Jump to content

Mi band 3 nfc zmiana na polski

loko_radek1

Recommended Posts

58 minut temu, loko_radek1 napisał:

Witam prosze o pomoc jak zmienić język w opasce mi band 3 nfc mam iphona 7 aplikacja mi fit 3.5.0 

Abstrahując od problemu, mam prośbę wynikającą z innego tematu - czy kolega mógłby sprawdzić wg. możliwości czy opaska (oraz telefon) w jakikolwiek sposób reaguje na zaprogramowanego taga NFC?

2 godziny temu, loko_radek1 napisał:

Opaska pochodzi z Chin .To wiecie jak wgrać 

Firmware z wymuszonym językiem polskim i datą D.MM (NIE TESTOWANY, ale nie powinno być problemu). W archiwum w razie czego znajduje się też oryginalny fw.

Do wgrania na androidzie aplikacją gadgetbridge lub notify&fitness, na iOS możliwe że zadziała Amaztools, jak na tym filmie: YouTube

miałem dodac nagranie ale nie miałem  czasu 

mam  xiaomi mi 6 i chciałbym wgrać wreszcze język polski do opaski mi band 3 nfc i sprawdzić płatność karta prosze o podanie skąd można pobrać język i po kolei instrukcję instalacji programów  dziękuje 

Dnia 17.10.2018 o 12:46, loko_radek1 napisał:

No i pięknie  i co dalej

Bardzo ładne zdjęcie, ale wypadałoby napisać coś więcej, np. co robiłeś z opaską.

Zazwyczaj taki komunikat oznacza konieczność aktualizacji zasobów po wykonanej aktualizacji firmware.

• Haha 1

8 godzin temu, creed44 napisał:

A jak to wygląda w aplikacji ? Prawidłowo wykryła opaskę ? 

Na chwile obecna wyglada to tak komunikat na opasce wyświetla komunikat podłącz z apk by aktualizowac✌️ Obojętne w jakim systemie poradzicie jak to zrobić . Może coś nie pokolei robie . Doradźcie tak żeby zegarek spowrotem działał bo na chwile obecna wyświetla to co pokazałem .

podajcie prosze link z której strony mam pobrać żeby było dobrze obojętne na który system  tylko napiszcie czy na android czy na ios.Bylem i mui i maja wyje... na chińskie produkty.

W opasce mi band 3 nfc nie będzie działać !!!!100%nie polecam nie ma sensu przepłacać 

Xianomi Nie wypuścił mi banda 3 nfc na Polskę tego modelu .

Nie wierze ze tego nie da rady naprawić pomocy 

Edited by loko_radek1

2 godziny temu, loko_radek1 napisał:

W opasce mi band 3 nfc nie będzie działać !!!!100%nie polecam nie ma sensu przepłacać

Ale my o tym dobrze wiemy. Chyba że sam sobie odpowiadasz. 

Dobrze że już działa opaska.

Edited by SKORPION

• 2 weeks later...
Dnia 11.10.2018 o 16:26, b4s1l napisał:

Firmware z wymuszonym językiem polskim i datą D.MM (NIE TESTOWANY, ale nie powinno być problemu). W archiwum w razie czego znajduje się też oryginalny fw.

Do wgrania na androidzie aplikacją gadgetbridge lub notify&fitness, na iOS możliwe że zadziała Amaztools, jak na tym filmie: YouTube

Witam.

Nie chcę zakładać nowego wątku bo większość pytań będzie dotyczyła zmiany w Mi Band 3 NFC języka na ojczysty Polski.

Po zakupie Xiaomi PocoPhone F1 6/128Gb i szoku jaki dostałem po trzech tygodniach użytkowania tak miażdżącego konkurencję smartfona zamierzam w niedalekiej przyszłości zakupić Mi Band 3 NFC, w wiodącym portalu z chińskimi produktami znalazłem Mi Band 3 NFC za 107 PLN więc cena jest kusząca w porównaniu z wersją Global i moje pytania z tym związane brzmią:

Ad. 1: Czy po zmianie na język polski wszystkie funkcje będą prawidłowo działać NFC, GPS i cała reszta?

Ad. 2: Czy po zmianie na język Polski Mi Band 3 NFC może losowo się zawieszać podczas korzystania z jakiejś funkcji?

Ad. 3: Czym różni się wersja Mi Band 3 NFC "CN" od Mi Band 3 NFC bez "CN" i czy trzeba zmieniać w wersji bez "CN" język na polski a jeżeli tak to czy przebiega to tak samo?

Ad. 4: Jakim programem najbezpieczniej wgrać Polski język do Mi Band 3 NFC "CN" i bez "CN" z poziomu Xiaomi PocoPhone F1 nawet gdyby miało się to wiązać z utratą statystyk zbieranych przez Mi Band 3 NFC "CN" i bez "CN"?

Ad. 5: Są gdzieś tutki z prawidłowym wygrywaniem programem z punktu ad. 4?

Ad. 6: Czy wersja Mi Band 3 NFC "CN" i bez "CN" jest lepiej lub gorzej wykonana niż wersja Global?

Być może będę miał więcej pytań w przyszłości ale na dzień dzisiejszy wystarczą mi odpowiedzi na powyższe 6 pytań bez zbędnego rozpisywania się bo wiadomo że czas kogoś kto ma większą wiedzę praktyczną jest ceny.

2 godziny temu, SKORPION napisał:

A po co Ci wersja z NFC? 

Mam zwykłą wersję Global i taką mogę polecić  

W pracy mamy automaty z terminalem płatniczym i kantynę też więc fajnie by było płacić drobne kwoty i nie bać się że zgubi się kartę podczas stresującej ośmiogodzinnej zmiany.

6 minut temu, YetiZDalekiejKamczatki napisał:

W pracy mamy automaty z terminalem płatniczym i kantynę też więc fajnie by było płacić drobne kwoty i nie bać się że zgubi się kartę podczas stresującej ośmiogodzinnej zmiany.

Jeśli pracujesz w Chinach, to jak najbardziej skorzystasz. W Polsce nigdzie nie zapłacisz Mi Bandem.

7 godzin temu, b4s1l napisał:

Jeśli pracujesz w Chinach, to jak najbardziej skorzystasz. W Polsce nigdzie nie zapłacisz Mi Bandem.

Czemu nigdzie nie zapłacę Mi Bandem 3 NFC? Mają inny standard NFC?

Proszę o więcej szczegółów lub odnośnik do informacji na temat NFC w Mi Band 3.

44 minuty temu, SKORPION napisał:

Zapłacisz ale w Chinach ;)

Lektura która już była 

https://miuipolska.pl/forum/topic/38854-mi-band-3-nfc/

Możliwe że jak Xiaomi skończy wsparcie to uwolni kod źródłowy opaski i jest szansa że będzie działać na całym świecie. Do tego jeszcze dochodzi XDA Developer's i magicy z Custom ROMami więc też jest jakaś szansa na globalne działanie NFC.

Lepiej mieć urządzenie z uśpioną funkcją  i dopłacić te 20 - 30PLN bo kto wie co przyniesie przyszłość.

Ale nigdzie nie pisze lub nie doczytałem czy można parować inne kary miejskie np. komunikacji miejskiej z Mi Band 3 NFC bo to też w pewnym stopniu wygoda gdy wsiada się do zatłoczonego autobusu.

9 minut temu, YetiZDalekiejKamczatki napisał:

Lepiej mieć urządzenie z uśpioną funkcją  i dopłacić te 20 - 30PLN bo kto wie co przyniesie przyszłość.

Napewno przyniesie mibanda 10 zanim nfc zacznie działać w miband 3 :)

To że jest to jedno ale banki w Polsce nie pozwolą na te płatności za pomocą opaski.

Ale jak Ty masz się z tym lepiej czuć to kup z nfc. 

30 minut temu, SKORPION napisał:

Napewno przyniesie mibanda 10 zanim nfc zacznie działać w miband 3 :)

To że jest to jedno ale banki w Polsce nie pozwolą na te płatności za pomocą opaski.

Ale jak Ty masz się z tym lepiej czuć to kup z nfc. 

No to lipa bo jedynie Mi Pay musi wszystko obsługiwać i żadnej karty nie da się sparować jak na razie w Polsce.

Ale zobaczymy bo Xiaomi jest w ścisłej czołówce producentów mobilnej elektroniki więc i Mi Pay się upowszechni.