Jump to content

MIUI10 znikająca karta SIM

Wamimi

Recommended Posts

Mam problem z telefonem MI6. Niedawno zainstalowała się nowa wersja systemu - MIUI 10. Kilka dni później zaczęły się problemy. Nieoczekiwanie telefon traci kontakt ze światem zewnętrznym - na ekranie wszystko ok, w ustawieniach też ale nie ma łączności telefonicznej ani nie działa sieć Wi-Fi. Po ponownym uruchomieniu otrzymuję komunikat - brak karty SIM. Trochę się z tym woziłem, w końcu wymieniłem kartę SIM. Dwa dni było spokojnie - dziś znów to samo. Ktoś coś?

Jeśli raz działa a raz nie to raczej problem z softem więc zrób ustawienia domyślne i powinno działać jak nie to zmień Rom ( odblokować bl, nowe twrp, wgrać miui.eu) jak dalej będzie problem to jednak problem z hardware albo antena się odpieła i lata i czasami styka się z płytą a czasami nie (np.po upadku) albo inne cholerstwo.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

9 godzin temu, darer napisał:

Jeśli raz działa a raz nie to raczej problem z softem więc zrób ustawienia domyślne i powinno działać jak nie to zmień Rom ( odblokować bl, nowe twrp, wgrać miui.eu) jak dalej będzie problem to jednak problem z hardware albo antena się odpieła i lata i czasami styka się z płytą a czasami nie (np.po upadku) albo inne cholerstwo.

Raz go już cofnąłem do ustawień fabrycznych ale to nie pomogło, więc wymieniłem kartę. Czy warto zmienić MIUI Global na wersję MIUI.eu?

2 minuty temu, galakty napisał:

KArty SIM to raczej nie naprawi...

Nie chodzi raczej o kartę SIM. Wymieniłem kartę ale problem nie zniknął. Dlatego rozumiem sugestię, że to coś z softem. Mam MIUI Global ale czytam, żeby załadować wersję eu. Ale nie wiem dlaczego.

2 minuty temu, Wamimi napisał:

Nie chodzi raczej o kartę SIM. Wymieniłem kartę ale problem nie zniknął. Dlatego rozumiem sugestię, że to coś z softem. Mam MIUI Global ale czytam, żeby załadować wersję eu. Ale nie wiem dlaczego.

Też nie wiem dlaczego. Ogólnie tutaj to na każdy problem remedium jest xiaomi.eu - jakby ten soft miał właściwości lecznicze.

Ja bym obstawiał problem ze sprzętem, skoro jeden dzień działa a potem problem a potem znowu działa, to co tu ma soft do rzeczy? Albo działa soft albo nie działa. Pomijam syf w systemie, wirusy i inne. 

Jeśli kupiłeś w Polsce to reklamuj jeśli za granicą to ja zanim wysłał bym tel w nieznane to bym zainstalował nowy soft. A może doinstalowujesz coś w między czasie jakiś soft dziwny, który chrzani coś. Bo jeśli działa po formatowaniu to raczej soft obstawiam. A do kolegi z serwisu powyżej : xiaomi.eu ma jakieś dziwne właściwości słyszałem, że jednemu gościowi po instalacji ww. zbity digitizer się naprawił, że znaku nie było.

6 minut temu, darer napisał:

Jeśli kupiłeś w Polsce to reklamuj jeśli za granicą to ja zanim wysłał bym tel w nieznane to bym zainstalował nowy soft. A może doinstalowujesz coś w między czasie jakiś soft dziwny, który chrzani coś. Bo jeśli działa po formatowaniu to raczej soft obstawiam. A do kolegi z serwisu powyżej : xiaomi.eu ma jakieś dziwne właściwości słyszałem, że jednemu gościowi po instalacji ww. zbity digitizer się naprawił, że znaku nie było.

Ewidentnie problem pojawił się dwa-trzy dni po zainstalowaniu się nowej wersji systemu czyli MIUI10. Na poprzedniej wersji wszystko było ok. Więc mi też najbardzie pasuje to na problem z softem. Dziękuję za odpowiedzi.