Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Po nocy lub kilku dniach nie użytkowania  nie reaguje na pilota. Nie włącza się Muszę odłączyć od zasilania. Potem jest ok. Jakieś rozwiązanie czy serwis?

Edited by slawekzakro
Posted

Dobra koledzy, aby nie bić piany. Proszę o ustawienia, przy których MiBox tak wspaniale działa. Jakie macie ustawienia HDMI-CEC i pozostałe, które mogą być istotne. Jakie macie routery, bo mam wrażenie, że Ci którzy mają te na chipie Broadcom, mają problem z wybudzaniem częściej niż pozostali.

Posted

Ja problemów z wybudzeniem nie mam nawet po 3 dniach uśpienia, ustawienia HDMI CEC wszystkie 3 na ON. Telewizor to 9 letnia plazma FHD Panasonica, internet światłowód od Orange na FB2 częstotliwość pasm na auto.

Dziś wyszła dla beta testerów łatka 2405  która niby naprawia błąd z wybudzeniem, zainstalowałem z ciekawości czy coś innego zepsuli:-)

Posted

Na Reddit wyczytałem, że przy problemach z wybudzaniem MiBox warto spróbować trzy razy wcisnąć przycisk "o" na pilocie, inaczej przycisk "Home", który wybudza MiBox.

Posted

Niestety nie można. Lista jest zamknięta od dawna. A odkąd moderator MarkUK obraził się na użytkowników forum Xaiomi EU i zniknęło forum o MiBox graniczy z cudem dostanie się na tą listę.

Posted

Beta build 2415 usunął problem braku reakcji na działanie pilota. Mibox zostaje wybudzony przez pierwsze przyciśnięcie przycisku zasilania w pilocie.

Posted

Na beta 2415 działa rześko box, nie jest ociężały. Wykrywa nawet WiFi 2GHz, z czym poprzednio miał problem, gdy to było ustawione powyżej 10 kanału. Raz mi się tylko zawiesił jakoś bez powodu.

Posted

Dzięki za odpowiedź. Mam dokładnie to samo. Obecna kompilacja (2396) tego nie naprawiła i nadal ostro laguje po wybudzeniu. Mam nadzeję, że ta kolejna rozwiąże mój problem. Mój błąd, że wpakowałem się w Oreo nie poczytawszy sobie wcześniej. Na andku 6.0.1 wszystko było tip-top. Moźna się zapisać do beta testerów, czy pozostaje czekać na oficjalkę?

Posted
Build 2415 (Beta)?

Tak. Od razu zrobiłem test. Po nocy trzeba było wyjąć z prądu. Po włączeniu pilot musiał się sparowac na nowo.

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja mam MiBox podłączony do Panasonic P50GT30E, to chyba model z 2010.

Poprawka. U mnie też wczoraj raz MiBox zastrajkował i się nie odpalił, ale tylko raz, póki co.

• 1 month later...
Posted

I jak tam z naszym badziewiem? Czy udało się komuś zlokalizować przyczynę? U mnie cały czas to występuje. Trzeba mi boxa restartować prądowo. Chyba go podłączę przez jakieś gniazdko wifi xD

Posted

Ja rozwiązuje to w ten sposób, że boxa wcale nie wyłączam.

Po włączeniu tv wybudzam go tylko z wygaszacza i chodzi cały czas.

No chyba, że się zwiesi, to wtedy wtyczka z prądu i ponowne uruchomienie.

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Czy pojawiła się skuteczna metoda na poradzenie sobie z problem z wybudzaniem? Walczę już z tym od dłuższego czasu. Bazuję na oficjalnym sofcie, który podrzuca mi xiaomi w aktualizacjach. Po nocy nie ma siły - muszę odłączać od sieci. HDMI-CEC już sprawdzałem. Czy ktoś może pomóc? Dzięki.

Posted

Powrót do Build 2167 jest według mnie najlepszym rozwiązaniem. Czekam aż pojawi się jakakolwiek aktualizacja, która cokolwiek naprawia, a nie psuje.

Widzę jednak, że ludzie nie podejmują tematu, tylko narzekają. Oczywiście dotyczy to tylko MiBox 4K.

Posted

U mnie pomaga taki oto sposób.
Na pilocie trzymam "kółko" a następnie naciskam "Power".
Czasami trzeba dłużej trzymać.
U mnie działa - soft oryginalny.

Posted

mam skierowana zapalona lampke w strone mi boxa, dzieki temu sprzet mysli, ze caly czas jest dzien i nie wystepuje efekt nie wlaczania sie "po nocy"

• Like 1
Posted
mam skierowana zapalona lampke w strone mi boxa, dzieki temu sprzet mysli, ze caly czas jest dzien i nie wystepuje efekt nie wlaczania sie "po nocy"
Myślę że takie działanie nie do końca jest legalne. Celowe wprowadzanie sprzętu w błąd może powodować w dłuższym czasie jego zachwaniami emocjonalnymi a w konsekwencji zapadnięciem w śpiączke. Utrata gwarancji murowana.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• Haha 1