zajec Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 (edited) Witam, poniżej zamieszczam poradnik instalacji YouTube Vanced, sam szukałem czegoś co zastąpi iYTBP i inne. Pytań na forum też jest sporo więc od teraz będzie wszystko w jednym miejscy. YouTube Vanced Vanced jest dobrze znaną, zmodyfikowaną wersją YouTube z wieloma funkcjami, takimi jak blokowanie reklam i odtwarzanie w tle. Pełną listę można znaleźć poniżej: Funkcje: YouTube Vanced TO NIE jest Premium YouTube Blokuje wszystkie reklamy YouTube (niektóre opcje można przełączać) Funkcja odtwarzania w tle Wymusza VP9 (lub HDR) lub odwrotnie Zastąp maksymalną rozdzielczość Ściśnij, by powiększyć wszystkie urządzenia Casting togglable (można wymusić wyłączenie) Motyw Togglable (biały / ciemny / czarny) PiP (tylko Oreo) Okno wideo w nowym lub starym stylu Powtórz funkcję wideo Preferowana funkcja Rozdzielczość i szybkość Przesuń palcem, aby ustawić głośność i jasność Nowe logo @logana Pobieranie: NonRoot: https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Root: https://vanced.app/APKs?type=ROOT Magisk: Install from the Magisk repository Instalacja: Urządzenia bez roota: 1. Pobierz .apk i zainstaluj normalnie (Version: 14.10.53) 2. Pamiętaj, aby pobrać i zainstalować MicroG, jeśli chcesz móc się zalogować na swoje konto Urządzenia z rootem: Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play. Zaktualizowana aplikacja zastąpi aplikację zainstalowaną na partycji systemowej, więc nawet jeśli instalacja moda się powiedzie, nie zobaczysz jej.!! 1. Wejdź na oficjalna stronę YouTube Vanced i kliknij w żółty przycisk Download "Installer files", 2. Otworzy się Google Drive, pobierz plik .zip ytva-universal-installer-v3.0.zip 3. Wróć na stronę Vanced i pobierz odpowiedni plik .apk (zależy jaki masz procesor albo arm64-v8a albo v7a lub x86 ) - można to sprawdzić np. apką Droid Hardware Info 4. Wrzuć pobrany plik .apk do paczki .zip (można przeciągnąć plik apk do zip i spakują się w jeden) 5. Tak przygotowany folder .zip wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i flashuj plik .zip 7. Uruchom ponownie tel i baw się! ŹRÓDŁO: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-youtube-vanced-edition-t3758757 Nie odpowiadam za Twoje błędy! Testowane na MI6 działa wyśmienicie. Z zablokowanym ekranem, zminimalizowanym YT, bez reklam. Pozdrawiam Edited March 13, 2019 by zajec 7 3
mrosi Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Dobre i przydatne. Podpinam. @zajec, proszę tylko o dbałość o aktualizację plików zamieszonych w tutorialu. 1
zajec Posted October 19, 2018 Author Posted October 19, 2018 (edited) 3 minuty temu, mrosi napisał: Dobre i przydatne. Podpinam. @zajec, proszę tylko o dbałość o aktualizację plików zamieszonych w tutorialu. Nie będzie z tym problemu, linki umieściłem do oficjalnej strony Vanced, gdy ktoś kliknie zawsze trafi na aktualne pliki. A że to jedyna oficjalna strona projektu to dopóki jest rozwijany, linki będą działać. Także trwałość i aktualność informacji gwarantowana Edited October 19, 2018 by zajec 1
wajs Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Jaki folder .zip? 4. Wrzuć pobrany plik .apk do tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 7. Uruchom ponownie tel i baw się!
Gravis Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Kto używa Magiska to ma to do pobrania i instalacji bezpośrednio w . 1
zajec Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 Dnia 19.10.2018 o 12:59, wajs napisał: Jaki folder .zip? 4. Wrzuć pobrany plik .apk do tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon 6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip" 7. Uruchom ponownie tel i baw się! Plik .apk musi być wrzucony do pliku .ZIP innymi słowy do paczki ZIP, spakowane w jeden plik
Adamk102 Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Również od dawna korzystam. Świetna sprawa można i z magisk repo ale wiadomo nie każdy posiadaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
gwalberg Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać?
Adamk102 Posted January 3, 2019 Posted January 3, 2019 Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać?Wywal go z magiska dalej rebootŚciągnij YouTube Vanced i microg for YouTubeDziała jak normalna aplikacjaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
piteq Posted January 3, 2019 Posted January 3, 2019 Dnia 26.12.2018 o 23:56, gwalberg napisał: Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana. Jak to rozwiązać? Masz odinstalowanego youtuba, czy tylko jego aktualizacje? 1
gwalberg Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 Już to rozwiązałem, jest okej. Odinstalowywałem najpierw YT, a trzeba było zainstalować najpierw vanced i później odinstalować YT Działa to trochę jak nakładka na yt ale jest zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim działa w tle.
marmar230 Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 No nie koniecznie kolego, w moim przypadku postępowalem zgodnie z opisem (dla root) w pierwszej kolejności odinstalowanie YT później instalacja Vanced a następnie Microg
piteq Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 Hmm.O odinstalowaniu stockowej apki YT w opisie nic nie widzę.Mowa jest jedynie o AKTUALIZACJACH. Cytat Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play U mnie to wyglądało: -w ustawieniach sklepu wyłączyłem automatyczne aktualizacje -odinstalowałem aktualizacje YT -Magisk Manager i instalacja modułu -restart Koniec.Jedyny mały minus tego tego rozwiązania, to ręczna aktualizacja. 1
marmar230 Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 Podsumowując powyższe, wszystkie trzy metody działają....
Uredie Posted January 13, 2019 Posted January 13, 2019 @piteqJa np od zawsze mam wyłączone automatyczne aktualizacje Nie widzę żadnego sensownego powodu do trzymania tego w opcji włączonej. Co do apki, korzystam ponad 2 tygodnie i jest w pełni funkcjonalna, bugów nie uświadczyłem żadnych. Warto przegrzebać sobie ustawienia i pozmieniać ustawienia z aktywacją gestów na wartości w pixelach. Chodzi o to, żeby nie manipulować sobie przez przypadek głośnością przy próbie rozsunięcia paska stanu. Generalnie miód. Korzystam z wersji nie potrzebującej roota.
xMiqi Posted January 14, 2019 Posted January 14, 2019 (edited) Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. (Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced) Edited January 14, 2019 by xMiqi
lukastob Posted January 17, 2019 Posted January 17, 2019 Tutaj jest kilka wersji microG :https://www.mediafire.com/folder/773e97cz2ezx1/AddFree_Youtube_BackgroundPlay_EnabledWszystkie próbowałeś? Swoją drogą to ciekawe jak z bezpieczeństwem konta na tym microG? 1
kozseb Posted January 31, 2019 Posted January 31, 2019 https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/ Polecam, na tą chwilę najlepsza alternatywa. Dnia 15.01.2019 o 00:00, xMiqi napisał: Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. (Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced) błąd ściągnięcia pliku, lub za stary system. ściągnij z tąd:https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/
recker Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 Cześć, używam aplikacji tylko mam jeden problem. Po około 1-3min apka się crashuje. Tj wyłącza sie po prostu. Da się coś z tym zrobić? Przy YT zwykłym cos takiego nie miało miejsca.
kozseb Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 Możłiwe, że masz za dużo aplikacji które uruchamiają się same, a że jest limit aplikacji działających to ją wywala.
Uredie Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Aktualizacja 1
zajec Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 Dnia 12.03.2019 o 05:10, Uredie napisał: https://vanced.app/APKs?type=NONROOT Aktualizacja zaktualizowałem linki w 1 poście 2
Kondek01 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Witam, nie mogę zalogować się na moje konto. Wpisuję login i hasło, przechodzi dalej, ale po wciśnięciu "Zgadzam się" ładuje się tak w nieskończoność. Miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Wersja MIUI 9.4.25 na czysto zainstalowane
Adamk102 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Kolego pierwszy post radzę poczytać... MicroG się kłania a właściwie jego brakWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Kondek01 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 1 minutę temu, Adamk102 napisał: Kolego pierwszy post radzę poczytać... MicroG się kłania a właściwie jego brak Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka MicroG jest zainstalowane. Brak MicroG nie pozwolił by mi przejść nawet do momentu logowania się, a tu problem pojawia się po wpisaniu loginu i hasła, przy kliknięciu "Zgadzam się". Wszystko zgodnie z instrukcją było instalowane. Na wcześniejszych wersjach MIUI wszystko mi działało. Nie działa odkąd postawiłem system na nowo z nową wersją MIUI. Xiaomi MI6 wersja MIUI 10 by xiaomi.eu 9.4.25 Instalowanebyły różne wersje MicroG oraz różne YouTube Vanced.
Adamk102 Posted April 28, 2019 Posted April 28, 2019 Próbowałeś z magiska? Pamiętam że też kiedyś miałem ten problem... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Odinstaluj twoje MicroG i zainstaluj to 0.2.4-81https://youtubevanced.com/ Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
theus84 Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Tutaj macie aktualny poradnik dla urządzeń bez roota https://www.instalki.pl/demonstracje/mobile/35555-youtube-vanced-bez-roota-poradnik.html
Antyhaker Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Od jakiegoś czasu nie mogę się zalogować. W kółko mieli :C
Hardas Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Mam ten sam problem co wyżej po naciśnięciu zgadzam się mieli i mieli Lg k10 2017
Adamk102 Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Próbowaliście mod z magiska??Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Adamk102 Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 YouTube vancedMam LineageOS 16 Android 9 działa bez problemów Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
emarcin Posted May 2, 2019 Posted May 2, 2019 Aby zalogować się w apce bez roota trzeba czekać na zaktualizowanie usług microg.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
Recommended Posts