mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 2 minuty temu, [email protected] napisał: Witam, zaktualizowałem do 10 i telefon mi padł. Co teraz zrobić? Hmm, jak masz w opcjach programistycznych aktywne odblokowanie OEM to odblokuj bootloader I wgraj miflashem 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 6 minut temu, mariusz.ur napisał: Hmm, jak masz w opcjach programistycznych aktywne odblokowanie OEM to odblokuj bootloader I wgraj miflashem 9. Dzięki za odpowiedź. jestem laikiem. Czyli muszę szukać kogoś co mi to zrobi? Telefon nie chce się włączyć. Chwile jest na napisie androidone, a później czarny ekran. Po twardym resecie (wyłącznik+przycisk głośności) to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Musisz sprawdzić czy da się wejść do twrp i fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 9 minut temu, mariusz.ur napisał: Musisz sprawdzić czy da się wejść do twrp i fastboot. Da się do fastboot (włącznik + przycisk ściszania). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 No to ja bym odblokował bootloader I wgrał albo 9 przez miflash albo twrp I custom rom I zapomniał o Android One by Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Ogólnie przesył danych działa tylko na wybranych stronach , nie działa np Onet, WP, Sklep playWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 12 godzin temu, Orjon napisał: Android 10: http://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.QDLMIXM/miui_DAISYGlobal_V11.0.2.0.QDLMIXM_d59f395371_10.0.zip Niestety po aktualizacji telefon padł. Pojawia się na chwile napis Android One a potem czarny ekran. Jedyne co da się zrobić to uruchomić go w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Jak wcisne pojawia się ludzik fastboot i po chwili ekran czarny Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 2 minuty temu, [email protected] napisał: Jak wcisne pojawia się ludzik fastboot i po chwili ekran czarny Wychodzi z Fastboot jak nie jest połączony z PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 8 minut temu, ash1970 napisał: Ogólnie przesył danych działa tylko na wybranych stronach , nie działa np Onet, WP, Sklep play Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka U mnie działają te strony, sklep również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 aha, rozumiem. Czyli serwis Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 (edited) Tu jest fix https://forum.xda-developers.com/mi-a2-lite/how-to/official-android-10-xiaomi-t4064031 Edited March 9, 2020 by mariusz.ur 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 U mnie działają te strony, sklep również.Jaka sieć? Moja Orange, może na nowo skonfiguruję punkt dostępu.Edit. Po zmianie ustawień dzialaWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 12 godzin temu, mariusz.ur napisał: Tu jest fix https://forum.xda-developers.com/mi-a2-lite/how-to/official-android-10-xiaomi-t4064031 Próbowałem zrobić według tego opisu: 1 - go to your C: drive / then to user´s / then your user / then ADB folder ,once inside the adb folder on the left upper corner click File then open powershell window as admin then use the fastboot commands , do not open a cmd or powershell window from the start menu2 - now put your phone in fastboot mode by holding power + volume down (-)3 - now connect cable , now use the command - fastboot devices - you should get a serial number -4 - use - fastboot getvar current-slot - it wil tell you if its on slot a or b now5 - use - fastboot --set-active=b - or fastboot --set-active=a - now6 - fastboot reboot - the phone will boot now and will ask for a code do nothing , just power off the phone -7 - now turn on the phone by pressing power + volume up a screen with android robot will appear8 - press power + volume up again and enter the recovery menu now using only volume up or down to navigate to factory reset select yes to confirm9 - select reboot into system now press power again to confirm Niestety u mnie lipa No chyba że coś zrobiłem nie źle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) Przełączyłeś dobrze slot z a na b lub z b na a. Jeśli po fastboot getvar curent-slot pokaże a to przełącz na b a jeśli b to na a. Jednak jeśli jesteś w stanie odblokować bootloader fastboot oem unlock to najlepiej wgrać system na nowo miflashem. Edited March 10, 2020 by mariusz.ur 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 @mariusz.ur w moim przypadku jest tak jakby komputer nie miał wcale dostępu do telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) Może inny PC lub inne porty usb. Możesz spróbować zainstalować sterowniki na nowo. Spróbuj tego https://forum.xda-developers.com/android/software/windows-adb-fastboot-installer-sdk-t3516898 Edited March 10, 2020 by mariusz.ur 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 @mariusz.ur A może to być przez to, że w telefonie nie było włączone debugowanie USB ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) NIe, komputer powinien wykrywać urządzenie pomimo tego. Brak włączonego debugowania powoduje brak możliwości odblokowania bootloadera. Ja mając Mi A1 pierwsze co zrobiłem to włączyłem debugowanie i unlock oem. Bo takie klocki to już od Mi A1 się działy. Tylko wcześniej EDL nie było zablokowane. Ciekawe, czy w Mi A2 lite jest zablokowane? Co do włączonego debugowania i unlock oem to na dzień dzisiejszy u mnie każde nowe Xiaomi to ma aby w razie takiej sytuacji można było bootloader odblokować lub w razie uszkodzenia ekranu podgląd na PC mieć. Edited March 10, 2020 by mariusz.ur 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 To nie mój tel. tylko szwagierki. Wczoraj zainstalował się jej Android 10 no i jest jak jest Spróbuję jeszcze dzisiaj powalczyć... Edit:Poszło na innym kompie, tel. zmartwychwstał 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Dobrze że się wstrzymałem z aktualizacją. Co Ci kitajce odwalili Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 6 godzin temu, pkonrad napisał: Poszło na innym kompie, tel. zmartwychwstał Dobrze, że się udało. Czy po tej zmianie slotu przywrócił poprzednią wersję androida? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Tak. Jest 9 i już nie wykrywa aktualizaji do 10. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 https://android.com.pl/news/301796-aktualizacja-do-androida-10-w-xiaomi-mi-a2-lite-potrafi-na-stale-uszkodzic-ekran/ co robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 https://android.com.pl/news/301796-aktualizacja-do-androida-10-w-xiaomi-mi-a2-lite-potrafi-na-stale-uszkodzic-ekran/ co robić? W telefonie szwagierki który przywróciłem do życia też jest delikatnie nierównomierne podświetlenie na dole ekranu, ale nie jest to tak bardzo widoczne jak na foto w artykule do którego wrzuciłeś link. U niej wygląda to podobnie jak w Pocophone F1 który używała moja córka. Ciężko mi też stwierdzić czy dokładnie tak samo wyglądało to przed instalacją felernej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 2 godziny temu, pkonrad napisał: W telefonie szwagierki który przywróciłem do życia też jest delikatnie nierównomierne podświetlenie na dole ekranu, ale nie jest to tak bardzo widoczne jak na foto w artykule do którego wrzuciłeś link. U niej wygląda to podobnie jak w Pocophone F1 który używała moja córka. Ciężko mi też stwierdzić czy dokładnie tak samo wyglądało to przed instalacją felernej aktualizacji. czy jak sie cofnie do androida 9 to zniknie te podświetlenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek363 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Naprawili ten problem? Można aktualizować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 44 minuty temu, przemek363 napisał: Można aktualizować ? "Xiaomi zdaje sobie sprawę z problemów wywołanych aktualizacją Mi A2 Lite do systemu Android 10 i wstrzymało dalsze jej wdrażanie. Nasze zespoły pracują nad rozwiązaniem tego problemu i udostępnieniem aktualizacji OTA jeszcze w marcu. Użytkowników dotkniętych tą sytuacją prosimy o dostarczenie swoich urządzeń do autoryzowanych centrów serwisowych w celu uzyskania wsparcia posprzedażowego." Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 czy ktoś się uporał z brakiem internetu na niektórych stronach i aplikacjach? np spotify,ciagle wyskakuje ze brak neta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Dnia 16.03.2020 o 08:28, marion695 napisał: czy ktoś się uporał z brakiem internetu na niektórych stronach i aplikacjach? np spotify,ciagle wyskakuje ze brak neta Zmień ustawienia APN Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Czy działa Wam w Mi A2 Lite tryb ciemny? U mojej szwagierki w telefonie który ożywiłem po słynnej aktualizacji do Android 10, włączenie trybu ciemnego w ustawieniach wyświetlacza kompletnie nic nie zmienia. Górna belka jak i cała reszta pozostaje nadal jasna. Telefon w tej chwili pracuje na najnowszej wersji Androida 9 z poprawkami ze stycznia 2020. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 tak u mnie działa normalnie tryb ciemny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grochu45 Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 12 godzin temu, pkonrad napisał: Czy działa Wam w Mi A2 Lite tryb ciemny? U mojej szwagierki w telefonie który ożywiłem po słynnej aktualizacji do Android 10, włączenie trybu ciemnego w ustawieniach wyświetlacza kompletnie nic nie zmienia. Górna belka jak i cała reszta pozostaje nadal jasna. Telefon w tej chwili pracuje na najnowszej wersji Androida 9 z poprawkami ze stycznia 2020. U mnie też nie działa tryb ciemny. Reanimowalem tel. Według twojej instrukcji dodatkowo mam pełny zasięg a czasami nie można się do mnie dodzwonić komunikat że jestem poza zasięgiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lormak Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Dnia 16.03.2020 o 08:55, ash1970 napisał: Zmień ustawienia APN Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Jakiś jeszcze pomysł jeśli reset APN nie pomaga ? Sieć ORANGE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Nie reset, tego nie pisałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts