Sign in to follow this  
michal197

Xiaomi redmi note 4x po wymianie baterii telefon włącza się i wyłącza w kółko

Recommended Posts

Po wymianie baterii telefon włącza się i w momencie wczytywania wyłącza i tak w kółko. Moim zdaniem zrobiła się cegła. Próbowałem już wielu metod miflash, Mipcsuite, sp flashtool. Telefon włącza się w trybie fastboot a w menedżerze urządzeń komputer widzi go jako android bootloader interface. Podczas flashowania miflashem wyskakuje błąd (error: Missmatching image and device) lub (remove: download for partition "boot" is not allowed). Aktualizując flash za pomocą mipcsuite aktualizacja dochodzi do 80% i telefon się resetuje i wyskakuje błąd, że nie udało się dokończyć aktualizacji. 

Redmi Note 4X (4GB/64 ROM) kupiony na aliexpress

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pierwszy błąd wskazuje na niewłaściwy obraz pod Twój telefon. Masz wersję z Mediatekiem czy Snapdragonem? Prawdopodobnie tak czy siak masz zablokowany bootloader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 24.10.2018 o 09:57, Orjon napisał:

Pierwszy błąd wskazuje na niewłaściwy obraz pod Twój telefon. Masz wersję z Mediatekiem czy Snapdragonem? Prawdopodobnie tak czy siak masz zablokowany bootloader.

Mam mediatek a bootloader niestety zablokowany.

Czyli nic nie da się z tym zrobić?

Edited by michal197

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odkopię temat, bo sam szukalem  baterii i prawdopodobnie mało nie kupiłem złej .

W części ofert na aliexpress pojawiły się ostatnio informacje, że Note 4x na snapie i mtk ma dedykowane inne baterie. Prócz tego znalazłem info, że montaż złej moze skutkować objawami jak w temacie. 

Jeśli błędne info, to proszę o korektę 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do wersji ze Snapdragonem Global 3/32 pasuje bateria o oznaczeniu BN43. Do Mediateka BN41. Różnią się odwróconą polaryzacją oraz taśmy wyglądają trochę inaczej

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odkopuję temat

Miałem przez moment założoną bn43, teraz założyłem (już dobrą) bn41. Pojawia mi się podobny problem, tylko do tego termometr wariuje - średnio od 20 do 60st w ciągu kilku minut , a raz mi pokazał -9 st. Wymiana softa pomoże, czy fizycznie mogłem coś spieprzyć?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this