Jump to content

Xiaomi Mi6 problem z internetem

artur.stepien.16
 Share

Recommended Posts

Cześć !

Pewnie już od pół roku mam bardzo wkurzający problem z moim Xiaomi Mi6 i dopiero teraz zasiadam żeby go opisać. Posiadam miui Polska i na bierząco aktualizuje.

Wytłumaczę to na pobieraniu pliku.

1. Pobieram sobie plik i jest ładny transfer 3,6MB

Screenshot_2018-11-30-08-13-43-625_com.android.chrome.thumb.png.a6066d546b0a187e9a813e1019f54a71.png

2. Po kilku minutach niestety transfer spada do 0,3 KB

Screenshot_2018-11-30-08-14-31-059_com.facebook.katana.thumb.png.17697878f13cb6c29333bfc1d2db4b52.png

3. W tym momencie muszę wyłączyć WIFI na 2 sekundy, ponownie je włączyć i... voilà, prędkość wraca do 3,4MB

Screenshot_2018-11-30-08-14-46-744_com.facebook.katana.thumb.png.d34f951f47da7ddac4a74eaedf8f515a.png

Identycznie jest przy przeglądaniu internetu, aplikacji etc. Co jakiś czas ( czasem co 5 minut, czasem co 30 minut ) trzeba wyłączyć i włączyć WIFI. To samo dzieje się na danych komórkowych.

Ktoś jest w stanie pomóc ?

Edited by artur.stepien.16

Jakiś czas temu, bodajże jak wchodził MIUI 10 to zrobiłem WIPE oraz wyczyściłem pamięć wewnetrzną, następnie wrzuciłem ROM na telefon i zainstalowałem. Wydawało się że problem znikł. 3 dni bodajże działało ok i powróciło.

Wczoraj zrobiłem to samo, WIPE, wyczyściłem pamięć wewnętrzną i wgrałem MIUI 10.2 xiaomi.eu 8.11.29. Śmiga jak tralala, tylko boje się, że za 3 dni znów to wróci jak ostatnio ;-)

Mi czesto podczas grania w Mobile legends na LTE co jakis czas zmieni sie na 3G nie pokazuje nic internetu tylko pelny zasieg i po ok 20 sek powraca LTE z internetem. Ktos wie o co kaman? Bo te lagi denerwuja... Tak sie dzieje co 5 min na oko. Mam wersje global 10 najnowsza

Od piątku 08.12.2018 jestem posiadaczem Mi 8. Przeniosłem dane z Mi6 na Mi8.

Mi8 do soboty do godz. 20:00 działało idealnie. Od godziny 20:00 objawy takie same jak w Mi6. Jestem pewien, że albo coś się z Mi6 przeniosło, albo jakaś aplikacja blokuje ten internet. Jak mogę to zweryfikować ?

Cześć, okazuje się że problem jest z routerem, bo jeśli używam transmisji danych to wszystko jest ok.

Mam Neostradę oraz FUNBOX 2.0 - Co może być nie tak, że telefony tracą internet w aplikacjach np. ( Nie ładuje komentarzy na FB, nie ładuje zdjęć na FB ) ale przeglądarka w tym momencie ładuje strony.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Cześć, okazuje się że problem jest z routerem, bo jeśli używam transmisji danych to wszystko jest ok.

Mam Neostradę oraz FUNBOX 2.0 - Co może być nie tak, że telefony tracą internet w aplikacjach np. ( Nie ładuje komentarzy na FB, nie ładuje zdjęć na FB ) ale przeglądarka w tym momencie ładuje strony.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Jest to tak zwany lejek. Operator stosuje takie metody że pomimo dobrych wskazań testów internet działa słabo. Oficjalnie nikt się do tego nie przyznaje Ty też nie jesteś w stanie niczego udowodnić. Ja tak mam już parę lat w sieci pomarańczowej. A że jestem na nich skazany z powodu lokalizacji nauczyłem się z tym żyć

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Miałem podobną sytuację i po poszukiwaniach celem rozwiązania problemu znalazłem rozwiązanie polegające na wpisaniu przed loginem do neostrady na Funboxie 2 (dużymi literami) [email protected]/ipv6. Przy czym xxxxx to właściwy login. Po wpisaniu i zapisaniu zmian na Funboxie problemu nie mam.

• 3 weeks later...