Jump to content

IPTV na Mi Box

Cacper

Recommended Posts

No i przetestowałem. Prędkości na poziomie 40 Mbps ale ping strasznie duży. Tak od 100 do 180 ms i tu leży problem. Każdy stream na żywo aby płynnie działał musi mieć małe pingi.

Dodam że telefon na teście ma pingi w okolicy 5 ms i problem nie jest po stronie routera bo inne sprzęty w domu działają naprawdę szybko. Mam łącze 50 Mbps.

Mi boxy nie lubią się z niektórymi routerami. Miałem TPLinka i nie działało to dobrze, podobnie jak u ciebie co chwilę się wieszało. Zmiany w ustawieniach kanałów i podziału auto/20/40MHz nic nie dawały. Kupiłem router Xiaomi 3G i jak ręką odjął. Teraz mam Fanboxa 3.0 od Orange i działa OK. Jak jesteś zainteresowany mogę sprzedać ten router Xiaomi bo leży w piwnicy niepotrzebny.
Albo jak koledzy doradzają kabel.

U mnie dla odmiany po wymianie rutera na TP-Linka skończyły się problemy z WiFi na Boxie. Z tego co przetestowałem, to najmniej problemowe jest połączenie na 5 GHz. Duże pingi na WiFi często są wynikiem sporej odległości od rutera, albo zapchanego pasma.

• 3 months later...

Dziś zainstalowałem IPTV smart. Chodzi super. Ale mam problem. Jak przełączać np segregowanie lub dostać się do archiwum żeby oglądnąć powtórkę?  W samsungu załatwiało się to kolorowymi przyciskami. Tu robię różne kombinacje i nie mogę do  ego dojść.  Mój box to mi box s. Dzięki 

Screenshot_20210317-120402_Chrome.jpg

• 3 weeks later...

Witam 

Mam listę dobrze działająca, kupiłem  w Chinach, ale mam problem z EPG na IPTV smarters pro w żaden sposób niechce mi zadziałać. Na tivimate działa wszystko ok z Epg.ovh.   Czy ktoś ma pomysł jak to uruchomić na IPTV SMARTERS PRO?