Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, poniżej zamieszczam poradnik instalacji YouTube Vanced, sam szukałem czegoś co zastąpi iYTBP i inne. Pytań na forum też jest sporo więc od teraz będzie wszystko w jednym miejscy.

YouTube Vanced

https%3A%2F%2Fs17.postimg.org%2F47ipbxfa7%2Fico.png

Vanced jest dobrze znaną, zmodyfikowaną wersją YouTube z wieloma funkcjami, takimi jak blokowanie reklam i odtwarzanie w tle. Pełną listę można znaleźć poniżej:

Funkcje:

YouTube Vanced TO NIE jest Premium YouTube

Blokuje wszystkie reklamy YouTube (niektóre opcje można przełączać)

Funkcja odtwarzania w tle

Wymusza VP9 (lub HDR) lub odwrotnie

Zastąp maksymalną rozdzielczość

Ściśnij, by powiększyć wszystkie urządzenia

Casting togglable (można wymusić wyłączenie)

Motyw Togglable (biały / ciemny / czarny)

PiP (tylko Oreo)

Okno wideo w nowym lub starym stylu

Powtórz funkcję wideo

Preferowana funkcja Rozdzielczość i szybkość

Przesuń palcem, aby ustawić głośność i jasność

Nowe logo @logana

Pobieranie:

NonRoot: https://vanced.app/APKs?type=NONROOT

Magisk: Install from the Magisk repository

Instalacja: 

Urządzenia bez roota:

1. Pobierz .apk i zainstaluj normalnie (Version:
14.10.53)

2. Pamiętaj, aby pobrać i zainstalować MicroG, jeśli chcesz móc się zalogować na swoje konto

Urządzenia z rootem:

Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play. Zaktualizowana aplikacja zastąpi aplikację zainstalowaną na partycji systemowej, więc nawet jeśli instalacja moda się powiedzie, nie zobaczysz jej.!!

1. Wejdź na oficjalna stronę  YouTube Vanced i kliknij w żółty przycisk Download "Installer files", 

2. Otworzy się Google Drive, pobierz plik .zip ytva-universal-installer-v3.0.zip

3. Wróć na stronę Vanced i pobierz odpowiedni plik .apk (zależy jaki masz procesor albo arm64-v8a   albo v7a lub x86 ) - można to sprawdzić np. apką Droid Hardware Info

4. Wrzuć pobrany plik .apk do paczki .zip (można przeciągnąć plik apk do zip i spakują się w jeden)

5. Tak przygotowany folder .zip wrzuć na telefon

6. Wejdź w TWRP i flashuj plik .zip

7. Uruchom ponownie tel i baw się!

ŹRÓDŁO: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-youtube-vanced-edition-t3758757

Nie odpowiadam za Twoje błędy! Testowane na MI6 działa wyśmienicie. Z zablokowanym ekranem, zminimalizowanym YT, bez reklam. Pozdrawiam

Edited by zajec
  • Like 7
  • Thanks 3
  • mrosi pinned this topic
Posted (edited)
3 minuty temu, mrosi napisał:

Dobre i przydatne. Podpinam.

@zajec, proszę tylko o dbałość o aktualizację plików zamieszonych w tutorialu.

Nie będzie z tym problemu, linki umieściłem do oficjalnej strony Vanced, gdy ktoś kliknie zawsze trafi na aktualne pliki. A że to jedyna oficjalna strona projektu to dopóki jest rozwijany, linki będą działać. Także trwałość i aktualność informacji gwarantowana :grin:

Edited by zajec
  • Like 1
Posted

Jaki folder .zip?

4. Wrzuć pobrany plik .apk do  tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip"

5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon

6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip"

7. Uruchom ponownie tel i baw się!

Posted
Dnia 19.10.2018 o 12:59, wajs napisał:

Jaki folder .zip?

4. Wrzuć pobrany plik .apk do  tego samego folderu w którym znajduje się plik "ytva-universal-installer-v3.0.zip"

5. Folder w którym znajduje się plik .zip i .apk wrzuć na telefon

6. Wejdź w TWRP i zainstaluj "ytva-universal-installer-v3.0.zip"

7. Uruchom ponownie tel i baw się!

Plik .apk musi być wrzucony do pliku .ZIP innymi słowy do paczki ZIP, spakowane w jeden plik 

• 1 month later...
Posted

Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana.

Jak to rozwiązać?

Posted
Mam problem w Magisku. Mam odinstalowanego youtuba, wyłączone automatyczne aktualizację i po zainstalowaniu Vanced widać go w modułach ale apk nie jest zainstalowana.
Jak to rozwiązać?
Wywal go z magiska dalej reboot
Ściągnij YouTube Vanced i microg for YouTube
Działa jak normalna aplikacja

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 26.12.2018 o 23:56, gwalberg napisał:

Jak to rozwiązać?

Masz odinstalowanego youtuba, czy tylko jego aktualizacje?

• Like 1
Posted

Już to rozwiązałem, jest okej. Odinstalowywałem najpierw YT, a trzeba było zainstalować najpierw vanced i później odinstalować YT  Działa to trochę jak nakładka na yt ale jest zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim działa w tle.

Posted

No nie koniecznie kolego, w moim przypadku postępowalem zgodnie z opisem (dla root) w pierwszej kolejności odinstalowanie YT później instalacja Vanced a następnie Microg

Posted

Hmm.O odinstalowaniu stockowej apki YT w opisie nic nie widzę.Mowa jest jedynie o AKTUALIZACJACH.

Cytat

Odinstaluj wszystkie aktualizacje YouTube i wyłącz automatyczną aktualizację w Google Play

U mnie to wyglądało:

-w ustawieniach sklepu wyłączyłem automatyczne aktualizacje

-odinstalowałem aktualizacje YT

-Magisk Manager i instalacja modułu

-restart

Koniec.Jedyny mały minus tego tego rozwiązania, to ręczna aktualizacja.

• Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

@piteqJa np od zawsze mam wyłączone automatyczne aktualizacje :) Nie widzę żadnego sensownego powodu do trzymania tego w opcji włączonej.

Co do apki, korzystam ponad 2 tygodnie i jest w pełni funkcjonalna, bugów nie uświadczyłem żadnych. Warto przegrzebać sobie ustawienia i pozmieniać ustawienia z aktywacją gestów na wartości w pixelach. Chodzi o to, żeby nie manipulować sobie przez przypadek głośnością przy próbie rozsunięcia paska stanu. Generalnie miód. Korzystam z wersji nie potrzebującej roota.

Posted (edited)

Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. 
Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. 

(Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced)

Edited by xMiqi
  • 2 weeks later...
Posted

https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/

Polecam, na tą chwilę najlepsza alternatywa.

Dnia 15.01.2019 o 00:00, xMiqi napisał:

Może mi ktoś pomóc? Nie mogę zainstalować tej apki MicroG wyskakuje mi "App not installed" i tyle. 
Zezwoliłem na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. 

(Od razu mówię, nie mam xiaomi, jestem tu tylko dla yt vanced)

błąd ściągnięcia pliku, lub za stary system.
ściągnij z tąd:
https://www.apkmirror.com/apk/team-vanced/

Posted

Cześć, używam aplikacji tylko mam jeden problem. Po około 1-3min apka się crashuje. Tj wyłącza sie po prostu. Da się coś z tym zrobić? Przy YT zwykłym cos takiego nie miało miejsca.

Posted

Możłiwe, że masz za dużo aplikacji które uruchamiają się same, a że jest limit aplikacji działających to ją wywala.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witam, nie mogę zalogować się na moje konto. Wpisuję login i hasło, przechodzi dalej, ale po wciśnięciu "Zgadzam się" ładuje się tak w nieskończoność. Miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Wersja MIUI 9.4.25 na czysto zainstalowane

Screenshot_2019-04-28-18-24-41-350_com.mgoogle.android.gms.png

Posted
1 minutę temu, Adamk102 napisał:

Kolego pierwszy post radzę poczytać... MicroG się kłania a właściwie jego brak

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

MicroG jest zainstalowane. Brak MicroG nie pozwolił by mi przejść nawet do momentu logowania się, a tu problem pojawia się po wpisaniu loginu i hasła, przy kliknięciu "Zgadzam się". Wszystko zgodnie z instrukcją było instalowane.

Na wcześniejszych wersjach MIUI wszystko mi działało. Nie działa odkąd postawiłem system na nowo z nową wersją MIUI. Xiaomi MI6 wersja MIUI 10 by xiaomi.eu 9.4.25 

Instalowanebyły różne wersje MicroG oraz różne YouTube Vanced.

Screenshot_2019-04-28-19-55-14-075_com.miui.securitycenter.png

Posted

Aby zalogować się w apce bez roota trzeba czekać na zaktualizowanie usług microg.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Like 1