Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Z góry uprzedzam, że w tematyce smartfonów jestem zielony i proszę o wyrozumiałość, jeśli pytanie wyda się głupie.

Aktualnie wysyłać maile mogę jedynie, gdy mam włączone wifi. A czy jest sposób bym mógł to robić przy włączonych samych tylko danych mobilnych? Nie zawsze jestem w zasięgu wifi, a z poczty niekiedy jestem zmuszony korzystać.

Posted

Sęk w tym, że gdy mam włączone dane mobilne, to maili wysyłać nie mogę. Dostaję wtedy komunikat "Nie udało się wysłać maila. java.net ConnectException. Permission denied".

Posted

W ogóle nie wiem, czy aplikacja pocztą od wczoraj nie zaczęła świrować. U mnie odświeżanie poczty powoduje, że włącza mi się wifi. Tak po prostu. Pomimo, że cały czas korzystam tylko z danych mobilnych. Niby aktualizuje mi nowe wiadomości, no ale to włączanie wifi mnie irytuje. Ktoś ma też podobne objawy? Rzecz zaczęła się dziać od wczoraj, nic nie grzebałem w ustawieniach.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

@Luis Wejdź w Panel sterowania, Zarządzanie aplikacjami, Poczta i tam w zakładce Ogranicz zużycie danych powinienno być odhaczone Dane mobilne.

Posted

Sprawdziłem Gmaila - tam bez problemu śmiga.
Wyczyściłem wszystkie dane aplikacji poczta (wczoraj też to robiłem) i na razie spokój, wifi się nie włącza, a synchronizacja poczty jest. No zobaczymy czy problem ustąpil. Wczoraj też waliły mi jakieś błędy aplikacji. Może już po kłopocie

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted
3 godziny temu, Luis napisał:

"Nie udało się wysłać maila. java.net ConnectException. Permission denied"

Nie masz udzielonej zgody dla apki... Wejdź w miejsce gdzie wskazał @FromWP.