sp4ubw Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) MOD stereo dla MI8 do instalcji przez TWRP bez potrzeby posiadania Magiska. Wystarczy zainstalować przez TWRP i zadziała. MOD nie jest zależny od wersji ROM. Link: MI8-StereoMod_stock_without_Magisk.zip Gdyby ktoś chciał wrócić do stocka to plik do TWRP: MI8-StereoMod_rollback_to_stock.zip Oryginalny temat na xda: https://forum.xda-developers.com/mi-8/themes/mod-speaker-headphones-volume-boost-t3828314 Edited December 12, 2018 by sp4ubw Dodany link do forum, usunięcie wersji z większą głośnością. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 10 godzin temu, sp4ubw napisał: MOD stereo dla MI8 do instalcji przez TWRP bez potrzeby posiadania Magiska. Wystarczy zainstalować przez TWRP i zadziała. MOD nie jest zależny od wersji ROM. Rozumiem, że ten MOD wykorzystuje do trybu stereo głośnik główny i głośnik rozmów, tak jak w Mi MIX 2s? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 1, 2018 Author Share Posted December 1, 2018 @mrosi dokładnie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Nie słychać rozmówcy przy przychodzącym połączeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 Na jakim romie nie słychać? Bo na xiaomi.eu ostatnim i poprzednim jest poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Dnia 1.12.2018 o 00:56, sp4ubw napisał: MOD stereo dla MI8 do instalcji przez TWRP bez potrzeby posiadania Magiska. Wystarczy zainstalować przez TWRP i zadziała. MOD nie jest zależny od wersji ROM. Link: MI8-StereoMod_stock_without_Magisk.zip Tylko na Mi 8? Czy na inne wersje 8 też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 Podeslij mi pliki z inneych modeli z lokalizacji: vendor\etc\mixer_paths_overlay_static.xml vendor\etc\mixer_paths_tavil.xml To powiem czy też, ewentualnie zmienię na też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Potwierdzam, działa również na Mi 8EE Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 14 godzin temu, sp4ubw napisał: Na jakim romie nie słychać? Bo na xiaomi.eu ostatnim i poprzednim jest poprawnie. No na ostatnim właśnie nie słychać, sprawdzę jeszcze raz zainstaluje moda Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 (edited) Dodałem zip, który przywraca tryb mono. Edited January 23, 2019 by sp4ubw Usunięty link z powodu kiepskiego działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Na nowym Romie 8.12.27 przestało działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 (edited) Mi działa wersja 2 pod Magisk: https://forum.xda-developers.com/mi-8/themes/mod-speaker-headphones-volume-boost-t3828314/post78610276 Edited January 16, 2019 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Już na 9.1.10 działa, nie kumam ale spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Dnia 5.12.2018 o 23:20, sp4ubw napisał: Aktualizacja - większa głośność - większa niż oryginalnie bez trybu stereo. MI8-StereoMod_stock_without_Magisk_full.zip Niestety u mnie pierwsza wersja nie działa a ta powyżej powoduje, że osoba dzwoniąca mnie nie słyszy przy odbieraniu rozmów. Gdy ja dzwonię wszystko gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 23, 2019 Author Share Posted January 23, 2019 Temu usunąłem z pierwszego posta, bo u mnie tak samo działał ten mod, zapomniałem wywalić z późniejszego wpisu. Już sprzątam. Będę miał chwilę to to zrobię V2 bez magiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Jak możesz to zrób V2 pod Magisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 23, 2019 Author Share Posted January 23, 2019 Przecież masz V2 pod Magisk. Sam wrzuciłeś link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Ale to nie jest Twojej "produkcji". Myślałem, że robisz jakieś swoje, niezależne mody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 23, 2019 Author Share Posted January 23, 2019 Nie, wyjaśniałem na XDA. To wersja z Magiska do instalacji bez niego. Nie każdy chce go używać, stąd wersja bez. Autorem jest niezmiennie Acerwenky 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 To powiedzcie mi jak zmusić to do działania. Niezależnie od wersji moda nic nie słychać z górnego głośnika, zmiany nie ma. Mam ostatnie xiaomi.eu ze stockowym kernelem i Magiska v18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 2 godziny temu, sp4ubw napisał: Nie, wyjaśniałem na XDA. To wersja z Magiska do instalacji bez niego. Nie każdy chce go używać, stąd wersja bez. Autorem jest niezmiennie Acerwenky Nie czytałem XDA tylko wygooglowałem i zainstalowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agatkaa Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Hej, opłaca się to instalować, jest wyraźnie słyszalna różnica w dźwięku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Jak dla mnie lepiej gra z tym modem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Przydał to by się mod który wykorzystuje potencjał DACa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 18, 2019 Author Share Posted February 18, 2019 Oj przydałby się. @Agatkaa gra ok tylko pamiętaj, że będzie ciszej niż bez niego bo żeby jakiekolwiek stereo było odczuwalne to główny głośnik musi być ciszej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted February 23, 2019 Share Posted February 23, 2019 Na najnowszym romie 9.2.21 przestało działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 23, 2019 Share Posted February 23, 2019 1 minutę temu, mazok napisał: przestało działać Działa elegancko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 23, 2019 Share Posted February 23, 2019 Dnia 18.02.2019 o 21:24, sp4ubw napisał: Oj przydałby się. @Agatkaa gra ok tylko pamiętaj, że będzie ciszej niż bez niego bo żeby jakiekolwiek stereo było odczuwalne to główny głośnik musi być ciszej. Mi 8 ogólnie gra cicho na głośniku, ciszej od Redmi Note 5 bo sprawdzałem. Na szczęście wyjście słuchawkowe jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszekbb Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 Mi niestety nie działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayloreq Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Mam to zainstalować przez twrp jak zwykly rom? Po prostu kliknąć instaluj i wybrać .zip czy jeszcze jakoś trzeba się pobawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Jest napisane w pierwszym poście. Konkretnie drugie zdanie. Piorunującego efektu nie oczekuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayloreq Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Wydaje mi się że nie działa więc albo zrobiłem coś źle albo coś się ze sobą nie zgrywa, dla pewności jednak zrobię rollback, nie ma co katować tego głośnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
wallygraf Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Zainstalowałem na ROM z marca 20.3.26 Teraz gra tylko głośnik do rozmów. Po wgraniu pliku rollback nie gra nic :-( Jak to cofnąć najprościej? Format? Czy wgrać ROM na nowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 ROM na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wallygraf Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Zaraz się pobierze i próbuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts