mini21 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Witam. Na wstępie powiem, że cieszyłem się ostatnio bo w sumie wszystko już (jako tako) działało. Niestety, cieszyłem się przedwcześnie.... Dziś spotkał mnie taki problem (tzn. on już wcześniej występował, ale szybko znikał): Podczas korzystania z Mi Box'a (nie tylko podczas oglądania filmów) obraz zaczyna na chwilę gasnąć. Dokładniej rzecz ujmując - robi się czarno. Po chwili obraz znów się pojawia. Trwa to zazwyczaj chwilkę, czasem trwa 2-3 sekundy. Czasem takie coś powtarza się raz, a czasami są takie serie "wyłącza-włącza-wyłącza-włącza". Zastanawiam się - co może być powodem. Sprawdzałem na innym kablu i poprawy nie było (ale jeszcze sprawdzę z trzecim kablem). W ustawieniach nie bardzo widziałem żadnej opcji która mogła by za to odpowiadać (może w TV, choć też nic nie dostrzegłem). Czy ktoś coś takiego spotkał u siebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 (edited) A TV pokazuje Ci wtedy "brak sygnału"? Bo u mnie jest tak, że wystarczy włączyć np. kuchenkę i MiBox na moment się gubi. Jest strasznie wrażliwy na zakłócenia. Mam np. aktywny hub USB, który jest podłączony do boxa i czasem nawet przy podłączaniu do tego huba ładowarki do zegarka potrafi się na momencik jakby uśpić. Trwa to własnie ok. 2 sek i już jest ok. Ale wtedy TV wskazuje brak sygnału i znika też dźwięk. BTW. W ogóle zaczynam się bać Xiaomi, wczoraj żonie zapalił się Redmi Note 3 PRO. Zrobił się nagle gorący, panel dotykowy zaczął wariować jakby ktoś dotykał ekran raz za razem w różnych punktach. Restart nie pomógł, udało mi się jakoś przywrócić system do zera ale dotyk dalej szalał. Wyjąłem kartę i odłożyłem telefon na stół - po chwili zaczął lekko dymić i skwierczeć, wybiegłem szybko na podwórko i wrzuciłem go do kałuży... Zgasł i powędrował do kosza. Dwa lata działał bezproblemowo, szkoda. Żona jest tak przestraszona, że boi się teraz nosić Mi Banda i każe mi odłączać na noc MiBoxa od sieci. Edited September 25, 2018 by souacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted September 25, 2018 Author Share Posted September 25, 2018 Nie, nie ma żadnej informacji. Często to tylko "mrygnięcie" - trwające nawet niecała sekundę, czasem trwa to dłużej, ale żadnego info o braku sygnału nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 A dźwięk też zanika wtedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapciu75 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Spróbuj zmienić odświeżanie w MiBox. Kiedyś miałem podobny problem z tunerem sat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Prawdopodobnie zasilacz pada.Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts