Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • mrosi changed the title to MIUI Global - wersje stabilne i rozwojowe - wątek zbiorczy
Posted
Pojawiła się nowa aktualizacja MIUI 10.0.6.0 dla Poco F1.

076ac9f1d726c2fa45283e3fca93354b.jpg
56e077ad58852ad82c9be7292a0ab6be.jpg
i jak nie było tak nie ma ikon powiadomień na pasku na globalu

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam mam pytanie posiadam Pocofone f1 6GB /128 GB czy dla tego sprzętu jest ostatnia wersja softu MIUI GLOBAL 10.0| stabilna 10.0.4.0 (OEJMIFH) w wersji tej jest i działa odblokowanie poprzez  rozpoznawanie twarzy jest również wskaźnik procentowy baterii. Brakuje mi tylko jednej aplikacji POCZTA od Xiaomi ta co jest np. w Mi Mix 2. Jeśli się ktoś orientuje skąd wziąć prośba o udostępnienie linka

Posted

Przymierzam się do zakupu Pocophone F1 ale problemy z ekranem trochę mnie martwią. Czy najnowsza aktualizacja rozwiązuje już ten problem? Chodzi o dotyk na krawędziach i jaśniejsze albo ciemniejsze światło też po bokach ekranu. 

Posted
Przymierzam się do zakupu Pocophone F1 ale problemy z ekranem trochę mnie martwią. Czy najnowsza aktualizacja rozwiązuje już ten problem? Chodzi o dotyk na krawędziach i jaśniejsze albo ciemniejsze światło też po bokach ekranu. 
nie ma żadnych problemów z ekranem ani z niczym, słuchaj konentarzy to dakejo zajedziesz, sprzet testuje sie samemu

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Wczoraj przyszedł do mnie Pocophone. Od razu zainstalowałem aktualizację ale chyba nadal mam wyciek światła od dołu ekranu... W takim przypadku oddawać na gwarancję/rękojmie? Czy żądać od sprzedawcy wymiany? Mam tez 14 dni na zwrot. 

1.jpeg

edit:

Bardziej widoczne jest to na aplikacji e-kartoteka

2.jpg

Edited by csidzi
dodano zdjęcie
Posted

Poprawili powiadomienia:

938da7f9a3db5815d69e850a98d55807.jpg

Niestety ikony wyświetlają się tylko przy pierwszym odblokowaniu telefonu na krótką chwilę. Później już nie.

Posted (edited)

Z moich obserwacji po 1 dniu użytkowania na pewno jeszcze płynniejsze działanie optymalizacja systemu. tak jak kolega wcześniej wspominał powiadomienia na chwilę po odblokowaniu ekranu. Wydaje mi się ze bateria dłużej trzyma.  

a taka ciekawostka dla zainteresowanych na androidzie 9

Screenshot_2018-12-11-07-51-25-837_com.antutu.ABenchMark.thumb.png.833bbd7b1d8c89dd315fb5e5518cd248.png

Edited by mentos30
Posted

@csidzi

W moim egzemplarzu jest podobnie. Podejrzewam, że po prostu ten typ tak ma. Szczerze to wcale nie zwracałem na to uwagi, po prostu tego nie widziałem. Teraz jak już wiem, że na dole przy krawędzi "bródki" ekran jaśniej świeci, zaczęło mnie to drażnić.

[mention=41978]mentos30[/mention]

Mój wyciągnął 292066 default_smile.png

Posted

default_smile.png03553a60758e6440ea3a4de4708b00e0.jpg

Żeby nie było tak wesoło, to nowy soft zawiera trochę błędów. Tak na szybko: nie działa AoD pomimo tego, że pojawiła się możliwość jego włączenia w Menu -> Wyświetlacz -> Ekran zgodny z otoczeniem. Nie da się wejść w Tryb jednoręczny, a co za tym idzie tryb ten również nie działa. W menu Bateria i wydajność mamy 2 pozycje opisane jako Zasilanie, każda służy do czegoś innego. No i ikony powiadomień pojawiają się na sekundę czy dwie i znikają.

Z tego co zorientowałem, na tą chwilę aktualizacja OTA z tym softem została wstrzymana przez Xiaomi.

Posted
6 godzin temu, pkonrad napisał:

@csidzi

W moim egzemplarzu jest podobnie. Podejrzewam, że po prostu ten typ tak ma. Szczerze to wcale nie zwracałem na to uwagi, po prostu tego nie widziałem. Teraz jak już wiem, że na dole przy krawędzi "bródki" ekran jaśniej świeci, zaczęło mnie to drażnić.

[mention=41978]mentos30[/mention]

Mój wyciągnął 292066 default_smile.png

No właśnie. Niby nie przeszkadza ale drażni. Tak jak napisałeś skoro "ten typ tak ma " to nie wiem czy jest sens reklamować bo mogą przysłać podobny jak nie gorszy egzemplarz. RexHunt pisał, że mu wymienili bez problemu ale nowy egzemplarz też miał tą wadę tyle, że mniejsza. Może z czasem zrobią jakąś akcję serwisową :)

Posted

Mobzilla w swojej sztuce też tak miał. Kupiłeś "taniego flagowca" to trzeba się liczyć się z tym, że nie wszystko będzie idealne. Ja swoją sztukę kupiłem w chinach za 260 $, więc nawet jakbym chciał reklamować, nie bardzo jest możliwość.

Posted

Witam, zrobilem aktualizację do androida 9 i mam takie pytanie jak u was z baterią? Z tego co u mnie zauważyłem to są dwa problemy (tak mi się wydaje) :

-sygnał sieci (nigdy nie było problemu z tym)

-wifi ( nie korzystam z wifi a system co innego pokazuje  )

Jakieś sugestie?

Screenshot_2018-12-15-17-22-34-686_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2018-12-15-17-33-34-322_com.miui.securitycenter.png

Posted

O ile sygnał to może być wina po stronie nadajnika zewnętrznego bo biorę to pod uwagę,  to dobrze że kwestia Wi-fi częściowo wyjaśniona. Ile średnio czasu masz włączonego ekranu ?

Posted

8-9 godzin około

807a929847f3af51780919636a8df67a.jpg

Zawsze ładuje między 25 a 20 % i niżej staram się nie schodzić. Ale myślę że do 10 h spokojnie bym dobił.

Posted

Wow, bardzo ładny wynik. Tak baterie ładuje w tym samym przedziale. Wyniki słabsze,w przedziale 6- 7h. I tu się wkrada niepewność czy wszystko u mnie ok...

• 3 weeks later...