Jump to content

Xiaomi Mi Air Purifier 2

darer

Recommended Posts

Mam pytanie czy jest możliwość automatycznego włączania o 19 i wyłączania o 7rano - chce by oczyszczacz chodził tylko w nocy. Dodam że chciałbym by sterowanie było w pełni autonomiczne bez WiFi i tel. Jest taka możliwość? Bo z tego co zauważyłem to chyba wszystkie automaty działają jak oczyszczacz jest spiety z telefonem przez WiFi. Czyli to telefon steruje oczyszcAczem?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• mrosi changed the title to Xiaomi Mi Air Purifier 2

Mam pytanie czy ma ktoś instrukcje jak połączyć to z telefonem.
Ściągnąłem apke
Znalazłem urządzenie na liście
Klikam przechodzi mi do informacji żeby zresetować urządzenie, resetuje zaznaczam opcje że zostało to zrobione i zaczyna się skanowanie .
Niestety nie może się połączyć i każe robią reset jeszcze raz i tak w kółko.
Telefon note 9 i S8+ na jednym i drugim to samo.
Czy ja coś źle robię czy instrukcja dołączona jest lipna.
Dziękuję za pomoc

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Mam problem.
Mam masę urządzeń Xiaomi, które działają jedynie na Chińskich serwerach. Zamówiłem z Mi-home nowy oczyszczacz wersja 2S.

Po 1 primo nie mogę połączyć go z serwerem innym jak Europejski. Czytaj nie mogę ustawić zależności pomiędzy sprzętami z ekosystemu, które już posiadam.

Po 2 brak w nim możliwości konfiguracji działań co robić powyżej / poniżej okreslonego poziomu zanieczyszczenia.

Czy ktoś zna jakieś lekarstwo jak naprawić bieżącą sytuację?

Fajnie że piszecie w moim wątku ale czy ktoś mógłby odpowiedzieć słowo na moje pytanie? Czy mi air purifier zapisuje ustawieniach w pamięci wew czy musi mieć zaszew połączenie z WiFi by działał automatyczny start stóp o zaplanowanych godzinach?

23 godziny temu, canibalo napisał:

Poszukaj w necie zmiana software na chinski z international. Ja ostatni zmieniłem na odkurzaczu tak bo miałem wersję international i mam już wszystko na chińskim serwerze. Zakładam, że z oczyszczaczem też już ktoś coś wymyślił.

Nigdzie nie widziałem takiej instrukcji do oczyszczacza niestety. Do odkurzaczy owszem są..

Fajnie że piszecie w moim wątku ale czy ktoś mógłby odpowiedzieć słowo na moje pytanie? Czy mi air purifier zapisuje ustawieniach w pamięci wew czy musi mieć zaszew połączenie z WiFi by działał automatyczny start stóp o zaplanowanych godzinach?

Według mnie musi mieć wifi. Ponieważ całą logikę ustawiasz na serwerze. Ale spróbuję to sprawdzić i dam znać.

• Like 1