Brus9500 Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Witam, od kilku dni mam nietypowy problem z telefonem. Mianowicie automatycznie uruchamia mi się wifi i łączy z zapisanymi sieciami. Czy jest jakieś ustawienie w opcjach powodujące samoczynne łączenie się z sieciami? Przekopałem ustawienia ale nic "mądrego" nie znalazłem. Wersja MIUI - 9.6.5.0 Global.
skay77 Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Brus9500 a patrzyłeś to https://framapic.org/iLzKkOeLqjec/jBL7Gy5bnEBU https://framapic.org/eAHrLScV374J/OoCr41MZBSKiWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Wi-Fi może włączać wiele aplikacji, o ile mają nadane takie uprawnienia. Trzeba by sprawdzić w Panelu sterowania, Inne uprawnienia, Uprawnienia, Zarządzanie połączeniem Wi-Fi.
Karls Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Mam to samo na Mi5 - odebrałem wszystkim aplikacjom uprawnienie do WiFI i nic to nie zmieniło. Pomaga tylko włączenie trybu samolotowego ale to żadne rozwiązanie. Jakieś pomysły co dalej?
daniel.wu Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Mam to samo na Mi5 - odebrałem wszystkim aplikacjom uprawnienie do WiFI i nic to nie zmieniło. Pomaga tylko włączenie trybu samolotowego ale to żadne rozwiązanie. Jakieś pomysły co dalej?Spróbuj ogarnąć która apka Ci to wywołuje. U mnie była to aplikacja poczty podczas jej aktualizacji. Wejdź w pocztę, odśwież i zobacz czy włączyło Ci wifi. Jeśli tak, to masz winowajcę, jeśli nie, to.. szukaj dalejWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Karls Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 @daniel.wu - Tak, wejście w apkę poczty wywołuje każdorazowo włączenie WiFI. Tylko co z tym zrobić? Używam tej poczty, aktualizacji się nie da odinstalować. Jakieś pomysły?
daniel.wu Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 [mention=5029]daniel.wu[/mention] - Tak, wejście w apkę poczty wywołuje każdorazowo włączenie WiFI. Tylko co z tym zrobić? Używam tej poczty, aktualizacji się nie da odinstalować. Jakieś pomysły?Wiesz co, ja generalnie wyczyściłem wszystkie dane aplikacji, no i pomogło, choć 2 razy to musiałem robić. Oczywiście później znowu musiałem ustawiać cała pocztę. Skoro objaw masz taki jak ja, kilka użytkownikow też pisze o tym problemie, więc na bank jest to sprawa 'z gory'. Bo u mnie zawsze było okej, nic nie grzebałem a tu nagle wifi się zaczęło włączać. Więc być może zepsuli, to i sami naprawia. ;PWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts