Marzen Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Siemanko, jak to klasyczny Polak zachęcony ceną zamówiłem Mi8 w wersji International z Gearbest i oczywiście dopiero po zakupie zacząłem czytać na ten temat Więc konkretnie, wiem już że telefon to wariant chiński z odblokowanym bootloaderem przez sprzedawce i zainstalowanym ROMem Global. Stąd moje pytania: 1. Czy po wyjęciu telefonu z pudełka będę mógł po prostu wgrać mu TWRP i zainstalować MIUI Polska bez większego pierdzielenia? 2. Jak to wygląda z kontem Xiaomi? Rozumiem, że żeby odblokować bootloader sprzedawca musiał zalogować się na nim na swoje konto, więc czy ja zaloguję się na swoje, telefon będzie w 100% przypisany do mojego konta? Czy żeby tak było "w pełni" powinienem wrócić do ROMu China, zablokować bootloader i odblokować go jeszcze raz ze swoim kontem na pokładzie? Zależy mi na MIUI Polska i w sumie to tyle, root mi wisi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Na pierwszym miejscu w dziale widnieje wątek: a ty zakładasz swój, własny, prywatny. Ręce opadają. Cytując Twoją wypowiedź: " jak to klasyczny Polak"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts