Mariusz Kowalski 34 Report post Posted November 26, 2018 Nie. Jest tryb szarości.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
adiadecky 0 Report post Posted November 27, 2018 Mi5 Jest to pierwsza aktualizacja (telefon posiadam od momentu jego wejścia na rynek) , która ucegliła moje mi5 Error 7 i cuda wianki Póki co zostaję na 8.8.30 Share this post Link to post Share on other sites
frrancuz 175 Report post Posted November 27, 2018 Jak się pozbyć tego komunikatu? Nie wiem która to opcja w przegladrce. RN5p - whyred Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Kowalski 34 Report post Posted November 27, 2018 Ten efekt jest do wywołania od góry że skrótów.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
IMF 0 Report post Posted November 27, 2018 (edited) Dnia 24.11.2018 o 22:33, Loqe napisał: Na Redmi 5+ nie działa mi tryb czytania Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Potwierdzam, że na Redmi 5 Plus (Vince) na wersji 8.11.22, nie działa Tryb Czytania. Spoiler Wcześniej użytkowałem wersję 8.4.26 (ostatnie Miui 9) i wszystko działało. Jedyne, co na razie ustaliłem, to możliwe powiązanie błędu z wersją androida: - 8.4.26 - API25 (android 7.1.2, Nougat) MIUI 9, - 8.11.22 - API27 (android 8.1, Oreo) MIUI 10. Tak przypuszczam, bo posiadam jeszcze Redmi Note 3se (Kate) i Tryb Czytania działał tam na: - MIUI 8 (bodajże 7.11.2), - MIUI 10 (8.11.15), - i działa na MIUI 10 (8.11.22), które oparte są na API23 (android 6.0.1, Marshmallow). PS. Tak - mam najnowsze TWRP dla każdego z w/w modeli. Tak - robiłem czystą instalację, z pełnym formatem. EDIT: Problem rozwiązany poprzez, wymianę TWRP (poprzednio 3.2.3-0-vince, obecnie 3.2.1-0-vince-treble) i ponowną czystą instalację romu. Edited November 29, 2018 by IMF Rozwiązanie problemu. Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 1,518 Report post Posted November 27, 2018 @8860: wystarczy tylko Magisk, no-verity na miuipolska jest niepotrzebne - wgrywasz je tylko na Globalu/China. Aktualizacja MIUI wyłączy Magiska o ile skrypt dodawany przez niego nie "zorientuje się", że jest właśnie nadpisywany. W takim przypadku po prostu zaraz po aktualizacji miuipolska instalujesz Magiska i wszystko zostaje na swoim miejscu. System, Data, Boot, Vendor, Internal Storage (o ile ta ostatnia jest dostępna w twoim TWRP) wchodzisz w menu Mount i zaznaczasz tylko System, potem będzie w menedżerze plików w TWRP widoczne. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
dzidexx 297 Report post Posted November 27, 2018 (edited) 18 minut temu, 8860 napisał: włącznie z bootloaderem Backup Bootloader'a można zrobić tylko przez dd i/lub Flashfire. Jeśli uwalisz BL to i tak go nie przywrócisz, zostanie tylko MiFlash - o ile tryb fastboot będzie działać. /system/etc/bluetooth/* - tutaj jest tylko kilka plików. Edited November 27, 2018 by dzidexx 1 Share this post Link to post Share on other sites
rockmonster 10 Report post Posted November 27, 2018 Aplikacja internet, Menu - Narzędzia - Obcięte dodatkowe opcje.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
MarioWRC 16 Report post Posted November 27, 2018 Jak się pozbyć tego komunikatu? Nie wiem która to opcja w przegladrce. RN5p - whyred Podbijam, strasznie denerwujący jest ten komunikat. Też bym chciał to wyłączyć. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 2 Share this post Link to post Share on other sites
H3PO4 2 Report post Posted November 27, 2018 Na mi8 bateria niestety cały czas znika w oczach :( telwfon cały czas wybudzony, android system dominuje w procentach zużycia baterii :( Share this post Link to post Share on other sites
rock'n'rolla 275 Report post Posted November 27, 2018 @MarioWRC i @frrancuz ja podobny komunikat miałem od zawsze - ostrzeżenie o użyciu danych i jeszcze jeden równie wkur***jący. Nie idzie tego wyłączyć, więc zmieniłem przeglądarkę na Via. Jest dużo lepsza! Share this post Link to post Share on other sites
n_v 0 Report post Posted November 27, 2018 Kiedy jest aktywne "Wyszukiwanie sygnału GPS" to na pasku powiadomień zamiast odpowiedniej ikony pojawia się ikonka zrzutu ekranu. Ma ktoś podobnie? Mix 2. Nie wiem czy jakieś inne ikonki też mają problemy że pojawiają się inne, póki co na to zwróciłam uwagę. Spoiler Share this post Link to post Share on other sites
dragoaroo 0 Report post Posted November 27, 2018 Ja mam taki problem, pozamieniane są ikonki w informacji o telefonie. Drugi błąd jaki zauważyłem to gdy chce pociągnąć górną belkę, czasami się zawiesza plus czasami zdarzają się, że znikają mi dymki z messengera, w obu przypadkach pomaga włączenie i wyłączenie ekranu Share this post Link to post Share on other sites
mrosi 1,155 Report post Posted November 27, 2018 8 minut temu, dragoaroo napisał: Ja mam taki problem, pozamieniane są ikonki w informacji o telefonie. Drugi błąd jaki zauważyłem to gdy chce pociągnąć górną belkę, czasami się zawiesza plus czasami zdarzają się, że znikają mi dymki z messengera, w obu przypadkach pomaga włączenie i wyłączenie ekranu A może sprawdź najpierw na motywie systemowym, a nie kombinowanym, nie do końca wiadomo czy kompatybilnym...? Share this post Link to post Share on other sites
rock'n'rolla 275 Report post Posted November 27, 2018 @dragoaroo czyżby motyw Darkoid? ;D Share this post Link to post Share on other sites
Tartary 21 Report post Posted November 27, 2018 A czy ktoś wie jak wyłączyć ten komunikat? Share this post Link to post Share on other sites
dragoaroo 0 Report post Posted November 28, 2018 @mrosi faktycznie, poprzestawiane ikonki to wina motyu, ale drugi problem nadal istnieje @rock'n'rolla nie, to jest Stock (Dark mode) V10 Share this post Link to post Share on other sites
nicek8 1 Report post Posted November 28, 2018 Hej. Posiadam RN4X. Od ostatniej aktualizacji mam problem z baterią. Telefon jest cały czas wybudzony. Wykres od pełnego naładowania wieczorem. Przez noc spadło 50%. 1 Share this post Link to post Share on other sites
bewin1 0 Report post Posted November 28, 2018 (edited) Właśnie uaktualniłem system w moim Mi 8 przez aplikację Aktualizacje. Teraz system nie może się uruchomić. Bardzo długo się ładuje, a potem włącza TWRP. Nie zmieniałem żadnych ustawień, nie ingerowałem w instalację, od naciśnięcia "Pobierz aktualizację" wszystko robiło się automatycznie. Dopiero Full Wipe pozwolił na uruchomienie Edited November 28, 2018 by bewin1 Share this post Link to post Share on other sites
krainawilka 12 Report post Posted November 28, 2018 49 minut temu, bewin1 napisał: Właśnie uaktualniłem system w moim Mi 8 przez aplikację Aktualizacje. Teraz system nie może się uruchomić. Bardzo długo się ładuje, a potem włącza TWRP. Nie zmieniałem żadnych ustawień, nie ingerowałem w instalację, od naciśnięcia "Pobierz aktualizację" wszystko robiło się automatycznie. Dopiero Full Wipe pozwolił na uruchomienie Też tak kiedyś miałem. Czasem występuje problem z pobraną paczką przez instalator. Dlatego od jakiegoś czasu pobieram bezpośrednio z neta na kartę i instaluję z poziomu TWRP. Żadnych problemów. Share this post Link to post Share on other sites
stereo0 174 Report post Posted November 28, 2018 1 godzinę temu, krainawilka napisał: Też tak kiedyś miałem. Czasem występuje problem z pobraną paczką przez instalator. Dlatego od jakiegoś czasu pobieram bezpośrednio z neta na kartę i instaluję z poziomu TWRP. Żadnych problemów. Podejrzewam, że nie był potrzebny wipe tylko wyrzucenie z poziomu twrp blokadady ekranu. Raz to przerabiałem i warto od tego zacząć Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Kupiec 49 Report post Posted November 28, 2018 1 minutę temu, 8860 napisał: @stereo0: jak wyrzucasz z poziomu twrp blokadę ekranu? chodzi o pin/palce/odblokowanie twarzą? data/system/locksettings.db Usuń ten plik oraz patern jak masz. 1 Share this post Link to post Share on other sites
wyzwolenia 37 Report post Posted November 29, 2018 (edited) Dnia 27.11.2018 o 10:12, frrancuz napisał: Jak się pozbyć tego komunikatu? Nie wiem która to opcja w przegladrce. Niestety to wina ubiegiej aplikcji Internet w MIUI. Tak samo nie da sie wylaczyc odtwarzania automatycznego wideo w tej przegladarce Edited November 29, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? 1 Share this post Link to post Share on other sites
mrMajor 2 Report post Posted November 29, 2018 Na Mi 8 filmy nagrane w zwolnionym tempie 120 lub 240 klatek nie odtwarzają się w zwolnionym tempie. filmy 960klatek - zwolnione tempo włącza się w trakcie trwania filmu - to ok, bo taka informacja jest wyswietlona, ale na pewno nie jest to 10 sekund 1 Share this post Link to post Share on other sites
QBAQ 208 Report post Posted November 29, 2018 @mrMajor zgadza się. Na moim Mi8 dokładnie to samo. Share this post Link to post Share on other sites
mrMajor 2 Report post Posted November 30, 2018 (edited) 10 godzin temu, QBAQ napisał: @mrMajor zgadza się. Na moim Mi8 dokładnie to samo. Sprawdzałem ilość klatek dla materiału nagranego w 240 klatkach i tych 240 klatek tam rzeczywiście jest, tylko odtwarzanie skopane. Co do samego SLOWMO. to skoro da się eksperymentować z 960klatek/s to może da się również 480 Ja również odniosłem wrażenie że baterie drenuje strasznie - bo przez ostatni dzień zeszło mi 2 razy więcej niż wcześniej - będę jeszcze testował. Z funkcji których mi brakuje (ale tego wcześniej też nie było), to przydała by się możliwość włączenia wyciszania również dźwięków powiadomień w trybie cichym - jednym kliknięciem razem z resztą. No i jeszcze co zauważyłem - ani poprzednia wersja, ani obecna nie potrafiła się połączyć z WIFI u mnie w pracy - punkty dostępowe dwu zakresowe z logowaniem w trybie PEAP Edited November 30, 2018 by mrMajor dodatkowy problem Share this post Link to post Share on other sites
latet 868 Report post Posted November 30, 2018 1 godzinę temu, mrMajor napisał: Sprawdzałem ilość klatek dla materiału nagranego w 240 klatkach i tych 240 klatek tam rzeczywiście jest, tylko odtwarzanie skopane. Co do samego SLOWMO. to skoro da się eksperymentować z 960klatek/s to może da się również 480 Czy są duże straty w rozdzielczości obrazu przy nagrywaniu z tak dużymi klatkażami? Share this post Link to post Share on other sites
xargos 5 Report post Posted December 2, 2018 Rozumiem że pojawienie sięTWRP dla Mi 8 lite to kwestia czasu? Czy jest już teraz możliwość wgrania MiuiPolska na telefon z Global po odblokowaniu bootloadera? 1 Share this post Link to post Share on other sites