Luis Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Witam, Z góry uprzedzam, że w tematyce smartfonów jestem zielony i proszę o wyrozumiałość, jeśli pytanie wyda się głupie. Aktualnie wysyłać maile mogę jedynie, gdy mam włączone wifi. A czy jest sposób bym mógł to robić przy włączonych samych tylko danych mobilnych? Nie zawsze jestem w zasięgu wifi, a z poczty niekiedy jestem zmuszony korzystać.
Luis Posted October 11, 2018 Author Posted October 11, 2018 Sęk w tym, że gdy mam włączone dane mobilne, to maili wysyłać nie mogę. Dostaję wtedy komunikat "Nie udało się wysłać maila. java.net ConnectException. Permission denied".
daniel.wu Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 W ogóle nie wiem, czy aplikacja pocztą od wczoraj nie zaczęła świrować. U mnie odświeżanie poczty powoduje, że włącza mi się wifi. Tak po prostu. Pomimo, że cały czas korzystam tylko z danych mobilnych. Niby aktualizuje mi nowe wiadomości, no ale to włączanie wifi mnie irytuje. Ktoś ma też podobne objawy? Rzecz zaczęła się dziać od wczoraj, nic nie grzebałem w ustawieniach. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
saataniel Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Sprawdż inną poczte np. mymail czy działa normalnie po danych komórkowych 1
FromWP Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 @Luis Wejdź w Panel sterowania, Zarządzanie aplikacjami, Poczta i tam w zakładce Ogranicz zużycie danych powinienno być odhaczone Dane mobilne.
daniel.wu Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Sprawdziłem Gmaila - tam bez problemu śmiga. Wyczyściłem wszystkie dane aplikacji poczta (wczoraj też to robiłem) i na razie spokój, wifi się nie włącza, a synchronizacja poczty jest. No zobaczymy czy problem ustąpil. Wczoraj też waliły mi jakieś błędy aplikacji. Może już po kłopocie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 3 godziny temu, Luis napisał: "Nie udało się wysłać maila. java.net ConnectException. Permission denied" Nie masz udzielonej zgody dla apki... Wejdź w miejsce gdzie wskazał @FromWP.
Recommended Posts