Adamk102 Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 @aramis bloker reklam masz zainstalowany? Jeżeli tak to go wyłącz i spróbuj wtedy. U mnie pomaga wyłączenie na chwilę adaway Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 4 minuty temu, aramis napisał: To już chyba 3 wersja kiedy nie działa synchronizacja z chmurą xiaomi. Jak nie działa, jak działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Jedyna rzecz, która mnie irytuje. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolerro Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Mi Mix 2 - bateria duuuużo lepiej, ale zdarzają się lagi UI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 @Heisenberg Ale tak już jest od kilku wersji Mi od tego ROMu wyświetla się tak i dopiero jak kliknę to rozwija się do postaci jak u Ciebie: Na Mi5s wszystko działa. SafetyNet też działa. Jak coś komuś nie działa to jest cienias Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Mi po aktualizacji wywaliło dwie apki, tindera i jeszcze jakąś, której praktycznie nie używałem i nie pamiętam co to było. Teraz tinder się nie instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 wciaz brak podpisow pod zdjeciami w galerii Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 A może celowo się ich pozbyli? Nawet patrząc na nie pierwszy raz w życiu od razu widać do czego służą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Tych podpisów nie ma od 8.9.13 już. Usunęło to Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Dnia 13.10.2018 o 21:24, bergmen napisał: Mi5s - płatności zbliżeniowe nie działają. Na poprzednich wydaniach nie było z tym nigdy problemu. To była wina magiska. ROM już działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 20 godzin temu, latet napisał: Jak nie działa, jak działa. Synchronizacja działa, ale u mnie nie robi kopii w chmurze na MI5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 17 minut temu, Adamcom napisał: Synchronizacja działa, ale u mnie nie robi kopii w chmurze na MI5. Nie tylko u ciebie, z kopią jest jakiś problem, na global dev 8.10.11 też nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Miło zaskoczony jestem baterią na obecnej aktualizacji, 10h pracy wyświetlacza, to najlepszy wynik jaki udało mi się kiedykolwiek osiągnąć. Wszystko chodzi aż miło, jedynie ikonka WhatsApp wyświetla zawsze 1 powiadomienie,bez względu ile tak naprawdę przyszło wiadomości. Mimo to uważam, że to najlepszy ROM MIUI 10 dla Mido jaki się do tej pory ukazał:-D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 2 godziny temu, Adamcom napisał: Synchronizacja działa, ale u mnie nie robi kopii w chmurze na MI5. U mnie synchronizacja działa, ale od 20.08 przestało robić kopię zdjęć, pozostałe rzeczy robi ok :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertN Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 nie można ustawić oszczędzania energii w aplikacjach. Mam ustawione zamkniecie aplikacji które działają w tle, a i tak dostaje powiadomienia push. Ustawienia nie zapisują się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 2 godziny temu, Robcik napisał: Miło zaskoczony jestem baterią na obecnej aktualizacji... Czy ktoś z Mi6 potwierdza dobre wyniki na baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zieloony Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 51 minut temu, maciek04 napisał: Czy ktoś z Mi6 potwierdza dobre wyniki na baterii? Tia, potwierdzam,że u mnie tak źle to jeszcze nie było nigdy. Bateria leci na łeb , na szyje ( (przeszedłem z wersji 8.9.6) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) Dnia 14.10.2018 o 13:12, latet napisał: Jak nie działa, jak działa. To już chyba 3 wersja kiedy nie działa synchronizacja z chmury. U mnie niestety nie. Próbowałem różnych rzeczy i nic. Co ciekawe nie mogę się wylogować z konta xiaomi bo wywala brak połączenia w sieci. Jest tak samo na WIFI jak i na mobilnych. Edited October 15, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
golem14 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Ogólnie ma MIUI 10 bardzo słaby minutnik (krok do tyłu) tylko 1 licznik reszta to jakiś badziew wygrzebany z aplikacji relaksacyjnych (szum morza, lasu itp) - trzeba będzie sobie zainstalować coś zewnętrznego Aplikacja Poczta cały czas ściąga mi pocztę pomimo, że nie mam zaznaczonej opcji synchronizacji - największy bug IMO Po ostatniej aktualizacji zniknęły mi wcześniejsze Notatki - ale to mały błąd - trzeba było zrobić kopię w chmurze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) 4 godziny temu, aramis napisał: A próbowałeś z włączoną lokalizacją? Ponadto - ta opcja nazwana "Kopia" ma niewielki sens. Piszę, bo być może nie każdy z czytających wątek to wie. Ona nie kopiuje danych aplikacji, ale tylko same, "gołe" aplikacje, bez żadnych danych czy ustawień użytkownika. Jeśli to kogoś urządza - ok. Dla mnie zeroprzydatne. Edited October 15, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Tak próbowałem. Nie działa. Tu nie chodzi o kopie aplikacji tylko nie synchronizuje galerii zdjęć i filmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 5 minut temu, aramis napisał: Tu nie chodzi o kopie aplikacji tylko nie synchronizuje galerii zdjęć i filmów. Polecam GooglePhotos do tego zadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 RN4x Gdzie teraz w ustawieniach Opcje programisty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 @firefighter Ustawienia => Dodatkowe ustawienia i na dole będziesz miał Opcje programisty. Tylko wcześniej musisz kliknąć kilka razy w wersję MIUI w pełnej specyfikacji telefonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) A co w końcu z tym wyświetlaniem kontaktów. Pomimo zaznaczenia tylko konto Google wyświetla kontakty z wszystkich kont i sim. W ten sposób kontakty są dublowane a nawet potrojone Edited October 16, 2018 by firefighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Mi 6 bateria bez szału... Bardzo bez szału. Niestety bywało lepiej nawet na poprzednim sofcieWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Czy ktoś z forumowiczów posiada może Mi8 EE, bo u mnie po wykonaniu aktualizacji z wersji 8.8.30 do obecnej, oczywiście z wykonaniem full wipe, nie działa odblokowywanie twarzą ( jest tylko wariant 2d i jeszcze nie robi zdjęcia) oraz skaner odcisków palców . Zmuszony byłem powrócić do wersji 8.8.30, wszystko poszło bezproblemowo , wszystko działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi75 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Na Mi 8 bateria leci jak szalona. Poprzedni soft 8.8.30, o tej porze dnia było powyżej 70%, a trzech bateriożerców to były Yanosik, gierka i Insta lub Facebook. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 10 minut temu, Hubi75 napisał: Na Mi 8 bateria leci jak szalona. No chyba nie: Średnio ładuje co 36h (zależnie od użytkowania), mam za każdym razem w okolicach 8h SoT (czasami 7, czasami 9, zależnie od dnia) i tak trzyma w sumie od 1 aktu do andka 9. Aktualizuje na bieżąco. LTE, WiFi, CDA/Netflix, przeglądanie neta/newsy/twitter/FB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi75 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 11 minut temu, Nezumi napisał: No chyba nie: Średnio ładuje co 36h (zależnie od użytkowania), mam za każdym razem w okolicach 8h SoT (czasami 7, czasami 9, zależnie od dnia) i tak trzyma w sumie od 1 aktu do andka 9. Aktualizuje na bieżąco. LTE, WiFi, CDA/Netflix, przeglądanie neta/newsy/twitter/FB. Wczoraj też miałem porównywalnie z poprzednim softem, ale dzisiaj jest dramat. Ostatnie 25 minut to kolejne 10%... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 39 minut temu, Hubi75 napisał: Wczoraj też miałem porównywalnie z poprzednim softem, ale dzisiaj jest dramat. Ostatnie 25 minut to kolejne 10%... Czyli coś między wczoraj, a dziś się zmieniło, zastanów się co, wtedy dorwiesz winnego. Np. słaby zasięg, częste zmiany bts, szczegół, a jednak baterie drenuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) Na Mi5 dawno nie miałem problemu z playerem audiobookow na ekanie blokady (używam Smart Audiobook Player), nie ma tez playera (na zablokowanym ekranie) po przeciągnięciu z górnej belki (notyfikacji). Gdzieś to muszę jeszcze włączyć? Poza aplikacja oczywiście. Dodam ze nie zmianiełem od kilku buildow dawna motywu - bo było okej - i teraz tez jest jakiś standardowy. mam tak: Co ciekawe np. Tidal jest na ekranie blokady. Edited October 16, 2018 by wyzwolenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
golem14 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Potwierdzam, bateria słabo, słabo - poprzednio 3 dni bez ładowania. Myślałem, że to po instalacji Messangera ale ubijam to cholerstwo całkowicie i nadal spada. Sam Messanger 1,2% to mniej niż czytnik News - 1,3%. Najwięcej Android System 20,1%. Wyłączyłem dziś kopię w chmurze zobaczę co się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cwaniaky Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) Pisałem wcześniej o słabej baterii na Mi6. Chciałbym podzielić się screenami z użycia baterii i mam pytanie, czy to ma bardziej związek z tym, że często wybudzam telefon (cały czas korzystam z messengera), jednak SOT 3h, czy rom sam w sobie drenuje baterie. Synchronizacja wyłączona, jasność ekranu na auto, z chmury nie korzystam, aplikacje jak widać. Spoiler Edited October 16, 2018 by cwaniaky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 @cwaniaky Przecież wszystko masz OK na wykresach, nic Ci baterii nie drenuje, mess, snap, co więcej nie pozwalasz telefonowi wejść w Deep Sleep przez częste wybudzanie. Przy takim użytkowaniu ~12-13h używania jest normalne... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts