lockerek Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Zakładam wątek,aby było wszystko w jednym miejscu na temat ROM MIUI Global. Piszcie i pytajcie związane z Globalem.. więc ja zacznę w wydaniu 8.9.13 nie przypadł do gustu nowy wygląd Baterii w panelu sterowania.Zauważyłem jeszcze, że jest bug sygnału sieci który pokazuje u mnie ponad 40 % jednak bateria przy tym nic nie cierpi, więc jest to błąd wykresu jedynie... mam nadzieję 8.9.13 -drugi Rom oparty na Androidzie 9, zostało wprowadzone nowy wygląd baterii panelu sterowania oraz poprawienie fc miui launchera. Niestety jest Bug diagramu sieci.. Co do wydajności i pracy na baterii bez zastrzeżeń. Sot 4-5h wciagu 1,5 dnia. I taka informacja związku świętami w Chinach nastąpi przerwa wydawania Romów. - Global Beta 8.9.20 zostanie opublikowany przed świętami (22.9.2018) -Global Beta 8.10.9 (zamknięta beta) 9.10.2018 -Global Beta 8.10.11 zostanie opublikowany 12.10.2018
Ari93 Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 Można by w pierwszym poście uzupełniać jakie są obecnie najnowsze romy, jakie zmiany itp Żeby przejść z xiaomi.eu na global wystarczy wipe + instalacja .zip w recovery czy fastbootem cały telefon przeorać? 1
mrosi Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 16 godzin temu, lockerek napisał: Zakładam wątek,aby było wszystko w jednym miejscu na temat ROM MIUI Global. Piszcie i pytajcie związane z Globalem.. więc ja zacznę w wydaniu 8.9.13 nie przypadł do gustu nowy wygląd Baterii w panelu sterowania.Zauważyłem jeszcze, że jest bug sygnału sieci który pokazuje u mnie ponad 40 % jednak bateria przy tym nic nie cierpi, więc jest to błąd wykresu jedynie... mam nadzieję To kolego musisz teraz aktualizować pierwszy post. Co zaś do ROMu, to nowy wygląd panelu baterii jest już również w MIUI Polska/EU. Mnie osobiście też nie przypadł do gustu, choć graficznie jest bardziej spójny z MIUI 10, niż poprzednia jego wersja.
lockerek Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 Dnia 19.09.2018 o 14:14, Ari93 napisał: Żeby przejść z xiaomi.eu na global wystarczy wipe + instalacja .zip w recovery czy fastbootem cały telefon przeorać? Najlepiej caly telefon miflashem potraktowac Edit: Właśnie wyszedl nowy rom 8.9.20 jak wrócę z pracy to zainstaluje a tutaj wrzucam changelog
birdm Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 (edited) Ja mam wrażenie, że bateria schodzi szybciej niż na 9.6. Może to tylko sugestia... Zauważyłem jeszcze dość znaczne zwolnienia przy próbie instalacji apek z PlayStore. Poza tym jakieś drobne glitche widziałem. No i od dłuższej chwili(chyba od 9.6.2) nie działa mi prawidłowo (praktycznie wcale) czujnik zbliżeniowy - nie wiem czy to kwestia MIUI czy fizyczny feler aparatu. Zaznaczę, że korzystam z 10.0.2.0 global stable Edited September 21, 2018 by birdm
Worrior Posted September 21, 2018 Posted September 21, 2018 Ja mam wrażenie, że bateria schodzi szybciej niż na 9.6. Może to tylko sugestia... Zauważyłem jeszcze dość znaczne zwolnienia przy próbie instalacji apek z PlayStore. Poza tym jakieś drobne glitche widziałem. No i od dłuższej chwili(chyba od 9.6.2) nie działa mi prawidłowo (praktycznie wcale) czujnik zbliżeniowy - nie wiem czy to kwestia MIUI czy fizyczny feler aparatu. Zaznaczę, że korzystam z 10.0.2.0 global stable Mi nie działa od początku czujnik zbliżeniowyWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
birdm Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Mi nie działa od początku czujnik zbliżeniowyWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaA sądzisz że to wada softu czy fizyczne uszkodzenie? Jeśli fizyczne to czy nie warto oddać na gwarancji? Sam rozważam tą opcję. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Worrior Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 A sądzisz że to wada softu czy fizyczne uszkodzenie? Jeśli fizyczne to czy nie warto oddać na gwarancji? Sam rozważam tą opcję. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaKupiłem nowy zapakowany od fizycznej osoby w Polsce . Ta osoba kupiła na Ali więc nie mam do kogo zgłosić się na gwarancjęWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
XiaoRén Posted September 25, 2018 Posted September 25, 2018 Zanim zaczniecie oddawać na gwarancję, poczekajcie na update'y - w takich przypadkach powinny to naprawić.
Worrior Posted September 27, 2018 Posted September 27, 2018 Zanim zaczniecie oddawać na gwarancję, poczekajcie na update'y - w takich przypadkach powinny to naprawić.Miałem już 3 updaty i nic się nie zmieniłoWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
daniel96 Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Witam Kiedy wyjdzie aktualizacja MIUI 10 w wersji global ?
galakty Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Global Beta 8.10.11 zostanie opublikowany 12.10.2018 - czyli po tej dacie. 1
birdm Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Dnia 25.09.2018 o 21:42, XiaoRén napisał: Zanim zaczniecie oddawać na gwarancję, poczekajcie na update'y - w takich przypadkach powinny to naprawić. Tak, pewnie zaczekam do aktualizacji. W sumie za parę dni ma przyjść druga sztuka(dla żony) to porównam jak działa.
Adam Błażejewski Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 (edited) Witam serdecznie, mam pytanie. Zakupiłem Mi Mix 2S ze sklepu Sferis i dostałem go z Softem V9.6.4 .0 ODGMIFD Global Stable chamiałbym go zmienić na V10.0.2.0 ODGMIFH Global Stable. Czy do tego zabiegu też muszę odblokowywać bootloader czy wystarczy pobrać z oficjalnej strony i wgrać go przez updater w telefonie ? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. Edited October 15, 2018 by zoltan78
FromWP Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 8 minut temu, zoltan78 napisał: wystarczy pobrać z oficjalnej strony i wgrać go przez updater w telefonie ? Bootloadera do tego nie musisz odblokowywać. Powinno się przez updater z pobranego zip-a zainstalować (jeżeli jeszcze przez OTA nie znajduje).
Adam Błażejewski Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Przez OTA mi nie wyszukuje. Te romy różnią się ostatnimi literami w nazwie a oba są oficjalne. Nie chciałbym ubić telefonu na starcie dla tego też pytam co zrobić w takiej sytuacji.
FromWP Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Może po zmianie regionu by wyszukało. Jak to jest wersja globalna (telefonu) to nic złego nie powinno się wydarzyć.
galakty Posted October 15, 2018 Posted October 15, 2018 Dziwny ten Global skoro nie wyszukuje oficjalnej aktualizacji.
Adam Błażejewski Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Już wszystko OK, po WiFi w końcu pobrało. Z góry dziękuje za pomoc.
Rebala Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Witam mam pytanie. Pobrałem zip MIUI 10 V10.0.2.0 ODGMIFH Global Stable i przeszedłem za pomocą paczki zip i updater z romu V9.6.4.0 ODGMIFD Global Stable. Po aktualizacji nie działają motywy ani zmiana tapety. Czy jedynym rozwiązaniem na to jest zmiana regionu po za UE czy ewentualnie odblokowanie bootloadera i instalacja xiaomi.eu?
Rebala Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Czy zmiana regionu wpływa jakoś na treści wyświetlane np. w google, YT itp?. Jak myślicie lepiej zostać na stable czy można przejść na dev bez odblokowania bootloadera?
lockerek Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 4 minuty temu, Rebala napisał: Czy zmiana regionu wpływa jakoś na treści wyświetlane np. w google, YT itp?. Jak myślicie lepiej zostać na stable czy można przejść na dev bez odblokowania bootloadera? Nic sie nie zmieni @Piotrek_ Ale o co Ci chodzi ?
lockerek Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 Kolega napisał ze mu motywy nie działają a to dlatego, że na globalu juz nie dziala i trzeba zmienic region na inny. MiuiPolska jest oparty na chińskim Romie, więc tutaj będą działać. Nikt cię nie zmusza do aktualizacji albo do zmiany romu
Rebala Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 A jak z odpowiedzią na drugie pytanie czy zostać na global stable czy można przejść na dev a może odblokować i wrzucić xiaomi.eu?
lockerek Posted October 16, 2018 Author Posted October 16, 2018 Kwestia indywidualna jak Ci jest ok to zostań. Ja przeszedlem z xiaomi.eu na global dev i chwale ten rom, tylko szkoda ze nie dzialaja płatności zbliżeniowe narazie na globalu.
FromWP Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 15 minut temu, lockerek napisał: nie dzialaja płatności zbliżeniowe narazie na globalu. Na dev raczej nigdy same nie zadziałają, bo nie certyfikują cotygodniowych wersji u Googla. Tylko stable.
Adam Błażejewski Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 2 godziny temu, Piotrek_ napisał: A u mnie nie a też mam dokładnie wersję tego softu który Ty posiadasz. Można pobrać Soft z oficjalnej strony i wrzucić przez updater. Wszystko działa jak należy. Link do softu http://bigota.d.miui.com/V10.0.2.0.ODGMIFH/miui_MIMIX2SGlobal_V10.0.2.0.ODGMIFH_ddc8dcd78e_8.0.zip
FromWP Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 13 minut temu, Rebala napisał: Jaki region najlepiej ustawić? Spróbuj jakiś europejski, Hiszpania, Włochy, a najlepiej Szwajcaria. Najrozsądniejsza jest Szwajcaria, bo z poza UE i można na stałe tak zostawić. Będą działały motywy i kilka innych rzeczy. Indie nie są najlepszym wyborem, bo doda kilka specyficznych usług robionych specjalnie dla nich. 1
Adam Błażejewski Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Piotrek_ napisał: Ja to wiem już naprawdę chwilę siedzę w xiaomi (zobacz kiedy wyszło mi3 ) napisałem dla potomnych że nie u wszystkich działa OTA pomimo tego samego softu, pozniej ktoś będzie szukał kombinował, bo ktoś napisał na forum że działa... zoltan78 a powiedz mi czym się różnią romy ODGMIFH ,ODGMIFD ??? bo że literkami na koncu to widzę :)) co do aktualizacji i zmiany regionów, pamiętajcie że to są wersje dla końcowych użytkowników i tam ( w teorii ) powinno chodzić wszystko i skąd wiecie że jak zmienicie region to np nie będzie dzialało NFC, albo pasmo B20?? ODGMIFD - to jest Android 8 z MIUI 9.6 na pokładzie ODGMIFH - to jest Android 8 z MIUI 10 na pokładzie. Właśnie dostałem taką aktualizacje jak na screenie z Androidem 9 Edited October 16, 2018 by zoltan78
michal01 Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 (edited) Przed chwilą zauważyłem że jest aktualizacja do 10.0.3.0 z Androidem 9 Edited October 16, 2018 by michal01
imponujacy Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Gesty dużo lepiej działają, jeśli mamy włączone oszczędzanie energii, to na ekranie blokady ikona jest biała i na żółtą zmienia się dopiero po odblokowaniu telefonu. Tyle zmian zauważyłem Edit: jest nowy dźwięk podłączania ładowarki Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
michal01 Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 Ja zauważyłem, że na zablokowanym ekranie można ściszać i podgłaśniać, ściągnąć pasek powiadomień i w wideo jest szybka opcja zmiany FPS.
Recommended Posts