karolina06041992

Problem z tetheringiem

Recommended Posts

Witam, po ostatniej aktualizacji systemu 8.1.0 mam problem z tetheringiem. Internet w telefonie jest i działa. Inne urządzenia łączą się, lecz wyskakuje komunikat o braku połączeniu z siecią. Przetestowane na kilku telefonach i dwóch boxach tv. Udało mi się połączyć box z internetem jednak brak wtedy internetu w telefonie (tryb offline). Da się coś z tym zrobić? Proszę o pomoc  :)

Ewentualnie czy jest prosty sposób aby cofnąć aktualizacje systemu? Sprawa jest dla mnie ważna. Co robić? 

 

 

 

 

Edited by karolina06041992
Dodatkowe informacje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozumiem, że zasięg sieci jest pewny :)  Czy udostępnianie internetu przez bluetooth również nie działa?

Możesz na początek spróbować uruchomić telefon ponownie, lub ewentualnie jeśli nie zależy Ci na danych aplikacji, to zrobić przywracanie do ustawień fabrycznych.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, mam dokładnie ten sam problem :( działa tylko z innym telefonem, a z komputerem i PS4 nie. Twardy reset nie zadziałał. 

Edited by agaikidoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy w zabezpieczeniach hotspotu w telefonie jest hasło? Jeśli tak, to spróbuj utworzyć punkt dostępowy jako otwarty, czyli bez hasła, i wtedy zobacz, czy się połączy.

 

Jeszcze jedna sprawa - warto sprawdzić (zależy to od modelu telefonu) czy udostępnianie wifi w telefonie jest na paśmie 2,4GHz czy 5GHz. Nie wszystkie urządzenia obsługują pasmo wifi 5GHz, więc jeśli w telefonie hotspot ustawiony będzie na 5GHz, to np. TV czy telefon który tego pasma nie obsługuje nie połączy się.

Edited by rimanov

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie również wystąpił ten problem. 

Rozwiązaniem okazało się przywrócenie ustawień APN do fabrycznych. (ustawienia / sieć i internet / sieć komórkowa / zaawansowane - punkty dostępowe / w moim przypadku "orange internet"), potem modyfikacja PROTOKÓŁ APN: IPv4/IPv6

Domyślnie było samo IPv4 :)

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

mam bardzo podobnie, lecz niestety resetowanie ustawien APN nic nie dało.

czy ktos moze doradzic, w ktorym miejscu ustawia sie IPv4 lub IPv6 - w ustawieniach sieciowych nigdzie tego nie widze...

a moze ktos probowal przywrocic telefon calkowicie do ustawien fabycznych?

pozdrawiam,
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now