Jump to content

Gry apk z plikiem obb nie można zainstalować

mruczek66

Recommended Posts

witam. zainstalowałem miui 36.0.0 i od tej pory nie mogę zainstalować gier apk z plikiem obb. po instalacji i włączeniu gry wywala na pulpit. tak jak bym miał za słaby telefon do danej gry. na poprzedniej wersji miui było ok. praktycznie żadnej gry z obb nie da się zainstalować.

• 1 month later...

Nie można tu zrobić praktycznie NIC poprostu MIUI zlewa nas i od premiery fona nadal nie dali patch który naprawi problem z kartą SD.. telefon źle widzi SD i nie można jej używać musisz używać program folder mount i każdy folder z osobna montować :( Wiem masakra..... Próbowałem zrobić w terminalu link (bo android w końcu też linux :) ) ale nie idzie....

Po pierwsze nie MIUI tylko Xiaomi.

Po drugie nie zlewa, tylko tak jest zrobione przez Google w Androidzie 4.3+. Xiaomi robi jeden ROM dla telefonów, a nie tu damy pliki na SD, a tu nie, tym bardziej, że MIUI jest robione pod serię Mi, gdzie nie ma kart SD.

Po trzecie niedługo powinniście dostać MIUI 6 4.4, gdzie już fabrycznie nie da się apek na SD.

wieć tak: 
- tu jest 4.2.2

- kitkat miui v6 jest tylko dla redmi note LTE :(

- to na c**a robia fona z wejsciem na kartę które nie działa... lenovo miało ten sam problem jak wypuscili kilka modeli jakiś czas temu ale po 1msc wydali łatkę

- kto był tak głupi w gooogle żeby zabronić instalacji na SD przecież tak to się mieści tylko 1 gra :( powiedzmy San Andreas, a co z resztą?

Jak 1 gra? Masz 8 GB pamięci wewnętrznej, z czego z 6 do własnej dyspozycji.

Google po prostu uznało, że SD wyjdą z użycia. Flagowce nie mają wejść SD, tylko dużo pamięci wewnętrznej. SD masz w Note do własnych plików, zdjęć i muzyki, pamięć wewn. dla aplikacji.

Tak, jest 4.2.2, ale MIUI V5 było przeznaczone na Mi2/S, które SD nie ma (jak i Mi3/4). Niedługo powinien być 4.4 MIUI 6.

Co do wbudowanej... Nie wiem jak jest na papierze ale realnej pojemności "sdcard0" ma w okolicach 2GB... Moze mam coś nagrzebane przez chinoli bo jak dostałem to był modowany rom i wgrałem oficjalnego z miui.com w wersji dla chin

Edited by bololabich

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...