anhorite Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Heloł. Ostatnio zauważyłem dziwne przebarwienia na ekranie. Szczególnie w okolicach skrajnych ekranu, na środku tego nie ma. Są to takie żółte paski, w jednym miejscu plamka wielkości mniej więcej 1gr. Na pierwszy rzut oka, szczególnie na białym ekranie nie widać tego jakoś bardzo, ale na szarym (czytam dużo ksiażek na telefonie i mam ustawione szare tło, żeby nie raziło w oczy tak mocno, kiedy czytam w nocy). nie mam fotek, niestety. Generalnie nie chciałbym wysyłać telefonu do chin, tym bardziej, że nie kupiłem na ibuygou, tylko na antelife. W każdym razie nie wygląda mi to na wadę wyświetlacza, tylko bardziej na jakieś załamania światła, czy coś, wynikające z kontaktu digitizera z lcd. Miał ktoś może coś podobnego? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Mam żółte paski i zolta kropkę Tak jak ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Ja za to nic nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martrix Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 u mnie ten sam problem, żółte plamy, paski, to nie jest ten sam problem co był z Oneplus One?, gdzie naświetlali ekran lampą UV i wszystko wracało do normy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 u mnie ten sam problem, żółte plamy, paski, to nie jest ten sam problem co był z Oneplus One?, gdzie naświetlali ekran lampą UV i wszystko wracało do normy? Nie wracało, na pewno nie po naświetleniach UV. To urban legend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Pierwsze 2 miesiące ja też nic nie miałem,ale wylazły Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhorite Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Nie wiem, czy to nie problem z nierownomiernym naciskiem digitizera na LCD. Bo po dość silnym naciśnięciu na ekran w miejscu przebarwienia to znika, chociaż za kilka godzin wraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobble Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Również mam to samo, co ciekawe pojawiło się to przy pęknięciu, wzdłuż linii pękniecia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurowski Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 (edited) Witam Panowie, czy macie takie objawy na wersji LTE, czy na WCDMA z 8 rdzeniami? Miałem zamiar zakupić ten telefon, ale w tej sytuacji to chyba nienajlepszy pomysł. Edited October 27, 2014 by chmurowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Miałem huawei "g600" i wyświetlacz jak Żyleta, a tu Żyleta jest tylko z plamami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 i ja mam żółty cień,szczególnie na dole wyświetlacza. składać reklamacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Ja będę składał gdy kupię inny telefon,może Mi 4,te Redmi to mi troszkę pachną 2 sortem. Może na Europę wysyłają takie. Prosił bym Acida o opinie w tym wątku. Ponieważ coraz więcej klientów z tymi plamami lub żółtawymi cieniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 No ale co mam powiedzieć? Z tego co widzę telefony nie są z ibuygou.com. Inne sklepy mogą brać z innych fabryk z których poszły telefony na flipkarta do Indii a tam z tego co wiem trafiło dużo wadliwych Note i Mi3. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 1)"flipkarta"- co to znaczy. 2)Mój z ibugu z ubezpieczeniem.Dobrze że Polska to nie koniec świata tylko Indie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Flipkart to sklep internetowy w Indiach gdzie Xiaomi sprzedaje telefony. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Jak będą traktowali tak Europę to sobie nie po sprzedają.Chyba że na Niemcy pójdą dobre ,a na Polskę .(Indie)Jak będą traktowali tak Europę to sobie nie po sprzedają.Chyba że na Niemcy pójdą dobre ,a na Polskę .(Indie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 28, 2014 Share Posted October 28, 2014 Jak będą traktowali tak Europę to sobie nie po sprzedają.Chyba że na Niemcy pójdą dobre ,a na Polskę .(Indie) Jak będą traktowali tak Europę to sobie nie po sprzedają.Chyba że na Niemcy pójdą dobre ,a na Polskę .(Indie) Nie jesteśmy pępkiem świata. Azja to ogromny rynek zbytu. Oficjalnie ich nie ma w Europie, więc nie możesz mieć do nich pretensji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurowski Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Dla mnie z tej dyskusji wniosek jest jeden. Nie kupować Redmi Note . Czytam o tych plamach tu, czytałem na telchina. Szkoda, wielka szkoda, bo upatrzyłem ten model i nie widzę dla niego konkurenta w tej kategorii cenowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Kupować ,ale omijać sklepy które sprzedają felerne egzemplarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurowski Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Czyli gdzie kupowac? Ibuygou? Co polecasz? ty zdaje się kupiłeś z ibu i też usterka Cię nie ominęła ;/. Edited October 29, 2014 by chmurowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Czyli gdzie kupowac? Ibuygou? Co polecasz? ty zdaje się kupiłeś z ibu i też usterka Cię nie ominęła ;/. ibuygou najpewniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurowski Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Tak pewne, że jozek ma żółte plamy jak wszyscy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolos Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Czy osoby z żółtymi przebarwieniami instalowały WSM tools? Tutaj jest mowa o tym że WSM tools może powodować taki kłopot. A tutaj że po zmianie oprogramowania żółte plamy zniknęły. Kto ma problem, niech spróbuje i da znać. Sam jestem zainteresowany Note'm LTE więc jestem ciekaw czy problem dotyczy równiez wersji LTE? Edited October 29, 2014 by coolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Prawda,Ja kupiłem na Ibugu. Wiec nie proponuje. Sprawdzimy jak u nich z gwarancją, a czekam na tych którzy plam nie mają i wyjedzie gdzie następni kupią. Telefon jest wart swoich pieniędzy (mam MTK)Tylko z "MIUI POLSKA" Zrobmy pożytek z forum i polecmy dobry sklep.WSM nie miałem,a co to Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurowski Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Ja mocno planowałem zakupić na ali podczas gaga deals. Dlatego też oczekiwałem feedbacku nt. nowej wersji z LTE... czy też zaplamiona. Nie sądzę, żeby wymienili wyświetlacz i w nowym modelu wstawili inny. Edited October 29, 2014 by chmurowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Chciałbym dopytać o te żółte plamy czy wy widzicie je przy normalnym użytkowaniu fona czy po jakimś teście, bo ja na razie nic nie widzę, a telefon mam około 3 miesięcy. Był kupiony na Aliexpress. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Pewnie nie wszystkie są wadliwe obserwój i daj znać.Plamy i cienie pojawiły się przy normalnym użytkowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Tak pewne, że jozek ma żółte plamy jak wszyscy . Tak się składa że akurat ten sklep jest najpewniejszy. Przypadek jozka może być wyjątkowy, to tylko sprzęt, pomyślałes o tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 (edited) Chciałbym dopytać o te żółte plamy czy wy widzicie je przy normalnym użytkowaniu fona czy po jakimś teście, bo ja na razie nic nie widzę, a telefon mam około 3 miesięcy. Był kupiony na Aliexpress.Na aliexpress jest duzo sklepow ktore przed wysylka testuja telefon i ty pewnie kupiles od takiego sprzedawcy a ibuygou wysyla zafoliowany wiec oni nie wiedza czy dany model jest z ta wada fabryczna. Edited October 30, 2014 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
znafca Posted October 30, 2014 Share Posted October 30, 2014 Telefon mam od 30 czerwca, jak na razie żadnych przebarwień na ekranie. Słuchawka kupiona na aliexpress od sprawdzonego sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jareczeeek Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 też mam żółte plamy w rogach ekranu. Czy jet może jakis sposób żeby samemu usunąc tą wadę? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastrojani Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Tani klej LOCA stosują, co poradzić. Można spróbować naświetlić lampą UV, czasami pomaga. Na czymś trzeba oszczędzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
compl Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 (edited) Jest ktoś w stanie powiedzieć, czy takiego problemu nie ma? Bo w tym wątku naliczyłem się ok. 6 takich przypadków, co jest dość wysokim wynikiem jeśli brać pod uwagę, że to tylko polskie forum. Gdyby nie ten problem, to już bym miał ten telefon w ręce, a tak to się po prostu boję. Czy jeśli jest to kwestia złego kleju oznacza to, że każdy telefon będzie miał coś takiego? Patrzyłęm i praktycznie każdy model Xiaomi ma tego typu problem (Redmi 1s, Mi2, mi3, Note). Edited November 8, 2014 by compl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Miałem w ręce ponad 10 telefonów Xiaomi, wszystkie modele (poza Mi1) i jakoś żaden nie miał problemów z ekranem. Nie jest to reguła, że wszystkie Xiaomi tak mają. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Bez przesady tez mialem sporo telefonow xiaomi w rekach i tez w zadnym nie zauwazylem tego problemu. Po prostu wyszla jakas wadliwa seria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts