QMiui

Dziwne info o ładowaniu

Recommended Posts

Mi 6 Global 9.2.2.0 zdarzyło mi się dzisiaj coś dziwnego w nocy, zapaliła mi się dioda informująca  o ładowaniu, na ekranie blokady mam też info o  ładowaniu a na pasku też jest info o tym procesie pomimo tego że poziom bateri spada, ładowarka nie jest podłączona. Po podłączeniu ładowania zero reakcji na power banku (nie startuje ładowanie)  a na telefonie poziom się nie zmienia. Restart był robiony. 

Edited by QMiui

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może zwarcie w gnieździe lub na płycie? Wyczyść najpierw gniazdo dobrze. Najlepiej używając specjalnego preparatu do styków.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oględziny i konserwacja gniazda to była pierwsza czynność którą wykonałem chociaż wizualnie nie było takiej potrzeby- dbam o telefony bo sam za nie płacę ale co dziwne w TWRP wykonałem Wipe cache i Dalvik  po restarcie nadal to samo, ponownie podłączyłem powerbank (notabene nowy, sprawny i wcześniej używany z powodzeniem do ładowania tego telefonu) i nic podłączyłem więc ori ładowarkę i poziom naładowania bateri zaczął rosnąć,  naładowałem do pełna i teraz jest ok. Powerbank jest ok bo naładowałem nim tableta na którym teraz to piszę co to był "numer"? Pozdrawiam 

Edited by QMiui

Share this post


Link to post
Share on other sites

To tylko elektronika, czasem się tak dzieje. Jeśli problem się powtórzy to wtedy wina płyty głównej/modułu zasilania. Póki co jeździć obserwować.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Galakty też tak myślę (mam nadzieję że to tylko jednorazowy foch) dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now