Cacper Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Witam, jaki byłby najlepszy, dobry program (aplikacja na android tv) do oglądania przez cały czas w domowym zaciszu telewizji IPTV / format m3u, jaki byście polecili ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 IPTV Pro lub PerfectPlayer oba w sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapciu75 Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Smart IPTV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Tylko smart iptv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cacper Posted October 15, 2018 Author Share Posted October 15, 2018 (edited) Nie próbowałem jeszcze tego Smart IPTV. Ale aplikacje IPTV Pro oraz Perfect Player sprawdziłem, zacinają się one przy oglądaniu telewizji. Przy IPTV Pro mam wrażenie że dany program po kliknięciu na niego jest cofany/zapętlony o kilka minut wstecz przy każdym uruchomieniu danego kanału. Uruchamia się w tym samym momencie co za poprzednim razem. Też tak macie/mieliście? Mam internet o prędkości 150mb/s z kablówki UPC. Edited October 15, 2018 by Cacper 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Może kup inną listę albo weź test od kogoś innego albo korzystasz z darmowych list które mają tendencje do zapętlania Ja korzystam ze smart IPTV i nic prostszego i lepszego w obsłudze z epg nie ma Jedno co jest największym minusem mibox i iptv to obraz Próbowałem z różnymi rozdzielczoscia mi odświeżaniem ale cały czas tak samo nie jest to obraz takiej jakości jak z tunera od NC Plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Dnia 15.10.2018 o 10:45, Cacper napisał: Ale aplikacje IPTV Pro oraz Perfect Player sprawdziłem, zacinają się one przy oglądaniu telewizji Zacina sie??? To masz jakas maskare albo z lista albo z siecia. Mi BOX mam po wifi 5GHz(podstawa dla mi box inaczej przycina wszystko), transfer 150Mbit w Box przy 300mBit lacze. Apki sa dobre i to nie ich wina ze ci cos przycina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cacper Posted October 17, 2018 Author Share Posted October 17, 2018 Korzystam z listy bestbuyiptv.com (serwis płatny) Z obrazem nie mam problemu. Na Mi Box mam włączone wifi po 5GHz od samego początku. Nie mam żadnego problemu z innymi aplikacjami typu Netflix, YouTube itp. chodzą u mnie celująco dobrze, bez żadnych zacięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Sprawdz jak ci dziala lista np na VLC w tej samej sieci na PC. W ten sposob wyeliminujesz wadliwa liste. Moze router ci cos przycina? Jakie pingi, jaki transfer na box? Uzywasz VPN (spowalnia) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Sprawdźcie jeszcze iptv smarters pro. Bardzo dobra jakość obrazu nic nie przycina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inifnity007 Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Czy jest możliwość ustawienia aby Iptv włączało się automatycznie? Innymi słowy - aby działało to jak tv z zaprogramowanymi kanałami? Czy trzeba włączyć apke, wybrać kanał itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroz81 Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Da się. Po prostu po zakończeniu oglądania nie zamykaj aplikacji tylko wyłącz box. Po ponownym uruchomieniu od razu włączy Ci się aplikacja z kanałem który ostatnio oglądałeś. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustangpl Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Dnia 17.10.2018 o 13:57, Cacper napisał: Korzystam z listy bestbuyiptv.com (serwis płatny) Z obrazem nie mam problemu. Na Mi Box mam włączone wifi po 5GHz od samego początku. Nie mam żadnego problemu z innymi aplikacjami typu Netflix, YouTube itp. chodzą u mnie celująco dobrze, bez żadnych zacięć. Serwus, udało Ci się ogarnąć iptv? Mam ten sam problem, netflix player itp. działa dobrze, natomiast iptv bywa że tnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paraglobularna Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 16.10.2018 o 18:04, miki73 napisał: Zacina sie??? To masz jakas maskare albo z lista albo z siecia. Mi BOX mam po wifi 5GHz(podstawa dla mi box inaczej przycina wszystko), transfer 150Mbit w Box przy 300mBit lacze. Apki sa dobre i to nie ich wina ze ci cos przycina. Od początku uzywania miboxa mialam tplinka 841N który nie ma 5GHz wifi i nigdy w zyciu na zadnej aplikacji mi nie przycinało, ani net nie mulił, zatem nie jest to żadną podstawą. Jedyny problem pojawił sie kiedy słuchawki na BT podłaczałam wtedy się dopiero kaszaniło. Ale to też nie od wifi 2,4 GHz-owego bo pożyczyłam na test router archer c6 i podłaczyłam miboxa na 5Ghz i także po podłaczeniu słuchawek wifi siadało. Zatem te 5GHz nie jest żadnym wyznacznikiem niczego. Po odłaczeniu słuchawek dalej wszystko chodziło pieknie na 2.4GHz i żadna apka nigdy nie muliła się. Tak juz jest że jednym miboxy działają i nie mulą (miałam to szczęscie) a innym nie pomoże nic :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 Czy jest możliwość ustawienia aby Iptv włączało się automatycznie? Innymi słowy - aby działało to jak tv z zaprogramowanymi kanałami? Czy trzeba włączyć apke, wybrać kanał itd?Pewnie że tak. Ja używam płatnego Tivimate i tam jest taka opcja. Włącza przy uruchomieniu urządzenia ostatnio odtwarzany kanał. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Ja bardzo polecam SS IPTV jak ktoś nie korzystał polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_p Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Cześć, może mi ktoś łopatologicznie napisać jak skonfigurować iptv smarters pro czy inny podobny aby wpisać dane do testu? Nie kumam tego za bardzo, mam mi box 4s. Pliss help Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1984 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 witam czy komuś chodzi epg na iptv?i jeszcze mam pytanie czy samemu można jakoś edytować listę kanalów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost12 Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 Tak Epg chodzi ale musisz mieć odpowiednią listę z nazwami takimi jak masz w iptv. Edytować możesz jak używasz lokalnej listy w formacie m3u, zwykłym notatnikiem najlepiej notepad++. Obecnie najlepszy program do IPTV to TiviMate IPTV Player w wersji premium. Niestety nie posiada języka polskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1984 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 listę ogarnąłem tylko jeszcze jak z tym epg dokładnie napisać?bo mam rubryki w programie tvg-name i tvg-id i to ma byc podpisane jak normalne kanały?na przykładnie programu tvn w mojej liście kanałów m3u mam rubryki name: PL - TVN HD rubryka tvg- name: PL - TVN HD TVG ID- TVN.pl to jak to teraz podpisać żeby egp ruszyło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost12 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Epg to osobny plik generowany odpowiednim programem np. webgrab++. Jest to dość ciężkie do ogarnięcia. Jednak istnieją dobrzy ludzie którzy takie epg generują.wtedy wystarczy podać link do takiego epg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1984 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 (edited) widziałem gdzieś epg do ściągnięcia i w programie też można wpisać link do epg.Możesz podać link do epg?czy to musi być specjalny link pod daną listę? jeszcze mam jedno pytanie,bo listę m3u edytowałem programem ERD IPTV M3U Editor jako jedyny widział foldery,albo innymi nie umiałem sie posługiwać i taka lista mi teraz chodzi,ale nie widzi jako programy tv tylko vod i dlaczego tak może być? Edited February 5, 2020 by adam1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost12 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Darmowe epg znajdziesz na kodiwpigulce. Bardziej zaawansowane epg i dużo informacji o budowie list m3u na forum cvxcvx. Żeby epg wyświetlało się poprawnie w liście m3u nazwy kanałów muszą być dokładnie takie same (duże, małe litery stacje itd) jak w liście m3u Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1984 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 czyli to będzie ciężko ogarnąć,bo mam listę m3u z aliexpres i wszystko naprawdę ładnie chodzi,ale mam pełno innych folderów oprócz polskich i epg nie działa i chciałem jakoś to ogarnąć,ale widzę,że to nie będzie takie łatwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekho Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Dla mnie perfect Player idealnie wystarcza do iptv. Plus to duża wyraźna lista epg choć nie można przewijać w prawo oraz nagrywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Testowałem kilka programów i jak dla mnie nr 1 to TIVIMATE, przede wszystkim szybkość przełączania kanałów, możliwość wybierania kanałów z pilota TV poprzez przyciski numeryczne, menu które mi odpowiada, brak przycięć. Polecam wersję pro, wujek google znajduje taką.Nie wysłano przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.dabrowski Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Korzystacie z vpn żeby móc taka Tb oglądać?? Mam mi box i też się zastanawiam Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Nie korzystam. Jeśli twój dostawca nie działa na zasadzie p2p jak np. delta media player a tylko na zasadzie streaming to chyba nie ma sensu. Z tego co wiem to w Polsce ścigane jest tylko udostępnianie, ale prawnikiem nie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 13 godzin temu, marcin.dabrowski napisał: Korzystacie z vpn żeby móc taka Tb oglądać?? Co to jest "Tb"? Jakaś nowa aplikacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.dabrowski Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Co to jest "Tb"? Jakaś nowa aplikacja?Literówka chodziło o tv w sensie iptvWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Jak mam taki problem. Mój Mi Box s na różnych aplikacjach do IPTV ma problem z buforowaniem tv na żywo. Mam router Asusa RT-N18U który puszcz po WIFI do 8 megabajtów na sekundę a box pobiera max do 1 megabajta. Jak rozwiązać problem cięcia/buforowania obrazu podczas oglądania TV. Dodam że Netfix i YT odtwarza płynnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Hub z portem Ethernet. Hub łączysz z boxem przez USB, a do routera podłączasz go kablem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 To po wifi nie będzie działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Z hubem, połączonym kablem, będzie działał szybciej i stabilniej.Przy okazji, odpal Speedtest.pl na telefonie i sprawdź prędkość transmisji Wifi ze swojego routera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Speedtest na telefonie pokazuje prędkość 70 mb na sekunę a sam box pobiera z routera max 10 megabitów. To nie jest problem routera/wifi tylko baxa. VLC na laptopie odtwarza bez zacięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts