz na wierzchu są opcje społecznościowe i inne duperele, a trudno dokopać się do podstawowych opcji jak podejrzenie treningów. Marka się przebrała i powróciłem do wersji 3.5.8 wyłączając automatyczne aktualizacje z Google play. Jak na razie wszystko aktualizuje, zarówno zegarek jak i GPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodi1706 Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 Problem z GPS. 1. Zegarek został zaktualizowany do wersji PL. 2. Obecnie zainstalowane oprogramowanie: FW: 1.1.5.24 GPS: 9567,8b05506,0,0, HW: V0.11.19.5 MiFit: 3.5.8.PL 3. Wszystkie wersje MiFit chcą zaktualizować w zegarku GPS jedna zostaje ona przerwana za każdym razem, jest to o tyle denerwujące że przy dowolnym wejście do aplikacji włącza się aktualizacja i nie można jej wyłączyć. 4. Obecną wersja GPS załącza się po około 0.5km biegu. Pytania: Jak zaktualizować GPS do wersji szybszej/dokładniejszej? Jak wyłączyć aktualizacje GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Poradziłeś sobie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Xiaomi nie udostepnilo oficjalnie nowszego gpsu, byl tylko w mifit wersji beta 3.5.5.5 kazda nowsza miala spowrotem starszy gorszy firmware gpsu.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutnik Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 Czołem. Czy może ktoś potwierdzić, że najnowszy MiFit 4.0.9 instaluje w BIP-ie już nową, prawidłowo działającą, wersję GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 4.0.9? 4.0.6 wyszedl przedwczoraj. I robi update firmware bipa do 1.1.5.56 i aktualizuje firmware GPS do tego z bety 3.5.5.4 czyli tego nowego 18344. NARESZCIE. Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutnik Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 4.0.9? 4.0.6 wyszedl przedwczoraj.Tak, oczywiście 4.0.6 - musiałem spojrzeć do góry nogami Dzięki za info. Pozostaje tylko kwestia, czy w ogóle przechodzić na Mi Fita 4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 U mnie dzieje się to samo. Poradziłeś sobie z tym? Gdzieś czytałem, że jest MiFit czysty, bez firmware (może też bez GPS). Niestety nie umiem go znaleźć i nie wiem do końca czy pisze prawdę, czy tylko to mi się wydaje . W sumie wszystko działało, aż do ostatniej aktualizacji gps na prawidłowy. Do tej pory korzystałem z moda mifit i spolszczonego firmware.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Co to samo Ci sie dzieje?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Problem z GPS. 1. Zegarek został zaktualizowany do wersji PL. 2. Obecnie zainstalowane oprogramowanie: FW: 1.1.5.24 GPS: 9567,8b05506,0,0, HW: V0.11.19.5 MiFit: 3.5.8.PL 3. Wszystkie wersje MiFit chcą zaktualizować w zegarku GPS jedna zostaje ona przerwana za każdym razem, jest to o tyle denerwujące że przy dowolnym wejście do aplikacji włącza się aktualizacja i nie można jej wyłączyć. 4. Obecną wersja GPS załącza się po około 0.5km biegu. Pytania: Jak zaktualizować GPS do wersji szybszej/dokładniejszej? Jak wyłączyć aktualizacje GPS?Myślałem, że zacytowałem. Problem z aktualizacją GPS. Z tym, że wersja gps z najnowszego mi fita. A mod mrTomi cały czas chce zaktualizowac go. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Na tym GPS wersji 18..... Raczej nie ma problemów dzisiejszy spacer linia prosta tak jak chodnik prowadził. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogal198 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Cześć. Też mam problem z bipem ale chyba troszkę inny. W połowie treningu gubi mi fixa i przestaje rejestrować trasę. Wczoraj podczas jazdy na rowerze zgubił mi dwa razy. Żona też ma Amazfita i u niej też taki problem się pojawił. Zdarza się to również u inynch? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 @rogal198 Czy możesz podać jaką posiadasz wersję GPS? Sprawdzisz to np. poprzez gadgetbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogal198 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Dnia 21.07.2019 o 22:22, avira napisał: @rogal198 Czy możesz podać jaką posiadasz wersję GPS? Sprawdzisz to np. poprzez gadgetbridge. W między czasie doczytałem trochę więcej o wersjach gps i mam nadzieję, że z nowym Mi Fit, kiedy to zrobiła się aktualizacja gps na zegarku, mam w końcu wersję pozbawioną problemów. Dzięki za naprowadzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Ja mam wersję GPS 18344 wgraną przez N&F, a MiFita w wersji 3.6.0 bez firmware żeby mi nie zaktualizował GPS do jakiejś gorszej wersji (źle działającej). Na razie nie narzekam.Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts