kanti 0 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 Witam, pies mi zniszczył pilota, używam obecnie telefonu, ale nie jest to wygodne. Na allegro nie ma samego pilota w sprzedaży. Gdzie moge go kupić ? Zakupu bezpośredniego z Chin wolałbym uniknąć - nigdy nic nie kupowałem bezpośrednio. Link to post Share on other sites
kapciu75 8 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 Tylko Chiny. Nie ma się czego obawiać. Zakupy są bezpieczniejsze niż na Allegro. Link to post Share on other sites
TomekB 0 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 Spróbuj w którymś sklepie xiaomi nawet stacjonarnym nie internetowym. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
mrosi 1,343 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 1 godzinę temu, kanti napisał: Witam, pies mi zniszczył pilota, używam obecnie telefonu, ale nie jest to wygodne. Na allegro nie ma samego pilota w sprzedaży. Gdzie moge go kupić ? Zakupu bezpośredniego z Chin wolałbym uniknąć - nigdy nic nie kupowałem bezpośrednio. Albo kup Logitech Harmony... Link to post Share on other sites
maciejka104 1 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 Albo kup Logitech Harmony... Który model zadziała po bluetooth? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to post Share on other sites
mrosi 1,343 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 16 minut temu, maciejka104 napisał: Który model zadziała po bluetooth? Hmmm... Faktycznie. Nie zauważyłem, że Mi Box nie ma portu IR. Pozostaje więc albo droższy model, z przystawką USB umożliwiającą sterowanie radiowe, z tym że znów może być problem z instalacją sterowników, albo coś takiego: https://allegro.pl/klawiatura-i8-bezprzewodowa-pilot-smart-tv-box-mxq-i7571368042.html Sam używałem identycznej z AndroidPC od Fergusona. I sprawdza się wyśmienicie. Link to post Share on other sites
CebulowyJanusz 4 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 2 godziny temu, mrosi napisał: Hmmm... Faktycznie. Nie zauważyłem, że Mi Box nie ma portu IR. Pozostaje więc albo droższy model, z przystawką USB umożliwiającą sterowanie radiowe, z tym że znów może być problem z instalacją sterowników, albo coś takiego: https://allegro.pl/klawiatura-i8-bezprzewodowa-pilot-smart-tv-box-mxq-i7571368042.html Sam używałem identycznej z AndroidPC od Fergusona. I sprawdza się wyśmienicie. Ma również IR 1 Link to post Share on other sites
mrosi 1,343 Posted October 15, 2018 Report Share Posted October 15, 2018 W takim razie dowolny model Harmony da radę. Kwestia tylko posiadanej kasy. Link to post Share on other sites
Marceli7 6 Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 W bazie Harmony są dane dla Miboxa i to działa. Link to post Share on other sites
kanti 0 Posted November 5, 2018 Author Report Share Posted November 5, 2018 Panowie jak się okazuje Mibox ma IR. Zaktualizowałem soft w telewizorze (bo dość stary jest) i mibox zaczął mi się pojawiać jako Anynet HDMI- CEC Mibox3 i tym samym mogę obsługiwać go pilotem od telewizora Odpuściłem zakup pilota dedykowanego Link to post Share on other sites
darekgra 6 Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 mi box nie ma IR, sterujesz nim za pomocą telewizora poprzez kabel HDMI cec Link to post Share on other sites
Dario 38 Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 E tam. Ma.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
souacz 18 Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 6 godzin temu, darekgra napisał: mi box nie ma IR, sterujesz nim za pomocą telewizora poprzez kabel HDMI cec Ma, da się nim sterować np telefonami, które mają IR. Jest taka apka do MiBox, która to umożliwia. Jest pomocna np. przy problemach z włączeniem za pomoca oryginalnego pilota. Przez IR odpala "od pierwszego kopa" Link to post Share on other sites
darekgra 6 Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 fakt mój błąd, lecz w przypadku kolegi kanti box na 99% jest sterowany poprzez telewizor komunikując się za pomocą kabla HDMI. Link to post Share on other sites
Borys89 0 Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 Dnia 6.11.2018 o 03:26, souacz napisał: Ma, da się nim sterować np telefonami, które mają IR. Jest taka apka do MiBox, która to umożliwia. Jest pomocna np. przy problemach z włączeniem za pomoca oryginalnego pilota. Przez IR odpala "od pierwszego kopa" Podasz nazwę aplikacji? Link to post Share on other sites
souacz 18 Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duokan.phone.remotecontroller Link to post Share on other sites
Recommended Posts