michal197 Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Po wymianie baterii telefon włącza się i w momencie wczytywania wyłącza i tak w kółko. Moim zdaniem zrobiła się cegła. Próbowałem już wielu metod miflash, Mipcsuite, sp flashtool. Telefon włącza się w trybie fastboot a w menedżerze urządzeń komputer widzi go jako android bootloader interface. Podczas flashowania miflashem wyskakuje błąd (error: Missmatching image and device) lub (remove: download for partition "boot" is not allowed). Aktualizując flash za pomocą mipcsuite aktualizacja dochodzi do 80% i telefon się resetuje i wyskakuje błąd, że nie udało się dokończyć aktualizacji. Redmi Note 4X (4GB/64 ROM) kupiony na aliexpress Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Pierwszy błąd wskazuje na niewłaściwy obraz pod Twój telefon. Masz wersję z Mediatekiem czy Snapdragonem? Prawdopodobnie tak czy siak masz zablokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal197 Posted October 24, 2018 Author Share Posted October 24, 2018 (edited) Dnia 24.10.2018 o 09:57, Orjon napisał: Pierwszy błąd wskazuje na niewłaściwy obraz pod Twój telefon. Masz wersję z Mediatekiem czy Snapdragonem? Prawdopodobnie tak czy siak masz zablokowany bootloader. Mam mediatek a bootloader niestety zablokowany. Czyli nic nie da się z tym zrobić? Edited October 25, 2018 by michal197 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szejkkk Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 (edited) ... Edited November 20, 2018 by szejkkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazysounds Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Odkopię temat, bo sam szukalem baterii i prawdopodobnie mało nie kupiłem złej . W części ofert na aliexpress pojawiły się ostatnio informacje, że Note 4x na snapie i mtk ma dedykowane inne baterie. Prócz tego znalazłem info, że montaż złej moze skutkować objawami jak w temacie. Jeśli błędne info, to proszę o korektę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Do wersji ze Snapdragonem Global 3/32 pasuje bateria o oznaczeniu BN43. Do Mediateka BN41. Różnią się odwróconą polaryzacją oraz taśmy wyglądają trochę inaczej Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
VyellGohl Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Odkopuję temat Miałem przez moment założoną bn43, teraz założyłem (już dobrą) bn41. Pojawia mi się podobny problem, tylko do tego termometr wariuje - średnio od 20 do 60st w ciągu kilku minut , a raz mi pokazał -9 st. Wymiana softa pomoże, czy fizycznie mogłem coś spieprzyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Tutaj raczej są snapdragony. Zobacz w dziale z medi..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts