Jump to content

Pre-unlocked Mi8 a konto Mi

Marzen

Recommended Posts

Siemanko, jak to klasyczny Polak zachęcony ceną zamówiłem Mi8 w wersji International z Gearbest i oczywiście dopiero po zakupie zacząłem czytać na ten temat :)

Więc konkretnie, wiem już że telefon to wariant chiński z odblokowanym bootloaderem przez sprzedawce i zainstalowanym ROMem Global. Stąd moje pytania:

1. Czy po wyjęciu telefonu z pudełka będę mógł po prostu wgrać mu TWRP i zainstalować MIUI Polska bez większego pierdzielenia?

2. Jak to wygląda z kontem Xiaomi? Rozumiem, że żeby odblokować bootloader sprzedawca musiał zalogować się na nim na swoje konto, więc czy ja zaloguję się na swoje, telefon będzie w 100% przypisany do mojego konta? Czy żeby tak było "w pełni" powinienem wrócić do ROMu China, zablokować bootloader i odblokować go jeszcze raz ze swoim kontem na pokładzie?

Zależy mi na MIUI Polska i w sumie to tyle, root mi wisi. 

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Na pierwszym miejscu w dziale widnieje wątek:

a ty zakładasz swój, własny, prywatny. Ręce opadają. Cytując Twoją wypowiedź: " jak to klasyczny Polak"...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...