hazzelnut94 Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Cześć, borykam się z problemem aktywacji płatności zbliżeniowych. Na liście kart nie wyświetla się żadna karta. Konto posiadam w banku PKO BP Telefon jest z polskiej dystrybucji, SafetyNet test przeszedł. W banku twierdzą że po ich stronie wszystko jest okej. Miał ktoś taki problem ?
RedXII Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Jeszcze na miui 9 po aktualizacji miałem problem z kartą konta Inteligo, ile IKO je obsługuje. Na stronie banku z przeglądarki musiałem ją odpiąć od urządzenia i jeszcze raz dodać w IKO. Trochę inaczej to wyglądało niż u ciebie, bo kartę "niby" miałem aktywna. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
hazzelnut94 Posted October 6, 2018 Author Posted October 6, 2018 Moja karta też była aktywna, płacenie w sklepie działało. Udało mi się to właśnie teraz zrobić, wyczyściłem dane aplikacji IKO i aplikacji Sklep Play. Po ponownym zarejestrowaniu aplikacji w system, aplikacja wczytała moją kartę (trochę bez sensu że trzeba czyścić dane aplikacji do tego).
mrosi Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Recommended Posts