Jump to content

Mi 8 Pro

galakty

Recommended Posts

Mam wrażenie, że oni też na żaden sukces tego nie liczą, po prostu chcą... zapchać rynek. Namieszali totalnie z Redmi, teraz mieszają z Mi i człowiek w końcu sam nie wie co kupuje... Jakoś wolałem czasy, gdy było jasne, czym jest seria Mi, a czym Redmi, a aktualnie mamy Redmi Note, który jest w sumie taki sam jak MiMAX, czy Mi w wesjach "x", "c", "lite", czy co oni tam sobie za dopisek walną, a zwykłe Redmi zaczynają mieć rozmiary i ekrany wielkości "Note". Podzial na SE/zwykła8/8EE był moim zdaniem wystarczający..

• Like 2

Mnie to generalnie zniesmacza, odgrzewanie kotletów i zapychanie rynku. Dla mnie Xiaomi przez takie mieszanie traci na wizerunku.

W końcu sami zapędzą się w kozi róg.  Oby szybciej niż później.

EDIT.
@galakty
Może powinienem napisać, że traci w moich oczach( co oczywiście poza mną nikogo nie interesuje).

Edited by Volv3r
  • Like 1

27 minut temu, Volv3r napisał:

traci na wizerunku

Bez przesady, na jakim wizerunku? Tanich telefonów z Chin? :) 

Zapędzili to oni się już dawno. Tyle lat na rynku a nowe wersje potrafią zepsuć BT czy GPS, albo trzeba robić WIPE żeby uaktualnić telefon - porażka. 

22 minuty temu, FromWP napisał:

Nie wiem, nigdy nie musiałem robić wipe w Xiaomi przy aktualizacji, a w tablecie Apple Air ostatnio niestety tak. 

Poczytaj ostatnie tematy z aktualizacjami na xiaomi.eu - ciągłe bootloopy... Dobrze że Global nie ma takich problemów.

Co do Apple nie wiem, miałem w rękach tylko 5c albo SE, nie pamiętam bo na tym 4"  ekranie nie mogłem nic wcisnąć XD

2 minuty temu, galakty napisał:

Poczytaj ostatnie tematy z aktualizacjami na xiaomi.eu - ciągłe bootloopy...

Tylko co Xiaomi ma z tym wspólnego. Znasz producenta który bierze odpowiedzialność za błedy przy instalacji custm romów?

• Sad 1

Jakby się tak zastanowić to flagowce to seria Mi a jak przychodzi osoba co nie jest w temacie to z zobaczy np. mi8(coś tam) średniaka ale w niższej cenie ale pomyśli że jest traktowana jak seria flagowa i będzie się lepiej czuł niż niższa półka redmi.

Co do tych samych kotletów odgrzewanych może myślą że jak wypuszczą nowy model o 30 sek szybszy to dużo osób będzie go chciało mieć nawet jak mi 8 kupiło.

Może chcą mieć mi8 dla rodziny np. temu nie trzeba super procesora, a ten jest szybki to musi szybko odblokować telefon o te 30 sekund żeby czuć się lepiej.

Albo chodzi o kupujesz całą serię mi8 i jeden do roboty,drugi na imprezu, trzeci do oficjalnych spotkań, czwarty a to sobie postawie na szafie niech stoi. Itd

A tak serio to straszny bałagan robią zamiast to nazwać jakoś żeby się dało rozróżnić półkę cenową ale jedno mnie zadziwia że oni to wszystko są w stanie długo aktualizować a tak dużo modeli mają.

6 minut temu, Snajper napisał:

Jakby się tak zastanowić to flagowce to seria Mi a jak przychodzi osoba co nie jest w temacie to z zobaczy np. mi8(coś tam) średniaka ale w niższej cenie ale pomyśli że jest traktowana jak seria flagowa i będzie się lepiej czuł niż niższa półka redmi.

Bo o to chodzi. Huawei robi to samo, masz Mate 20 Lite, no przecież to super flagowiec z tego roku, AI, aparat, bajery... Ta, SoC gorszy od dwuletniego P9. Ale typowy klient tego nie wie ;) 

• Like 1

23 godziny temu, galakty napisał:

Bez przesady, na jakim wizerunku? Tanich telefonów z Chin? :)

Dokładnie na tym polega marka tzn. na zapewnieniu powtarzalnej, co nie zawsze znaczy najwyższej, jakości. Xiaomi podjęło decyzji o ustaleniu maksymalnej marży jaką będą narzucać na smartfony, robią świetną serię Redmi, a dodatkowo pięknie wbili szpilę stawiając swój sprzęt obok iPhone' a i pokazując zjawisko kosmicznych marży u konkurencji. Wizerunek jak najbardziej mają, ale czasem trochę brakuje im konsekwencji. Strategia zalewania rynku jest taka średnia. Jak dla mnie to powinni skupić się na serii Redmi dodając to co wykastrowali, a boli np.: NFC, wydawać rzadziej flagowce i mieć mniej odmian, ale dla tych co chcą, a aktualizacje utrzymać, bo to jest świetne.

• Like 2

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...