tomasznowak Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Witam wszystkich użytkowników Pocophone F1. Proszę Was o wpisywanie w tym wątku swoich opinii związanych z tym telefonem. Ja od razu napiszę swoją opinie po dosyć krótkim okresie użytkowania. Telefon mam dopiero od ok. tygodnia czasu i chociaż to krótki okres, to już mogę co nieco o nim napisać. Wykonanie jest bardzo dobre o ile zaakceptuje się plastikowe plecki i wielkiego notcha z przodu. Bateria trzyma rewelacyjnie jak na tak potężne podzespoły i duży ekran. A propo wydajności , to mogę krótko napisać, że jestem pod mega wrażeniem jego mocy. Żadnych przycinek systemu, aplikacje otwierają się w ułamku sekundy, a gry testowane przeze mnie działają płynnie na full detalach. Aparat robi świetne zdjęcia w dzień, a wieczorem również nie ma tragedii. To tyle na szybko chciałem napisać. A Wy jakie macie wrażenia z użytkowania tego smartphona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naitsabes Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Też jestem zadowolony, mnie plastikowe plecki nie przeszkadzają bo i tak siedzi w etui MOFI. Bateria bardzo dobra , powiadomienia by się przydały , ale aż tyle mi ich nie przychodzi, żeby nie zdzierżyć tego. Aparat w zupełności wystarczający, przesiadłem się z galaxy S4 więc wiecie... Nfc w Galaxy s4 jest a nigdy nie użyłem, więc dla mnie to żaden problem, że go nie ma Do normalnego użytkowania czyli net , youtube, sms zdjęcia których nie planuje się wystawiać w galerii sztuki to telefon idealny Link to comment Share on other sites More sharing options...
bejkerro Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 (edited) Hej. Ja mam telefon od 3 tygodni. Ogólnie jestem zadowolony. Telefon śmiga jeśli chodzi o wydajność. Gry bez problemu. To co mi nie pasuje to aparat (przesiadłem się z Mi5s, gdzie aparat był dużo lepszy) - dramatu nie ma, ale oczekiwałem czegoś lepszego. No i te powiadomienia. Jestem na stockowym oprogramowaniu Developer MIUI 10 8.10.11. Właśnie zastanawiam się nad przejściem na Xiaomi.eu 8.10.18. Ostatni raz modowałem swojego Mi5s jakiś roku temu i już nie pamiętam dokładnie co robić. Podrzucicie jakiś link do instrukcji wgrania Xiaomi.eu na stockowy zablokowany bootloader? (odblokować bootloadera dam radę, ale ponoć są jakieś problemy z TWRP i dekryptowaniem, nie widzę też TWRP do Poco na twrp.me). Dajcie też znać, czy jesteście zadowoleniu z 8.10.18 (macie ten z xiaomi.eu czy z innego źródła?) Edited October 24, 2018 by bejkerro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Musisz odblokować bootloader inaczej nie wgrasz xiaomi.eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RexHunt Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Trafił mi się egzemplarz ze znanym problemem nadmiernego podświetlenia dołu i boków ekranu. Choć zauważyłem to dopiero na drugi dzień. Nie jest to nadto upierdliwe, ale zabiegam o wymianę urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Ponoć najnowszy soft naprawia to nierównomierne podświetlenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Założyłem nowy wątek dotyczący wersji Miui Global. Proszę o wymianę opinii i pytania dotyczące tej wersji w tamtym wątku. Tutaj zrobił się lekki bałagan, ale posprzątam go niedługo. Od tej pory posty nie na temat będą usuwane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Założyłem nowy wątek dotyczący wersji Miui Global. Proszę o wymianę opinii i pytania dotyczące tej wersji w tamtym wątku. Tutaj zrobił się lekki bałagan, ale posprzątam go niedługo. Od tej pory posty nie na temat będą usuwane.Gdzie ten link do tegoż wątku?Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Mówisz i masz. https://miuipolska.pl/forum/topic/40035-miui-global-stabledev-wątek-zbiorczy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Witam ,zastanawiam się nad zmianą z RN4 na Pocophone ,ale niepokoją mnie te powiadomienia, co jest nie tak ? czy jest jest kolorowa dioda powiadomień ? dźwięk powiadomień ? dla mnie to ważne funkcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naitsabes Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Dioda jest biała, powiadomienia są widoczne po rozwinięciu paska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 Na pasku są również, ale znikają po chwili gdy się odblokuje telefon. Po zablokowaniu telefonu pojawiają się ponownie i tak jest do momentu ich odczytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Na pasku są również, ale znikają po chwili gdy się odblokuje telefon. Po zablokowaniu telefonu pojawiają się ponownie i tak jest do momentu ich odczytania. Obecnie nie ma ikon powiadomień na piasku w wersji global, poza tym tel. MegaWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Czy ktoś z użytkowników poco może potwierdzić że telefon obsługuje LTE advanced?( LTE+ na pasku)Na XDA jest temat w którym twierdzą że w EU to nie działa. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Dnia 13.10.2018 o 20:12, tomasznowak napisał: To tyle na szybko chciałem napisać. A Wy jakie macie wrażenia z użytkowania tego smartphona? Przypomnij mi proszę, używasz NE na Pocophone? Masz MIUI Polska/EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio47 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Na powiadomienia w Pocophone jest sposób, trzeba wgrać moda przez TWRP. Link do tematu: https://en.miui.com/thread-4092857-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted November 24, 2018 Author Share Posted November 24, 2018 21 godzin temu, mrosi napisał: Przypomnij mi proszę, używasz NE na Pocophone? Masz MIUI Polska/EU? Tak, używam NE na Pocophone i mam wgrane Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro.bob Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Witam ,jestem świeżo po przesiadce z Redmi Note 4x na Pocophone.Po wyjęciu smartfonu z pudełka zaktualizowałem Miui -mam wersję Global 10.0.6.0. Mam pytanie ,czy macie też problem z dotykiem tzn.jest jakiś taki anemiczny ,nie nadąża za moimi ruchami ( nawet w tej chwili gdy piszę posta ) czy to wina softu ?Ma ktoś porównanie dotyku między softem global a miui polska ? Generalnie telefon na spory plus po przesiadce ,tylko póki co ten problem z dotykiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 nie ma żadnych problemówWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Witam ,jestem świeżo po przesiadce z Redmi Note 4x na Pocophone.Po wyjęciu smartfonu z pudełka zaktualizowałem Miui -mam wersję Global 10.0.6.0. Mam pytanie ,czy macie też problem z dotykiem tzn.jest jakiś taki anemiczny ,nie nadąża za moimi ruchami ( nawet w tej chwili gdy piszę posta ) czy to wina softu ?Ma ktoś porównanie dotyku między softem global a miui polska ? Generalnie telefon na spory plus po przesiadce ,tylko póki co ten problem z dotykiem... poczekaj aż wyjdzie android pie, prawdopodobnie na tym sie teraz koncentrująWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Już wyszło dostępne jest w wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted December 31, 2018 Share Posted December 31, 2018 Witam mam zamiar kupić ten telefon. Jak z jego awaryjnością ? trafił już ktoś jakiś wadliwy egzemplarz ? Opłaca się kupić ? czy może lepiej coś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
uremytoy Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Wg mnie opłaca się i to bardzo. Jedyną główna wadą może być notch ale da się do niego przyzwyczaić oraz brak nfc dla niektórych. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Orientuje się ktoś jak jest z gwarancją przy kupnie od xiaomi na aliexpress? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 (edited) Wysyłasz do Chin. Ale z drugiej strony ta chińska gwarancja jest taka, że paru osobom wymienili telefon na nowy innej marki z gorszymi parametrami, a nowy wcale nie oznacza nowy, może być po naprawie serwisowej w Chinach. I to wszystko zgodne z warunkami gwarancji. Twój kiedyś naprawią i czeka by komuś innemu wcisnąć. Gdzieś czytałem chyba na telchina. Ale nie wiem czy nadal jest taka polityka w Chinach. Edited January 2, 2019 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Dzięki, to nie będę ryzykował. Mam już złe doświadczenia z gwarancją oneplus one Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) ja kupiłem na allegro z tego co wiem, na gwarancję odsyłam do sprzedawcy. Odblokował już ktoś boot loadera? aktualizowaliście odrazu po włączeniu ? Edited January 3, 2019 by lukasz1992 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastek Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Ja zaraz po zakupie zaktualizowałem do android 9. Póki co telefon po przesiadce z Note 4 mega !!!! Jedynie co pisałem w innym poście podwieszaja mi się raz na jakiś czas karty SIM. Naprzemiennie SIM1 , SIM2. Poprostu pokazują jakiś tam zasięg ale jestem niedostępny dla nikogo. Sam też nie mogę zadzwonić jedynie restart telefonu pozostaje. Średnio raz w tygodniu. Mam już od miesiąca pozwolenie na odblokowanie bootloadera ale ciągle się wacham co do instalowania miuipolska. Czy te sofciki są już w miarę stabilne żeby można zacząć przygodę z testowaniem ????Na NOTE 4 byłem i w sumie dalej jestem wiernym użytkownikiem miuipolska bo telefon dalej działa u innego z członków rodziny ale nie wiem jak to wygląda w przypadku POCO. PozdrawiamWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Dnia 11.11.2018 o 08:23, koala napisał: Witam ,zastanawiam się nad zmianą z RN4 na Pocophone ,ale niepokoją mnie te powiadomienia, co jest nie tak ? czy jest jest kolorowa dioda powiadomień ? dźwięk powiadomień ? dla mnie to ważne funkcje. Ściągnij np. Smart Launcher 5 ustawiasz jako domyślny. I masz ładne powiadomienia. Dioda powiadomień jest. Dzwięku nie sprawdzałem. W ustawieniach to można uaktywnić pewnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor 11 Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Ściągnij np. Smart Launcher 5 ustawiasz jako domyślny. I masz ładne powiadomienia. Dioda powiadomień jest. Dzwięku nie sprawdzałem. W ustawieniach to można uaktywnić pewnie...jest biała dioda powiadomień , też bym zmienił kolor np. na czerwony lub niebieski ale narazie nie ma jak, żadna apka do tego celu nie działa.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 jest biała dioda powiadomień , też bym zmienił kolor np. na czerwony lub niebieski ale narazie nie ma jak, żadna apka do tego celu nie działa.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu TapatalkaAle się uparłeś na te kolory.... Mi biała dioda nie przeszkadzaWysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Kto podpowie jak ustawić chrome na domyślną przeglądarkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 A nie pyta się przy otwieraniu linków? Jak nie to Panel sterowania > aplikacje > 3 kropki u góry > domyślne aplikacje > Przeglądarka Ps jest ktoś z okolic Lublina w stronę Piask żeby zobaczyć na żywo Pocophona? Ew czy ktoś wie czy x-kom w felicity ma na wystawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_piotrek Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Dzięki już sobie poradziłem niestety otwierał od razu przeglądarce Mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpone Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Panie i Panowie, kto z was ma naklejone szkło hartowane na wyświetlacz? Jakie firmy polecacie? Ja już mam kolejne szkło naklejone które kolejny raz się w dziwny sposób odkleja. Dołączam zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts