akawoj Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Dzień dobry, raczej wyjdę na ignoranta ale zwyczajnie nie jestem zorientowany w zawiłościach wersji oprogramowania MIUI. 1. Kupiłem telefon (MI 8) na allegro od LTRADE 2. Zanim wysłali go do mnie wgrali z pomocą micenter.pl MIU 10 (MIUI by xiaomi.eu 10. (stabilna)) 3. W tej chwili system pokazuje dostępną aktualizację ale nie jestem jest w stanie jej zainstalować - przy próbie instalacji pokazuje się komunikat, że wersja jest aktualna. W załącznikach widać o co chodzi. Pytania: 1.Jak działa to osławione OTA w MIUI 10 - co robię nie tak? 2. Jak sprawdzić czy mam odblokowany czy zablokowane bootloader i na co to ma wpływ? Przepraszam, ze oczywiste dla wielu pytania ale wbrew pozorom nie jest łatwo zorientować się w tym temacie, dla kogoś, kto wgrywał custom mode'a ostatni raz do HTC Magica Edited November 8, 2018 by akawoj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Skoro był wysyłany do MiCenter to na pewno ma MIUIPolska = odblokowany bootloader. Ściągnij tą wersję ręcznie z MIUIPolska.pl (Pobierz MIUI > Archiwum wersji stabilnych xiaomi.eu), potem 3 kropki > Wybierz paczkę aktualizacji > paczka EU lub Uruchom w recovery > tam później Install/Zainstaluj > ta paczka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts