Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

od kilku dni mam nietypowy problem z telefonem. Mianowicie automatycznie uruchamia mi się wifi i łączy z zapisanymi sieciami. Czy jest jakieś ustawienie w opcjach powodujące samoczynne łączenie się z sieciami? Przekopałem ustawienia ale nic "mądrego" nie znalazłem. Wersja MIUI - 9.6.5.0 Global.

Posted

Wi-Fi może włączać wiele aplikacji, o ile mają nadane takie uprawnienia. Trzeba by sprawdzić w Panelu sterowania, Inne uprawnienia, Uprawnienia, Zarządzanie połączeniem Wi-Fi.

Posted

Mam to samo na Mi5 - odebrałem wszystkim aplikacjom uprawnienie do WiFI i nic to nie zmieniło. Pomaga tylko włączenie trybu samolotowego ale to żadne rozwiązanie. Jakieś pomysły co dalej?

Posted
Mam to samo na Mi5 - odebrałem wszystkim aplikacjom uprawnienie do WiFI i nic to nie zmieniło. Pomaga tylko włączenie trybu samolotowego ale to żadne rozwiązanie. Jakieś pomysły co dalej?
Spróbuj ogarnąć która apka Ci to wywołuje. U mnie była to aplikacja poczty podczas jej aktualizacji. Wejdź w pocztę, odśwież i zobacz czy włączyło Ci wifi. Jeśli tak, to masz winowajcę, jeśli nie, to.. szukaj dalej

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

@daniel.wu - Tak, wejście w apkę poczty wywołuje każdorazowo włączenie WiFI. Tylko co z tym zrobić? Używam tej poczty, aktualizacji się nie da odinstalować. Jakieś pomysły?

Posted
[mention=5029]daniel.wu[/mention] - Tak, wejście w apkę poczty wywołuje każdorazowo włączenie WiFI. Tylko co z tym zrobić? Używam tej poczty, aktualizacji się nie da odinstalować. Jakieś pomysły?
Wiesz co, ja generalnie wyczyściłem wszystkie dane aplikacji, no i pomogło, choć 2 razy to musiałem robić. Oczywiście później znowu musiałem ustawiać cała pocztę.
Skoro objaw masz taki jak ja, kilka użytkownikow też pisze o tym problemie, więc na bank jest to sprawa 'z gory'. Bo u mnie zawsze było okej, nic nie grzebałem a tu nagle wifi się zaczęło włączać. Więc być może zepsuli, to i sami naprawia. ;P

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...