Grothgar Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Odkopalem ostatnio starego Mi Maxa z szuflady. Nie był w ogóle używany od roku ze względu na uszkodzony ekran. Teraz wpadłem na pomysł by ten ekran zakupić i wymienić. Ale bateria (lub układ ładowania) chyba szlag trafił. Na chwilę po podpieciu do ładowania zaswiecila się czerwona dioda, jak gdyby zwyczajnie ladowalo, lecz po chwili zgasla i telefon zdechł. Prawdopodobnie napięcie w baterii przez ten rok spadło do 0,0, nie stawiała oporu i coś przypaliłem przy podpieciu. Nie włącza się, nie ładuje się (ładowarka zimna). Pytam bo może ktoś kiedyś był w takiej sytuacji i jakoś postawił na nogi telefon po długim czasie leżakowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Miałem kiedyś podobną sytuację że starym telefonem. Żeby w ogóle ruszył musiał być podłączony do ładowarki co najmniej pół godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 U mnie motka zatrybiła po prawie całej nocy, ale prądu i tak wystarczyło na 2 godziny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts