mruczek66 Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 witam. zainstalowałem miui 36.0.0 i od tej pory nie mogę zainstalować gier apk z plikiem obb. po instalacji i włączeniu gry wywala na pulpit. tak jak bym miał za słaby telefon do danej gry. na poprzedniej wersji miui było ok. praktycznie żadnej gry z obb nie da się zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Masz na myśli instalację oficjalnej aplikacji ze sklepu, tak? MI3 powered By Miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 oczywiście . czy ktoś miał taki problem i dał radę go rozwiązać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Nie można tu zrobić praktycznie NIC poprostu MIUI zlewa nas i od premiery fona nadal nie dali patch który naprawi problem z kartą SD.. telefon źle widzi SD i nie można jej używać musisz używać program folder mount i każdy folder z osobna montować Wiem masakra..... Próbowałem zrobić w terminalu link (bo android w końcu też linux ) ale nie idzie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Po pierwsze nie MIUI tylko Xiaomi. Po drugie nie zlewa, tylko tak jest zrobione przez Google w Androidzie 4.3+. Xiaomi robi jeden ROM dla telefonów, a nie tu damy pliki na SD, a tu nie, tym bardziej, że MIUI jest robione pod serię Mi, gdzie nie ma kart SD. Po trzecie niedługo powinniście dostać MIUI 6 4.4, gdzie już fabrycznie nie da się apek na SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 wieć tak: - tu jest 4.2.2 - kitkat miui v6 jest tylko dla redmi note LTE - to na c**a robia fona z wejsciem na kartę które nie działa... lenovo miało ten sam problem jak wypuscili kilka modeli jakiś czas temu ale po 1msc wydali łatkę - kto był tak głupi w gooogle żeby zabronić instalacji na SD przecież tak to się mieści tylko 1 gra powiedzmy San Andreas, a co z resztą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Jak 1 gra? Masz 8 GB pamięci wewnętrznej, z czego z 6 do własnej dyspozycji. Google po prostu uznało, że SD wyjdą z użycia. Flagowce nie mają wejść SD, tylko dużo pamięci wewnętrznej. SD masz w Note do własnych plików, zdjęć i muzyki, pamięć wewn. dla aplikacji. Tak, jest 4.2.2, ale MIUI V5 było przeznaczone na Mi2/S, które SD nie ma (jak i Mi3/4). Niedługo powinien być 4.4 MIUI 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 (edited) Co do wbudowanej... Nie wiem jak jest na papierze ale realnej pojemności "sdcard0" ma w okolicach 2GB... Moze mam coś nagrzebane przez chinoli bo jak dostałem to był modowany rom i wgrałem oficjalnego z miui.com w wersji dla chin Edited December 11, 2014 by bololabich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts