hazzelnut94 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Cześć, borykam się z problemem aktywacji płatności zbliżeniowych. Na liście kart nie wyświetla się żadna karta. Konto posiadam w banku PKO BP Telefon jest z polskiej dystrybucji, SafetyNet test przeszedł. W banku twierdzą że po ich stronie wszystko jest okej. Miał ktoś taki problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedXII Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Jeszcze na miui 9 po aktualizacji miałem problem z kartą konta Inteligo, ile IKO je obsługuje. Na stronie banku z przeglądarki musiałem ją odpiąć od urządzenia i jeszcze raz dodać w IKO. Trochę inaczej to wyglądało niż u ciebie, bo kartę "niby" miałem aktywna. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hazzelnut94 Posted October 6, 2018 Author Share Posted October 6, 2018 Moja karta też była aktywna, płacenie w sklepie działało. Udało mi się to właśnie teraz zrobić, wyczyściłem dane aplikacji IKO i aplikacji Sklep Play. Po ponownym zarejestrowaniu aplikacji w system, aplikacja wczytała moją kartę (trochę bez sensu że trzeba czyścić dane aplikacji do tego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts